Flower power

Har suttit och lekt lite i photoshop...som vanligt tröttnar jag på slutet så det är några små missar...=)


Tropisk värme...

Det är helt sjukt jäkla varmt här just nu. Riktig hetta på dagarna, över 30 grader i skuggan mest hela tiden. Men här på berget fläktar det lite, som tur är, och igår satte jag upp min hängmatta så jag har det riktigt bra här. Det är ju inte så värst långt till havet heller, så det är en lagom promenad att gå ner dit. Igår badade vi tre gånger jag och syrran, och idag har det blivit två. En gång på campingen och sen åkte vi ut till Källarholmen. Såååå skönt i vattnet, och så gott som manetfritt. Har plaskat runt med cyklop och simfötter, men jag såg inte så mycket idag, lite dålig sikt. (Eller så var det imma på cyklopet =P)
Vissa var ute och fiskade havet tomt på makrill oxå, 70 stycken hade de när de hämtade oss. Sjukt mycket fisk...

Imorrn blir det jobba igen, fick bytt till dagpass istället för kväll, men det funkar lika bra det. Slutar ju 16 och nu är det ju lika varmt då så det spelar mig ingen roll. Vore jag pigg klockan 6 i morrn bitti skulle jag åka ner och ta ett morgondopp. Återstår att se...=)

Nu är det middagsdags, eller jag ska göra middagen iaf...

Snart framme

Jaa, det här har ju funkat kanonbra, har haft stabilare bredband hela resan än jag har i stugan när jag sitter stilla. Lite störande bara nu efter uddevalla när järnvägen blir sämre så det hoppar och skumpar, blir lite svårt att skriva då.
Snart framme i tanum nu, ska bli skönt att komma ut i sommarkvällen igen. Misstänker att det är varmt...ett glas vin på altanen kanske? Eller ett kvällsdopp i havet? Återstår att se.

På tåget

Sitter på tåget mot Grebbestad igen nu. Har varit på Jensens och ätit med Anna, mycket trevligt. Egentligen skulle vi åka och bada, men det blev så stressigt så vi gick och åt gratis mat och mjukglass istället. =)

Tänkte bara testa hur mobila bredbandet funkade på tåg och det verkar ju funka utmärkt än så länge. Återstår att se hur länge det håller i sig...

Btw

Det är väldigt tyst och lugnt här utanför när inte spårvagnarna dundrar förbi var 3e minut. (Bara för att jag skrev det gick ett bilalarm igång)

Nu ska jag gå och fixa frukost...

Sommarbilder

Tänkte jag skulle passa på att lägga upp lite bilder nu när jag har bra uppkoppling. Så det kommer här. De allra senaste bilderna har jag inte hunnit lägga in från kameran, så några säl- och fiskebilder blir det tyvärr inte.

 
Jag och Gunnar kollar fotogrejor
 
Bada!!!
 
Edsvik
 
Kent i Strömstad
 
Räkans dag

Random trut som jag råkade få en schyst bild på.

Ja, det var en liten sammanfattning än så länge. Dock är det ju jag som tar de flesta bilder så det finns inte så många bilder på mig...=)

Kent igår...prisvärt!

Är på snabbvisit i Göteborg för tillfället, kom igår och åker idag. Tanken var ju att vi skulle gått på kent igår kväll, men eftersom sötis jobbade till 18 så hann vi inte dit i tid. Men vi åkte dit och lyssnade utanför iaf, som värsta snålisarna. =P Men så fick jag en sån god idé att vi skulle försöka ta oss in, så vi gjorde det. Och efter lite vita lögner och snälla ögon så släppte den snälla vakten in oss! =D Gratis är gott!!!
Så jag fick köpt min tröja, som för övrigt är skitsnygg, samt höra "extranummrena", mao Utan dina andetag, Håll ditt huvud högt och Mannen i den vita hatten. Sjukt bra, och det var konfetti i sjuka mängder, och jag hade velat stå längst fram och röjt hela kvällen. Det var en sån där underbar sommarkväll som det nästan aldrig är i Sverige, precis en sån kväll jag drömt om sen i februari när biljetterna släpptes, och som jag skrev om
här. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig, men är det nåt som blivit det denna sommaren?

Nu ska jag försöka få sötis ur sängen, måste in till stan snart för sen ska jag träffa Anna innan tåget går mot Grebbestad. Tänkte vi kanske skulle åka och bada, det tror jag kommer vara skönt efter att ha gått i stan...


Sommarväder

Ja, både igår och idag har det varit sommarväder, soligt och hyfsat varmt. Inte som i början av sommaren, men så man kan gå i bikini iaf. Alltid nåt, man måste ju underhålla solbrännan med jämna mellanrum.

Igår roade jag mig med att rensa ogräs, rävrompor som mormor kallar dom, nere på gången här. Drygt och segt men nåt att sysselsätta sig med iaf. Det var för blåsigt för att sitta på altanen och läsa, så vad gör man inte för att få lä...
Idag var det mindre blåsigt men typiskt nog så skulle jag ju jobba. Men jag hade kvällen så det blev lite tid att sola på dan iaf, satt mest på altanen och läste.

Läser Mari Jungstedts böcker nu, har läst klart Camilla Läckberg, så det är därför jag mest har näsan i nån bok...

