Back to work

Så har man börjat jobba igen då. Jag som är så oerhört morgonpigg har lyckats få en hel hög med pass där jag börjar 7.30, vilket innebär att jag får ställa klockan på 6.10, och då är jag ändå optimistisk. Men nu när jag bor med mamma och pappa har jag lättare att komma i säng, så inatt har jag faktiskt sovit nästan 6 timmar, och det är mycket för att vara jag när jag ska upp tidigt. =)

Hade iaf en rätt lugn start på jobbandet, eller jag hade mycket att plocka men jag behövde inte stressa. Hade mejeri idag, och det var en hel del som arla-bilen kom med imorse. Och när man inte är hemma i kylen och vet var saker ska stå, utan får leta i varje hylla innan man hittar rätt plats för saker, då tar det sin lilla tid. Men till sist blev det ordning och reda, och riktigt snyggt var det stundtals. Om bara folk kunde ge fasen i att plocka ur sakerna ur hyllorna... =P

Ikväll har vi grillat, eller ja pappa har grillat åt oss, det var gott. Och så fick vi jordgubbar till efterrätt, med glass. En del av dom var plockade från vår egna lilla jordgubbsodling, och de var helt klart godast!!

Sitter och lyssnar på Sommar i P1 nu, det var ju Winnerbäck som sommarpratade idag.. Men eftersom jag jobbade så missade jag det hela, och får lyssna på reprisen nu istället. Men det går ju lika bra det. =)

Sen behöver jag sova, ska ju upp lika tidigt imorrn bitti...men på måndag får jag sova, och då kanske sötis är här oxå.

Välkommen?

Framme i Grebbestad, packar in mina saker i mitt rum och börjar plocka ur sängen för att kunna sova. Vad möter mig då när jag lyfter på några tidningar? Jo en stor jävla spindel! Usch och fy och blä, nu kommer jag inte kunna sova i natt. Tack för det televerket...

Åka snart...

Har visst inte skrivit på några dar, men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva heller...=/

Men nu börjar det kännas lite bättre iaf, den första chocken (eller vad man ska kalla det) har lagt sig. Träffade Suss i tisdags, det var jätteskönt att prata med nån lite utomstående, och dessutom är hon ju en god vän, så vi hade en trevlig eftermiddag. Sen var jag med mamma och mormor till Mullhyttan och träffade mormors systrar, och åkte runt lite. Slingriga små skogsvägar som inte ens var asfalt på, men så är det väl på landet. =)

Igår var vi på kyrkogården och tittade lite, och sen lunchade jag och syrran på stan. Club toast på Paris, så klart! Bara andra den här veckan. =P
Sen lyckades jag med konststycket att bli utelåst, så jag fick promenera till mormor en sväng, medans mamma var hos tandläkaren. Sen tvättade vi lite innan mormor bjöd på räkmackor på kvällen, smarrigt!!
Promenerade över stan på vägen hem, det skulle ju vara Karlskogafesten, men det var bara fjortisar ute...=P Så vi gick hem och kollade på fotboll istället...

Och idag har vi träffat Sofia på stan, shoppat lite och lunchat på paris...pinsamt ju, tredje gången på fyra dar, och samma person i kassan varje gång. Men idag tog jag inte club toast, tyckte det fick räcka nu... =P
Sen shoppade vi lite jag och Sofia, hittade ett par skor som var på rea, nya solglasögon och schampo som luktade så himla gott! Jag som egentligen har shoppingförbud...jaja, det var på rea, så då är det försvarbart... =P

Ikväll ska vi åka till Grebbestad igen, jag, mamma och mormor. ska bli skönt att komma dit igen. Hade ju visseligen tänkt komma till kga den här veckan, men inte under de här omständigheterna...

Nä, det är väl dags att börja packa ihop lite. Inte för att jag har så jättemycket saker med mig, men ändå. Så kan jag knalla till mormor sen istället för att sitta här själv och uggla...=)

Måndag

Satt och skrev ett inlägg precis, men det kändes alldeles för personligt för att publicera här, så nu har jag gjort en privat blogg som jag kommer använda för att ventilera mina känslor och allt som bubblar upp just nu. Jag har inte bestämt mig för om jag kommer lämna ut lösenordet dit till någon, än så länge är det bara min privata sfär där jag kan skriva precis vad jag känner.

