Äntligen snö!

Nu har jag suttit här i ungefär en timme och försökt få igång snöandet på min blogg. Hade ju det förra året, men koden jag använde då funkade inte idag, så jag har fått leta runt efter annan, och nu äntligen funkar det! Tror Firefox spökade med mig oxå och lurades så det inte funkade, men jag vet inte.

Dags att gå och sova snart, ska ju upp äckligt tidigt imorrn. Börjar jobba 8 och slutar 18. Woho! Inte...

Fototriss - Tema Kroppsdelar

När jag ändå är i farten passar jag på att vara med på kommande veckas Fototriss oxå. Den här gången får man välja mellan tre tidigare teman och jag har valt tema kroppsdelar.







Fototriss - Mina små juldetaljer 2008

Nu var det ett tag sen jag hann att vara med på en Fototriss. Har oftast ganska bra idéer men jag har en tendens att glömma att publicera dem i tid. Men nu har jag ju jullov så då tänkte jag få tummen ur och hänga på. Denna veckans tema är Mina små juldetaljer 2008 och detta är min tolkning.






Inlägg

Det blir nog svårt att komma upp i 1000 inlägg innan årsskiftet, men jag har iaf passerat 800 nu. =)

Så var julen förbi

Har blivit lite dåligt med uppdatering de sista dagarna, men det har varit lite annat att göra. Julafton var ungefär som vanligt, men det kändes att någon saknades. Jobbigt, men man måste ju ta sig igenom det oxå.
På juldagen kom äntligen min sötis hit, jag var och hämtade honom vid tåget i Örebro. Så härligt att ha honom här hos mig, det är inte kul att vara ifrån varandra tycker jag. Sen på kvällen var vi hos Siv och Lars och åt, precis som vanligt.
Igår var det rätt tråkigt väder, lite slaskkänsla och plusgrader så den lilla snön som fanns smälte bort. Vi fick oss en långpromenad då pappa skjutsade oss till Prix (sorry, Coop Forum, =P) och sen gick vi hem därifrån. Handlade lite hos syrran på Affection och sen knallade vi hemåt. Tog ganska precis en timme att gå, och då höll vi inte direkt något högt tempo. Skönt att få röra sig ordentligt efter all julmat, men sen spenderade vi resten av dagen i soffan ungefär. =)

Idag har vi ingen direkt plan, men solen skiner så jag kan tänka mig en promenad idag oxå. Tänkte sötis skulle vakna till så vi kan komma ut innan solen går ner, det blir så tråkigt annars. =P

En vit jul!

Jag trodde knappt mina ögon i morse när jag kom upp. Snö! På julafton! Jag vet inte när det hände sist! Så himla härligt, det gör allt så himla mycket mysigare, även fast det handlar om typ en centimeter. =)





God Jul


I am thankful

I Am Thankful

For The Mess To Clean After A Party
Because It Means I Have
Been Surrounded By Friends.

For The Clothes That Fit A Little Too Snug
Because It Means
I Have Enough To Eat.

For A Lawn That Needs Mowing,
Windows That Need Cleaning,
And Gutters That Need Fixing
Because It Means I Have A Home.

For The Pile Of Laundry And Ironing
Because It Means
I Have Clothes To Wear.

For The Parking Spot
I Find At The Far End Of The Parking Lot
Because It Means I Am Capable Of Walking
And I Have Been Blessed With Transportation.

For The Taxes I Pay
Because It Means
I Am Employed.

For Weariness And Aching Muscles
At The End Of The Day
Because It Means I Have Been
Capable Of Working Hard.

For The Alarm That Goes Off
In The Early Morning Hours
Because It Means I Am Alive.

Jullov?

Ja, jag har jullov nu om det innebär att man går upp innan 8 en söndagmorgon, springer som en skållad råtta och letar efter saker, ler när folk gnäller och skäller på en, och har trevlig spänningshuvudvärk pga detta. Eller så kan man kalla det jobba på konsum.

One down...

...one to go! Tentor alltså. Juridiken avklarad nu, det kändes helt okej förutom att jag blev tröttkörd i huvudet efter ungefär 2,5 timmar. Och så fick jag kramp i handen efter de första två frågorna, då hade jag skrivit oavbrutet i 1,5 timmar. Puh, mycket text blev det, ballade ur lite på slutet så då blev det inte riktigt lika mycket, men jag hoppas han blir nöjd ändå. Svarade på alla frågor, kändes som att jag inte var ute och cyklade alls, så klarar jag inte den här tentan blir jag pissigt sur, då fattar jag verkligen inte vad jag gör för fel när jag pluggar.

Åkte ner på stan efter tentan och fixade de sista julklapparna, så nu har jag en sak mindre att tänka på. Känns skönt, jag brukar ränna på stan den 23e annars för att panikhitta nåt. Tror jag har fått till rätt vettiga saker i år oxå. Nu när jag tänker efter kanske jag har en sak kvar att köpa, nåt till sötis. Alltid lika svårt, har ingen aning om vad jag ska hitta på...