Imorrn kan det gott regna och vara trist för jag ska jobba hela dan. Har sämsta passet av alla, 10-18, så hela dan är ju förstörd i princip. Ingen ordentlig sovmorgon, och när jag slutar är det inte mycket tid kvar av dan annat än för att äta typ. Så om det nu ska regna så kan det väl göra det imorrn...=P

Nu måste jag försöka sova, så att jag orkar upp imorrn bitti. Ska iofs inte upp förrän 8.30, men har sovit till 12 de senaste dagarna så det kan bli lite segt...natti natti!!!

Håll ditt huvud högt

Kent spelar en ny låt på sommarens konserter som heter "Håll ditt huvud högt" och som kan vara en av deras bästa låtar. Den steg högt i kurs hos mig på första lyssningen i Strömstad, och jag längtar efter att få höra den igen i Göteborg den 25e.





Allt som är och allt som varit
Allt vi tänkt och allt vi drömt om
Alla våra högtflygande planer
Dom sprack på små detaljer som man glömt

Jag trodde att jag visste vad jag ville
Men vad fan jag var så ung och dum och full då
Allt värt att veta har du lärt mig
Men du säger att jag inte står i skuld

Så håll ditt huvud högt
För jag älskar allt du gör
Håll ditt huvud högt
Det är allt man kan begära

Jag vet att du gav mig all din kärlek
Utan krav på en motprestation
Åh, som jag önskar jag var värd dig
Att jag kunde ge dig nånting lika stort

Men håll ditt huvud högt
För jag älskar allt du gör
Åh håll ditt huvud högt
Jag har allt man kan begära

Lalalalaa....
Åh, det var då, som nu, till sist, för alltid
Lalalaa...
Åh, det var då, som nu, till sist, för alltid

Och det var allting som du fann
Allting du tänkte, allt du vann
Allting du drömde, allt du kände, allt du varit.

Så håll ditt huvud högt
För jag älskar allt du gör
Åh håll ditt huvud högt
Jag har allt man kan begära
Det är allt man kan begära
Det är allt jag har nånsin begärt

Lite ledigt

Nu har jag lite ledigt, tre dar i rad närmare bestämt. Igår gjorde jag inte så mycket, öste lite grus, bar lite sten, lagade lite mat...och sen kom sötis på kvällen för han var oxå ledig idag. Inte för att vi gjort så många knop idag heller, men det är ju trevligt att vara lediga ihop för en gångs skull. Vädret har ju varit rätt trist, bara blåsigt och mulet, så det har inte direkt vart nån idé att sola och bada...
Får se om det blir bättre imorrn och på torsdag, inte för att jag tror det men man kan ju hoppas. Lite mindre kuling vore trevligt till exempel...

Trevligt att ha kusinerna här oxå, och att jag lyckas vara ledig samtidigt oxå. Inte direkt ofta man ser dom annars, även fast vi inte bor så långt ifrån varandra...hade som sagt varit trevligt med lite bättre väder bara, så kunde vi åkt båt och badat och fiskat och sånt. Menmen, det är ju några dar kvar innan de åker hem så vi får väl se.

Nu ska jag ta och kolla på lite Vänner innan jag somnar. Måste försöka hålla dygnet någorlunda rättvänt nu när jag jobbar, annars skulle det inte gå alls...

Regnig natt

Helvetes jävlar i havet vad det regnade inatt. Vaknade vid 03.15 av att det regnade, det lät som om nån stod och sköt med kulspruta på taket eller nåt. Jag har aldrig hört nåt liknande. Men jag tror inte det åskade, eller i vilket fall så hörde jag ingen åska. Men det kan ju bero på att det regnade så mycket. Så nu har vi swimmingpool här på gården igen, i regnmätaren var det 32 mm, vet inte om allt kommit i natt men nästan tror jag.
Efter det uppvaknandet var det lite halvsvårt att somna igen, men till slut gick det, och då sov jag till 12 ungefär. Så lite har jag fått sova iaf.

Nu sitter jag inne och lyssnar på Sommar i P1 med Björn Ulveaus, tänkte att han kan nog vara lite intressant att lyssna på. Försökte sitta ute och äta frukost förut, men det blåste massa och kom stora moln för solen så jag gick in. Nu verkar solen skina igen, men går jag ut kommer det väl moln igen...

Ska försöka leta rätt på nåt ätbart jag kan stoppa i mig innan jag åker till jobbet, det skulle tydligen finnas massa lådor i frysen med rester.

OMG!



Jag älskar mitt 75-300-objektiv

Gårdagen

Igår var en väldigt intensiv, och delvis väldigt jobbig dag. Jag orkar inte gå in närmare på det tror jag, men det började med morfars begravning igår förmiddag och slutade med kent och Håkan Hellström igår kväll. Det enda jag kan säga är att jag somnade väldigt fort igår kväll, det var oerhört skönt att få lägga ner huvudet på kudden...

Idag var det back to work, är ju Carneval denna helgen så det var en hel del folk, och en del fylla. Men vi hade ju en egen bodyguard, så det kändes rätt okej ändå.

Nu sitter jag ensam, tröstäter blåbärsmuffins och försöker få igång vänner på pappas dvd. Men den verkar inte kunna bestämma sig för om den ska acceptera skivorna eller inte, så jag får väl kolla på datorn istället.
Hoppas innerligt att det inte var åskmoln som låg här utanför när solen gick ner, jag vill verkligen sova inatt. Återstår att se hur det går...

Mine!!!

Idag kom den!! Som jag väntat! Äntligen!!! Nu är den min, bara min!! =D