Det har varit en jobbig dag idag, det har planerats begravning och vi har varit på kyrkogården för att kolla och lite sånt där. Det är ju mycket att ordna med, även om inte jag är inblandad i det, men jag vill gärna ha koll på saker och ting, sådan är jag ju. Stötvis kommer verkligheten i kapp en och man inser vad som egentligen hänt. De stunderna är de jobbigaste, då vet man inte riktigt hur man ska hantera sig själv...

Just nu längtar jag efter min sötis, att krypa ihop i hans famn och bara vara. Inte förrän jag är tillbaka hos honom kommer nog inte mina innersta känslor komma fram tror jag.

Förmodligen åker vi ner till Grebbestad igen på torsdag eftermiddag, jag och mamma och mormor. Pappa har åkt idag eftersom grävsnubben ska komma imorrn. Blir skönt att mormor kommer med ner, jag tycker inte om att lämna henne nu. Sen får vi väl se hur länge hon vill stanna och så.

Nä, nu ska jag ta och bädda sängen och lägga mig. Är egentligen toktrött, men jag måste ventilera mig lite. Får se vad som blir imorrn, kanske en sväng till Mullhyttan. Natti natti...

Morfar

Världen förändrar sig varje dag
men ibland blir den sig aldrig densamma mer.

Jag vill skriva alla "rätta" ord, jag vill få ut allt jag känner idag. Men nånstans står huvudet stilla, trots allt som rör sig därinne. Jag lånar några verser istället, som får stå för en del av allt som sköljer över mig som vågor idag.

Tack för allt, för gångna

    tider

alla tankar för mitt väl

Nu vilar tanken,
ej mer Du lider

nu har Du ro till kropp

    och själ


Det är egentligen för tidigt att reflektera och känna nu, det kommer ta dagar och veckor innan det sjunker in. Morfar finns inte med oss längre, han kommer inte tillbaka. Jag kan inte ta på mina känslor, jag vet inte hur jag ska hantera dem. Men på nåt sätt går det, på nåt sätt står jag kvar när jag helst vill fly från det som gör så ont. Jag vill inte se alla tårar, jag vill inte se all sorg och saknad. Jag orkar inte gråta mer, men tårarna tar aldrig slut.

Du kämpat så tåligt och länge
Ditt hjärta för alla haft tid
Din hjälpande hand har nu domnat
Vi önskar Dig vila i frid


För bevisningens skull...


Midsommarsol!!

Det var inte så lite trevligt att vakna idag och inse att solen skiner. Helt underbart ju!!! Visst, det blåser lite, men det gör det ju i stort sett alltid på kusten... =) Nu hoppas jag bara innerligt att det här vädret håller i sig så vi kan vara ute ikväll. Planen är att grilla och äta gott med sötis först, och sen kommer kanske hans arbetskompisar från affären och spelar kubb eller nåt annat trevligt. Planen är rätt lugn, vi ska ju upp och jobba imorrn båda två. Han klockan 9 och jag klockan 11. Och jag ska köra från rossö oxå, så jag ska ta det lugnt med cidern ikväll.

Igår däremot var det regnigt hela dan, det sprack upp lite en stund på kvällen bara. Pappa fyllde år så jag bakade tårta, som blev jättegod för övrigt, bättre än förra gången. Och sen kom det lite folk här som ska fira midsommar med mamma och pappa så vi fikade och så. Till middag blev det varmrökt lax med färskpotatis, och det kunde jag ju bara inte missa så jag blev kvar här igår kväll.

Ska nog ta och äta frukost nu tror jag...känns som en ganska god idé eftersom magen kurrar nåt hiskeligt...

Trafikmeddelande

Hahahaha jag hörde just det roligaste trafikmeddelandet nånsin på radion.

"På E6 norrut mellan Ljungskile och Uddevalla, på Ödsmålsbron, har någon tappat en kanot som ligger i höger körfält.. Alltså, på E6 i norrgående riktning vid Ödsmålsbron,en kanot i höger körfält."

Bara i sommartider...

Trötter tittar på fotboll

Sitter och kollar på fotbollen nu, andra halvlek har just börjat. Verkar ju gå sådär för Sverige, hoppas de kan fortsätta där de slutade i första halvleken. Men man ska väl inte hoppas på för mycket, då blir man bara besviken...

Väntar på mamma och pappa oxå, de borde komma snart. Har rensat en liter jordgubbar som iaf jag tänkte äta av sen, får se om dom oxå vill ha. Återstår att se.