Ska ta det lite lugnt nu en stund, ta en sväng till torget och hämta paket (kan det vara från
Mette?) men sen är det bara att börja plugga inför konstruktionen på fredag. Den tentan kan gå precis hur som helst, det beror lite på vad min hjärna klarar av att ta in just nu. Har iaf fått inlämningsuppgiften godkänd nu, efter lite om och men...

Aja, ska äta lite nu, sen blir det nog torget.

Paket på väg!

Wihu, mitt paket med mina vinster från Mette är på väg!! Eller mina paket, det är visst två. =) Kul att jag hinner få dem innan jag åker hem till Kga, hade varit tråkigt att vänta ända till efter nyår ju!

Får se när jag får upp bilden jag vann på väggen, måste fixa en snygg ram oxå. Tror den skulle passa bra i sovrummet, men vi får se vad sötis tycker. Om ni vill se vilken bild jag valde så finns den här.

Nu borde jag plugga vidare, måste i säng i tid ikväll, har ju förmiddagstenta imorrn!

Eldräv

Läste detta så nu har jag skrotat mitt Internet Explorer och skaffat Firefox istället. Det är ungefär likadant fast annorlunda, knappar som flyttat sig och favoriter som blandats om, men jag tror jag ska överleva... =)

Skakigt värre

Skåne drabbas av ett, med Sverigemått mätt, kraftigt jordskalv och snart börjar folk komma med väldigt intressanta teorier om det som hänt. Som att Skåne försöker skaka sig loss från övriga Sverige, eller att gruppen Befria Skåne tagit till ordentliga medel för att nå sitt mål. Jag älskar äkta ironi och humor. =D

För övrigt, om silvertejp är det första man tänker på när man ska försluta ett kuvert, är man sexmästeriskadad då?

Doh!

Efter att ha tillbringat närmare en timme nere i källarförrådet, för att leta efter förra årets juridikanteckningar, tar jag en titt in i klädkammaren och inser att de ligger där, på hyllan rakt fram. Doh!

My Mini City

Jag tentaflyktar inte, jag lovar!

http://lilyvalley.myminicity.com/

Glöggfest

Igår var det dags för vår numera traditionella glöggprovarfest! Årets Blossaglögg skulle testas, och några andra lite märkliga sorter provade vi oxå. De flesta sorterna var okej, men eftersom det var ica-glögg (systemets testade vi förra året) så var det lite saftvarning på flera. Vi kom fram till att några hade nog tjänat på att spetsas lite, för att få bort sötman. Menmen, gott var det iaf. Himla kul oxå att man kunde vara 9 pers här och alla kunde sitta hyfsat okej. Inte som förut där man fick plats 9 om några satt på balkongen.. =P

I övrigt är inte helgplanerna så värst storslagna, det mesta handlar om plugg. Ska luncha med Malin och Mattias på söndag innan de åker hem, det är väl ungefär det som händer. Måste verkligen begrava mig själv under juridikböckerna nu, jag måste ta den tentan! Och det är ju faktiskt kul med juridik, så det borde inte vara så svårt att komma igång och läsa. Strukturera lagboken är ju inte så jättekrävande, men inte ens det har jag gjort än...illa.
Konstruktionen får jag ta senare, jag känner att jag vill lägga ner mer tid på juridiken för i slutändan har jag allra störst chans att klara den tentan. Tar jag konstruktionen är det bara bonus, hur mycket jag än pluggar så fattar jag inte de där formlerna, så är det bara.

Och så ska man ta tag i julklapparna oxå. Har lite småidéer, men man ska ju fixa dom oxå. Det får bli på måndag, ska göra stan med Anna då. Och det jag inte fixar då, det får vara för sen har jag inte tid. Fasen om en vecka är jag i Kga, pappa kommer på fredag och hämtar mig, så nånstans bland alla tentor måste jag packa, och när jag kommer hem ska jag jobba så då finns inte mycket tid till shopping. Inte mycket ställen att shoppa på heller för den delen.

Nä, dags att ta tag i dagen kanske...

Frusen

Usch, jag sitter här under en tjock filt, med en stor kopp varm glögg och försöker få tillbaka värmen i kroppen. Har varit på studiebesök i eftermiddag och blev alldeles genomkall när vi var där, och när jag gick därifrån. Det var inte så kallt när jag gick hemifrån, men så började det snöa när jag kom fram och då blir det ju genast kyligare eftersom man blir lite fuktig. Men det var ett intressant besök, vi var vid Ullevi där de bygger nytt häkte, ny tingsrätt, nya delar till polishuset och så nya Gamla Ullevi förstås. Vi var mest på häktesdelen och tittade, fick bl.a. kolla på kulverten under marken som ska gå mellan häktet och tingsrätten. Det var kul att se lite konstruktionsgrejor i verkligheten oxå, inte bara teori och bilder.

Nu sitter jag som sagt ihopkrupen i soffan här, och försöker spä på min allmänbildning lite genom att titta på Nobelprisutdelningen på tv. Det är ju lite nördigt att veta vad de fått pris för, haha! =) Nej, helt ärligt så tittar jag allra mest för alla fina (och fula) klänningars skull, det är ju bland det bästa jag vet! =) Har ju som mål att gå på Nobelfesten någon gång i livet, vi får väl se när det blir. Känns som om jag gett mig in i fel bransch för att få ett pris själv, men man kan ju alltid hoppas på att bli bjuden ändå. =P

Har lite konstruktion att kompletera ikväll, annars tänkte jag bara ta det lugnt och försöka komma i säng i lika bra tid som igår. Känns som rätt läge att få rätsida på dygnet och ordentligt med sömn nu när tentaveckan snart är här...