För övrigt är jag bara trött, dumma åska som väckte mig i morse. Sån där härlig åskskur med ösregn, stormvindar och åskknallar som får hela huset att vibrera så där hemtrevligt...bah! Så det har varit en rätt seg dag på jobbet, hade ju 10-18 idag, och har mest suttit i kassan. Skönt det oxå iofs, nu känner jag mig ordentligt inkörd på det, men det blev segt på slutet. Har varit en hel del folk idag oxå, iaf fram till 4 halv 5 ungefär, har kört två kassor mest hela tiden.

Nä man skulle visst inte hoppas på för mycket...2-0 till ryssland...bah...vore nästan vettigare att sova...

Inskolning

Idag har jag haft inskolning på jobbet, fått lära mig en massa saker. Eller egentligen inte så jättemycket, fick mest vara med hon som har hand om charken och plocka varor, kolla datum och sånt. Men jag fick testa kassan en stund oxå, verkade vara okej system, klart det är ovant när det är helt nytt men jag har ju mycket gratis eftersom plu-numrena är samma som jag haft förut. Fusk tyckte vissa... =P Med lite övning så ska det nog gå bra, hoppas jag får sitta lite mer imorrn när jag jobbar hela dan, så att jag kommer in i det.

Somnade iaf inatt till slut. Tog en stund innan jag kom i säng, och släckte väl vid 2.20 eller nåt sånt, så jag fick sova knappt 4 timmar. Segt som tusan, och jag vaknade några gånger på de få timmarna, men det fick gå, jag jobbade ju bara 4,5 timmar.

Det var skönt att gå ut från jobbet och inse att solen sken och det var riktigt varmt. Tog en liten promenad inne i Grebbestad innan jag åkte hem, och sen satt jag här på altanen och läste tidningarna och löste korsord tills det blev skugga på framsidan. Sen satt jag en stund på baksidan, men det blåste kyligt där så jag gick in. Sen kom ju sötis oxå och vi var ju trötta båda två så vi däckade i sängen i typ 3 timmar. Inte så smart eftersom vi skulle tvätta och greja, men vad gör man när man inte orkar hålla ögonen öppna?

När vi väl kvicknade till orkade vi inte laga mat så vi åkte in till Hertigen och köpte med oss varsin skaldjursrulle hem, kanongott! Och sen har vi inte gjort så mycket mer ikväll, och ska nog försöka komma i säng snart så man får sova lite inatt. Bra om man är lite utvilad när man ska lära sig en massa nya saker och rutiner att komma ihåg och sånt.

Imorrn kväll får jag ju dessutom sällskap av mamma och pappa, hoppas de inte kommer innan jag kommer från jobbet, jag behöver plocka undan lite här innan de kommer tror jag, och det orkar jag inte göra nu...nu vill jag bara sova!! natti natti!

Jobbintro och brännboll

Det blev en rätt trevlig kväll ikväll. Först hade vi info (mao korvstoppning) på Konsum där vi fick veta en massa saker som jag redan visste, och lite nya saker oxå. Sen gick vi tipspromenad till Siljevi, med en massa jobbiga trickfrågor om kryddor. Jag är inte så bra på kryddor, men lite kunde jag ändå. Väl på Siljevi spelade vi brännboll, mitt knä höll för det wihuuu!!, det var riktigt skoj. Massa år sen jag spelade brännboll nu, men jag lyckades träffa bollen riktigt bra och så tog jag lyra oxå. Så stolt på mig själv. =P I alla fall, knotten höll på att käka upp oss totalt, men vi grillade korv oxå, gott med lite mat, innan vi började dra oss hemåt. Kom väl hem här vid 23 nånting.

Sen visade det ju sig att chefen glömt lägga in upplärningspassen på schemat innan han skickade ut dem till oss, så vi fick de tiderna nu, vilket innebär att jag ska börja 7.30 imorrn och alltså bör gå upp och cirkus 5 timmar. Så jag ska gå och lägga mig nu, ska bara borsta tänderna först, så får vi hoppas att jag vaknar av mobilen imorrn. Hann inte ringa till mamma och be henne ringa och väcka mig så jag får förlita mig på mig själv. Men när det gäller jobb brukar jag ta mig upp, det är inte som med skolan som man kan ta sovmorgon till...får väl sova middag när jag kommer hem igen om jag är trött, slutar ju redan 12.

Nä, om man skulle dra sig mot sängen då. Sover ju själv här inatt, för första gången ever. Hoppas innerligt att det inte ska bli åska för då kommer jag inte sova en blund...men det verkade lungt när jag kollade sist, så det går nog bra. Natti natti!!!

Bah!

Nu är jag trött på regn, åska, blåst och moln. Nu får det vara nog. Nu vill jag ha tillbaka solen och värmen. Det är så tråkigt när man inte kan sitta ute i solen och ha det gott, utan får sitta inne och uggla framför datorn...

Godnatt!


Så här fin var inte månen ikväll, så jag tar en bild från förra helgen.

Skatunge


Satt på en mur nere vid Edsvik igår. Verkade inte rädd, jag tycker det ser ut som om den är blind, men jag vet inte. Söt var den ändå. =)

Regnig söndag

Idag har det varit lite regnigt väder, det har kommit flera störtskurar med hagel och grejor och så har det åskat lite. Faktiskt ganska skönt med lite svalka, och jag har tyckt så synd om alla blommor nu så jag tycker det är lungt med lite regn. Förhoppningsvis håller det ju inte i sig hela sommaren...

Men det vore trevligt om det var fint väder imorrn kväll, då ska jag på introträff på Konsum och efter det skulle vi grilla om vädret tillät. Vore ju kul om vi kunde göra det, lite lättare att lära känna folk då när det är lite mer avslappnat. Jag brukar alltid bli nervös och orolig (eller vad man ska säga) när jag ska till nåt nytt ställe första gången, men än har jag inte blivit det inför imorrn. Jag tror det kommer bli kanonbra i sommar, eller jag hoppas det. Men man vet ju aldrig, de andra kanske är knäppa i huvudet...det lär ju märkas. Den här veckan jobbar jag onsdag 10-18 och sen midsommardan 11-19, så det blir en lugn start. Men midsommardan är ju kanon, då tjänar man gräsligt med pengar...katshing!! =P

Sitter och tittar på fotboll nu, men jag vet inte om jag orkar engagera mig i den till klockan 2. Är rätt trött, och då har jag ändå sovit typ 2 timmar nu ikväll. Vore bra om man kunde försöka hålla dygnet någorlunda rättvänt, så man inte premiärar nya jobbet med att försova sig. Det vore en väldigt dum idé. Nästan så jag ska be mamma ringa och väcka mig, som hon gjorde när jag var yngre, hon var visst ledig på onsdag...=P

Föresten åt vi värsta goda middagen idag. Vi stekte karréskivor (vågade inte chansa på att tända grillen) och färska champinjoner, gjorde klyftpotatis (Testade med Sourcream-smak, det var kanongott!!) och så hade vi Lohmanders bearnaise (godaste!) och kelda gräslök/vitlök-sås till. Bara massa goda saker och det funkade ihop oxå. =)
(smygreklam-varning känner jag här)

Nä...tror jag ska försöka plocka undan lite här och sen sova. Eller iaf lägga mig och läsa. Föresten, dagens fråga, vad är det för magisk egenskap som gör att så fort mamma sätter sin fot här så är det alltid städar och undanplockat överallt??? Och så fort hon åker så är hela köksbänken full med prylar? Dagens mysterium,...


Lördag

Det har varit en rätt bra dag idag ändå, lite växlande solsken och moln sådär som det är ibland. Riktigt varmt och skönt när man höll sig i lä, men kallt i vinden. Jag och mormor gick till Edsvik och där drog det riktigt kyligt, trots att solen sken, så det blev inget bad idag.
Annars har jag inte gjort många knop idag, bara tagit det lugnt. Var i Grebbestad och köpte yoghurt på eftermiddagen bara. Får väl flika in ett tips om Yoggis nya smak, vit persika/vitt te, den är kanongod! Tycker jag somn älskar persika i alla fall.

Har fotat en del idag, men har ju inget höghastighetsinternet här direkt, så jag lägger bara upp nån bild eller två tror jag, det tar sån tid annars...men det har varit schysst ljus här ikväll, så lite fräcka molnbilder har det blivit. Får se när jag kommer åt snabbare uppkoppling, så kanske det dyker upp här...=)

Nu är det nog dags att borsta tänder snart och lägga sig, innan det kommer jobbigt åskväder och håller mig vaken hela natten.

  

Regn!!!