Helg

Nu är helgen slut igen, och jag undrar alltid varför den går så fort. Vi har inte gjort nåt speciellt direkt, i fredags var Macke här och vi kollade på en del av hans bilder från Australien och Nya Zeeland. Åt kantarellpaj och drack vin typ. Trevlig kväll.

Igår var vi en sväng till Ikea, de hade ju långlördag och det var så lungt och skönt, inte en massa folk att trängas med. Vissa var inte så roade ändå, men men. Hittade som alltid en massa prylar att handla, tror vi landade på 300 den här gången. Inte så farligt, men ändå.
Sen blev vi bjudna på middag hos sötis föräldrar, kul att kunna sitta och umgås utan att veta att man ska upp dagen efter som det brukar vara på söndagar. Vi spelade Monopol oxå, och jag kom inte sist!!! Jag är sååå nöjd! =)

Idag har vi varit på middag igen, med sötis släkt den här gången. Trevligt det med, längesen man träffade alla dom nu. Så nu har vi kommit hem för en stund sen, vet inte om vi ska göra så mycket mer innan vi sover, men känner jag oss rätt så lär vi vara uppe en stund till. =)

Konstruktionen klar!!!

Kors i taket och gud i höjden och allt vad det heter, men jag är klar med konstruktionsuppgiften!!! Jag fattar det knappt själv! Klockan är ju knappt midnatt, jag trodde jag skulle bli uppe betydligt längre, trots att jag började vid 18. Det tog nästan längst tid att rätt till hans anmärkningar från förra inlämningen. =P
Skönt att det är klart i alla fall, nog för att jag säkerligen får lite backning, men ändå, grovjobbet är klart! =)

Kanske jag kan komma i säng hyfsat ikväll då, så jag kan ta mig upp på lektionen kl. 8 imorrn bitti. Har missat två juridiklektioner på rad nu, så det vore väldigt bra om jag gick på den här. Ska göra mitt bästa för att inte fastna framför Vänner och Blip.se...=P

Har inte gjort mycket idag, kunde inte sova igår kväll så jag sov lite för länge för att det ska kännas bra. Men det är inte mycket att göra åt saken. Har iaf fått diskat lite, alltid nåt, så nu är berget i köket något mindre. =)

Jääjää, kanske skulle ta mig för med nåt avslappnande nu innan jag kryper i säng. Vänner kanske? =D

Presentmiddag!

Igår kväll var vi på trevlig välkommen hem-middag hos sötis föräldrar, hans bror kom hem från Nya Zeeland igår. Han har ju varit borta ett tag nu, så det var kul att träffa honom. Dessutom var det rena julafton med presentutdelning och allt, så det var skoj. =)


Jag fick denna ursöta kiwifågel

En tvål som luktar gudomligt

Vi fick den här tavlan i inflyttningspresent

Och så fick sötis den här söta kiwitomten!

Gratis Mode

Nu har jag oxå fallit för trycket och blivit medlem på GratisMode.se. Återstår bara att se om det funkar så bra som alla säger. =)
Om ni blir medlemmar via min länk får både ni och jag poäng för det, så klicka på och registrera er! =)


Pain is NOT another word for pleasure!

Jag har ont! Jag har ont så fort jag rör mig! Jag vill inte ha ont! Igår när jag borstade tänderna så välte jag ner lite saker från handfatet, och när jag skulle plocka upp dem så gjorde jag nåt så jag fick sjukt ont mellan skulderbladen och i nacken. Måste ha sträckt mig eller klämt en nerv eller nåt sånt. Och det gör ont så fort jag rör på huvudet, så jag har inte sovit särskilt bra inatt. Har vaknat så fort jag rört mig ungefär...somnade ju dessutom inte särskilt tidigt, så jag är lite halvtrött nu. Kom ändå upp vid 11.30 så jag är rätt nöjd med mig själv. Har till och med varit på torget en sväng, jag blev sugen på kycklingwok till lunch så jag var tvungen att handla lite.

Nu har jag ätit iaf, så jag sitter och kollar på lite Vänner. Har funderingar på att åka till Sisjön en sväng, men jag vet inte om jag orkar det, det är lite drygt att få ont så fort man rör sig. Tanken var att jag skulle träna ikväll oxå, men nu vet jag inte hur det blir med det. Får fundera en liten stund till, behöver inte avboka förrän om en och en halv timme ungefär.

Nä ska nog lägga mig lite i soffan tror jag. Se om värken släpper nån gång, Ipren hjälpte i alla fall inte...

Jag vann!!

Weeee jag vann pris i Mettes fotomaraton!!! Visserligen inte för någon av mina bilder, men ändå! =) Jag brukar aldrig vinna! Woho, det här gjorde min dag! =)