Idag har jag sett regn för första gången på sådär 5-6 veckor. Helt galet ju...men nu kom det iaf en skur, det var väl som en piss i havet nu när det är så torrt, men det ser ut som om det kan komma mer i natt. Verkar komma nåt opålitligt utifrån havet och dra in. Jag gillar inte oväder på sommarnätter, jag tror alltid det ska bli åska då...


Regnbåge under regnskuren som kom. Det är faktiskt två, men det ena syns lite dåligt...

Väder

Det här "ostadiga" vädret vi har just nu tycker jag är helt okej. Varför ska man klaga på 22 grader i skuggan, solsken och lite fläktande vind? Det är nästan så man önskar att det kom några regniga dagar, för alla blommors skull...


Blomfnatt!

Min orkidée har börjat slå ut!!! Vaknade i morse och tittade mot fönstret och funderade på varför knoppen såg så konstig ut. Det såg ut som om stängeln gick rakt igenom knoppen. Men det visade sig att blomman var mörkrosa i nederkant och därför lurade mitt öga i halvmörkret.
Det är så spännande med den här för den har inte blommat på snart 4 år, så jag minns inte riktigt vad det är för färg på den. Men det verkar som om den är ljusgul och rosa, vilket är färger helt i min smak! =D

Trötter

Man borde ju ligga och sova för länge sen egentligen, men som vanligt gör jag inte det. Har haft fullt upp med kvällspyssel idag, så jag har inte haft lust att gå och sova. Men när jag inte ser ordentligt längre så fattar till och med jag vinken...
Köpte oss ju ett pussel igår när vi var på Hedemyrs i Tanum, ett 1000-bitars med världens härligaste bild från Bora-Bora, som vi började med igår kväll. Och idag fortsatte vi så snart är vi väl halvvägs skulle jag tro. Jag älskar att lägga pussel, det är så avkopplande tycker jag, men kan ju bli frustrerande när bitarna bara inte vill passa ihop...=P

Dessutom var jag i Tanum idag igen och skaffade mig mer pyssel, nämligen ett broderi. Japp, min hemliga passion, jag gillar att sy korsstygn. =) Så nu har jag det att greja med oxå. Har ju mitt evighetsprojekt, en nalle puh-kalender, men det känns lixom inte som om jag kommer nån vart med den, så jag behövde nåt mindre för att få lite framsteg.
Tänkte jag skulle sy några söta småtavlor som jag kan ha här i mitt rum i stugan sen när jag fått nya tapeter. Har börjat spana in tavlor med mirandanallen på, det blir nog nästa projekt skulle jag tro.

Nä, nu får det vara nog säger sötis, och jag håller med. Ska bara bädda i ett täcke i påslakanet, det är lite kyligare på nätterna nu upptäckte vi i natt...

Nät-fönstershopping

Har föresten ägnat mig åt att dreggla över snygga smycken och klockor nu på nattkvisten...har hittat ett par armband jag absolut bara måste ha, och en ursnygg klocka från pilgrim. Jag vill ha lön nu!!! Kanske lika bra att de rosa armbanden var slutsålda, annars hade jag nog köpt ett gäng... =P

Upptäckte nämligen ett nytt märke,
ms bijoux, via en blogg. Jättemycket snygga grejor, och inte särskilt dyrt heller. Precis i min smak!!

Fotbollskväll och storm

Jaaa, fotbollen gick ju bra...trodde inte riktigt att de skulle vinna, Sverige är ju inte världsbäst på att göra mål och att gå bra i turneringar. Men en positiv överaskning, och en trevlig stund framför tvn. Hoppas det blir lika trevligt på lördag, återstår att se vart och i vilket sällskap man tittar då. Verkar ju ha varit grym stämning på Avenyn ikväll, men någon tur till götet blir det definitivt inte!

Vi kom iaf upp hit till Rossö till slut, kom i väg på tok för sent från gbg, sen var vi tvungna att stanna och tanka i kungälv, det var billigast där, och äta lite. Och som grädde på moset så blåste det ju storm, och med bilen full med fönster och ytterligare ett på taket, var det lixom inte läge att köra som vildar. Kändes som om vi skulle lyfta när vi körde över uddevallabron, där blåste det ju f-n som vanligt..

Men vi kom ganska lagom till avspark, fick väl höra de första 5-10 min på radio eller nåt sånt. Men vi såg ju alla mål och det var ju huvudsaken.

Nu är det riktigt västkustväder här, blåsigt och regnigt. Verkar som om det ska vara så ett par dar, så det återstår väl att se när det blir sol och bad nästa gång. Men jag kan ha det gott ändå här uppe, speciellt nu när man har internet...=) Vi ska åka till Grebbestad imorrn och kolla till, sen får vi se om vi stannar där eller om vi är här...har ju tidning och post till stugan så man vill ju inte vara borta för länge...

Nä, tror det är sovdags nu. Vore ju smart att inte vända dygnet totalt...natters!

Pyssel

Jag överlevde besöket på UM, hon är snäll hon där...=) Har fått fixat lite annat oxå, typ telenor, hämtat brev, sötis har lämnat böckerna på biblioteket och så har jag hittat mitt cyklop som jag letat så efter. Det var i klädkammaren precis som jag trodde, men på en annan hylla, bakom en skokartong. Synd att jag inte hittade det tidigare så jag kunde använt det i helgen när det varit så varmt i vattnet. Men förhoppningsvis kommer solen och värmen tillbaka snart!! Det ska faktiskt bli skönt med lite svalare väder och regn några dar...

Nu kom sötis hem från stan oxå, så då ska vi väl ta och borra på balkongen så vi får upp gardinerna där, och sen är vi ju riktigt på gång faktiskt... =)

Här igen

Nu är vi på extremt tillfällig blixtvisit i Göteborg av olika anledningar. Den största anledningen är att jag ska till UM om 2 timmar, vilket jag absolut inte alls känner för. Därför sitter jag här och försöker slöa bort tiden och förtränga det hela. Det är inte så smart, för då blir det så lite tid kvar till sånt jag absolut måste göra när jag är här nere. Dumt, men sån är jag...

Har en lång lista att klara av, och eftersom jag inte vet hur pigg jag är sen så hade det ju varit finemang om jag kunde gjort lite nu, speciellt sånt som jag absolut måste fixa, som inte sötis kan göra åt mig, men icke då. Men jag tror jag kommit fram till att duscha är en bra plan, och sedan äta frukost/lunch och så får vi se sen. Borde hinna till torget innan jag ska iväg...återstår att se hur det går...=P

Båtdag

Idag har vi varit ute med båten nästan hela dan. Bara en kort sväng till stan och systemet på förmiddagen och sen åkte vi ut. Blev en tur till Havstensund där vi fikade och badade innan vi åkte hem igen. Tagit massor med fina bilder, men jag orkar inte sitta och ladda upp dom just nu...

Ska bege mig in i duschen strax, det vankas finmat idag eftersom min faster fyller 50 år. Laxfat! Mumma! Uppskattar det säkert ännu mer nu när jag faktiskt börjat äta lax till vardags. =P

För övrigt så stekte jag upp min rygg i går, så idag har jag gått runt i en av pappas gamla skjortor och sett ut som indiana jones ungefär. Oerhört gulligt. Men skönt för ryggen i alla fall. =)

I Grebbestad

Nu är jag på plats i Grebbestad!!! Och har fått fart på lite internet oxå, bekvämt så det förslår..=)

Har haft en jättehärlig dag idag, soligt och varmt. Har hjälpt mamma i trädgården lite, badat så klart, och varit på tanumstrand och shoppat mig en ny skjorta. Vi skulle ha åkt båt, men så blev det inte, kanske imorrn om det inte blåser för mycket. =)

Nu tror jag det är duschdags, är alldeles salt och klibbig. Sen är det dags att dra igång grillen och ta fram sangrian, för nu är det SOMMAR!!!

Just det...

Har bokat kentbiljetter nu...till både strömstad och göteborg...återstår att se om vi hämtar ut alla, eller bara till ena...

Och ja, jag har fått min skatteåterbäring... =D


Shopping och packing

Det blev en rätt lång tur på stan...hade tänkt komma hem på byte, men insåg att jag inte skulle göra det, så jag tyckte det var lika bra att göra stan ordentligt när jag ändå var där. =)
Blev lite shoppat, en kjol, ett par shorts och lite prylar från yves rocher. Hittade världens snyggaste skjortklänning på HM oxå, men tro inte att den fanns i nåt som kom i närheten av min storlek...jag hatar att handla kläder ibland!!! Men jag ska nog ta en sväng och kolla efter den på tisdag när vi kommer till stan igen, hittade den ju bara i en affär, så det kanske var nån nyhet som de andra inte hunnit packa upp...hoppas hoppas!!!

Har fått packat en hel del oxå, alla kläder tror jag nästan jag fått ner nu. Och jag har försökt att inte packa allt jag äger, utan bara sånt jag tror jag kommer att använda. Men vi får väl se, jag kanske tar med nåt ner igen på tisdag, eller så tar jag med en väska till då... =P

Sötis är iaf och hämtar bilen nu, så vi får se när vi kommer iväg. Ska till torget en sväng och checka bredband och hämta en ny omgång testschampo....sen bär det nog iväg! Får vi hoppas!

Får se om vi får tag i nåt bredband, annars försöker jag väl med mobilbloggning, eller så skiter jag i det och uppdaterar på måndag kväll...=P

Bye bye så länge!

Feeling hot, hot, hot...

Jaa, det verkar inte som om värmen planerat att ta slut idag heller. Men idag känns det okej, för ikväll drar jag från stan!!! Ska bli så skönt att komma upp till Grebbestad där man kan gå ut och njuta av värmen, sitta ute på altanen, knalla runt barfota på klipporna och kanske hänga upp hängmattan!?! Åhh det ska bli underbart!

Dagens plan då. Packa, givetvis. Började lite igår kväll, så jag har rätt bra koll på kläderna jag ska ha med mig upp, men det är ju lite andra prylar som ska med oxå. Städa lite vore ju trevligt oxå, kanske skippar fönsterputsandet, men dammsuga och torka lite golv vore nog bra.
Men först av allt väntar en tur på stan, har lite ärenden att uträtta, byta klockbatteri, yves rocher och signera protokoll tydligen. =P En glass kanske hinner slinka ner oxå, vem vet?

Så nu måste jag äta frukost, annars kommer jag inte hinna träffa Surre i tid, och hon skulle med tåget så det är nog bra om jag inte blir sen...bye!

Axessakuten och packningsfunderingar

Det blev ingen picknick med bad i havet, det blev en kväll på axessakuten istället. Men lugna puckar, det är inte jag som är skadad den här gången. Maria har fått stortån överkörd av en rullstol, vilket doktorn aldrig varit med om förut, så vi tyckte det verkade bra att få den undersökt och röntgad. Och idag var det segare än vanligt att vara där, vi fick sitta där i lite mer än tre timmar. Roligare kvällar har vi ju haft om man säger så. Men tån var inte av iaf, så nåt vettigt kanske vi fick ut av det hela.
Sen åkte vi hem och åt fisksoppa, kanske ingen höjdare i den här värmen men det var gott ändå. Vitlöksbröden smakade prima i alla fall. =)

Tänkte försöka packa lite nu innan jag hoppar i säng, så jag inte har allt kvar till imorrn. Brukar bli mycket att pyssla med ändå när man ska vara borta så länge. Men vi kommer ju hit på måndag kväll igen så det vi inte hinner nu får vi väl göra då...
Ska försöka att inte överpacka så brutalt nu som man alltid gör. Varför skulle jag använda så mycket mer kläder nu än jag gör annars lixom? Det finns ju tvättmaskin där oxå, så det är ingen idé att bunkra kläder direkt...men jag lär mig väl aldrig att packa lagom mycket, man vill ju inte sakna nåt när man är borta...


Pust och stön...

Och så vaknar man upp till en minst lika varm dag igen. Trevligt kan tyckas, men om man vaknar när klockan är halv 7 och planen var att sova till 11, så är det inte fullt så trevligt. Jag längtar bort härifrån nu, jag längtar till min takfläkt i Grebbestad! Och imorrn kväll eller iaf nån kväll i helgen får jag sova där. Vad skönt det ska bli!!

Idag står picknick med Maria på programmet, vi skulle grillat egentligen men eftersom det är eldningsförbud satsar vi på hemlagad mat istället. Eller ja, färdiggrillad kyckling och potatissallad. =P Vi tänkte oss till Fiskebäck, så kanske blir det ett dopp i havet oxå. Eller det är väl ganska troligt att jag slänger mig i det första jag gör, om jag känner mig själv rätt...

Nu tror jag att jag ska ta en iskall dusch, så jag får ner hjärntemperaturen lite. När det är så här varmt får man duscha eller bada ofta, annars kokar man ju bort...

Klädbyte

Är hemma en kortis och byter kläder. Det blev så sjukt varmt på skolgården så vi var tvugna att ge oss hem och duscha och byta om. Svetten bara rann på ryggen, det var helt sanslöst, dessutom har jag fått ännu mera skoskav, att man aldrig lär sig! Men efter en kall dusch känns det lite bättre, har tömt blåsorna på vätska och ska plåstra om fötterna nu. Och byta skor!!! =)

Men nu är det dags att sätta sig på cykeln och trampa iväg igen, det vankas mat...börjar bli ordentligt hungrig, jag har bara ätit lite frukost idag...

Lite svalare

Idag är det lite svalare ute än igår när jag kom upp, "bara" 34 grader idag mot 37 igår...=P Tror det blir en varm dag idag...

Ska precis klä på mig och gå ner till torget. Har fått instruktioner om blommor nu som jag ska köpa, och så ska jag se om jag får tag i en liten flaska asti oxå, det är ju änna ett måste på studenten... =)

Åh jag får massa roliga minnesbilder från min student. Det var en bra härlig dag...nä sluta dagdrömma, dags att sätta lite fart, det kommer bli bråttom ändå, jag känner ju mig själv...=P


Åh, så ung och oförstörd... =P

Sol och salta bad

Usch vad det har varit varmt idag. Det blir nästan olidligt här hemma, det är så sjukt varmt och det blir ingen cirkulation på luften trots att man har öppet överallt. Menmen, jag vet att jag inte ska klaga...

Blev en tripp till Kållered idag, Ikea, Jysk, Rusta, OnOff och Elgiganten hann vi med, och lite prylar kom vi hem med. Medar till sängen, två filmer till mig och ett tv-spel till sötis. Och söta duktyngder som jag tänkte ge till mamma. =)

Efter shoppingturen var jag tokigt varm och seg i huvudet så vi åkte ner till Fiskebäck och jag tog årets första havsdopp. Så himla skönt så det går knappt att beskriva. Lite jobbigt vatten bara, dyig botten så man inte såg var man satte fötterna...men inga maneter vad jag kunde se, och inget märkligt trampade jag på, så det gick bra ändå.

Nu ikväll har vi ätit mat och nattmacka, lyxig variant idag, räkmacka. =) Har provat kläder inför imorrn, och jag har lite beslutsångest, men det löser sig nog imorrn. Ska ta och hoppa i säng nu, måste upp vid 10 imorrn, vi ska tydligen köpa blommor innan vi ska iväg på studentuppvaktning. 13 går hon tydligen ut, så då är det ju bra om man är vid skolan lite innan kanske. Åh jag vill oxå ta studenten igen...så sjukt kul var det...=)

Nä, sova är bra. Inte glömma att ladda kameran heller...=) Natti!

Mer bilder

       

Kga-trippen i bilder

         


Sommarhelg

Har inte blivit mycket skrivet i helgen, sötis kom ju upp till kga och då blev det att vi gjorde annat. Vädret i helgen har ju inte direkt inbjudit till att sitta inne framför datorn heller...

Har iaf haft det jättebra. I fredags var vi i Kumla mest hela dan, träffade Jenny, Andreas och Casper. Jättemysigt, vi satt i parken vid Kumlasjön hela eftermiddagen, grillade och hade det allmänt skönt...Och Casper är väl sötast i världen!?! Tog lite bilder, men vi får se om de dyker upp här.
I lördags var vi hos min moster och fikade, morfar var med, han hade fått permision från lasarettet ett par timmar, så vi passade på att träffa honom oxå. Och det var så sjukt varmt...svetten bara rann om oss, så vi beslutade att åka till Lunedet för att se om det var badbart. Och tänka sig, det var det i allra högsta grad. Så årets första dopp blev den 31 maj. Längesen jag badade i maj tror jag. Och bildbevis finns för övrigt...=)

Igår var det ju minst lika varmt, men vi orkade inte åka och bada, så jag satt på balkongen typ hela dan och sötis höll sig mest inne. Vi, eller mest jag, skulle ju packa ihop oxå, så det pysslade jag med när det blev för varmt ute i solen. Men en del solbränna tror jag att jag skaffat mig. Trevligt, trevligt kan jag meddela. =)
Och igår kväll återvände vi till Götet, varmt som tusan i bilen, dumma västgötaslätten som är platt och solig...men ner kom vi, och det var väl skönt det med...

Bilder dyker nog upp så småning om, måste lägga in dom i datorn...nu frukost!