Åska!

Nu är nästan sommaren kommen till Göteborg, idag har nämligen årets första åskoväder besökt stan. Det började regna och blåsa, och sen blixtrade det och sa KABOOM på samma gång typ. Fönsterrutorna skallrade lite sådär lagom mysigt. Och givetvis händer sånt när jag är ensam hemma. Hade visserligen Anna i andra änden av telefonen, men det var lite läskigt att sitta fast i väggen när den smällen kom. Typiskt att batteriet i den bärbara tog slut precis då...

Men det verkade som om det bara var en smäll, nu ser det ut att ha dragit vidare på radarbilderna. Hoppas verkligen att det inte kommer tillbaka, då somnar jag väl aldrig ikväll...

Nä, nu ska jag slå av pajasturneringen hockey-vm och kollar på Vänner eller nåt annat vettigt istället...

Fototriss - Sten

Den här veckan är Fototriss-temat Sten, och det passade mig som handen i handsken! Skulle utan problem kunna plocka fram minst två trissar till med stenbilder jag verkligen gillar! Gissar att sommarstugans placering har en ganska stor roll i det, Bohuslän består ju mest av sten... =) Här är i alla fall min tolkning.








Vill du se fler trissar på samma tema så kan du klicka här

Friday

Fredag igen, veckorna bara rusar iväg nu tycker jag! Himla skönt att det verkar ha blivit vår på riktigt, äntligen!!! (bara för det så snöar det säkert nån dag =P)

Har inte gjort mycket idag, försov mig i morse så jag missade studiebesök, inte bra men inte mycket att göra åt heller. Igår däremot var Karin här, vi åt kladdkaka, drack te, käkade pizza och snackade en väldig massa! Skönt med tjejkvällar, bara umgås och inte göra så mycket. Inte för att vi ses överdrivet ofta, men jag kommer verkligen sakna henne när hon flyttar till Sthlm! Håller alla tummar för att hon (och micke) får jobb här nere snart, så de kommer tillbaka igen! =)

Imorrn ska jag till Karin på tårta och grillning, ska bli skojigt! Blir nog mycket trevligt folk, och vädret verkar bli kalas, så det kan nog bli en riktigt bra dag och kväll. =) Herregud, strålande sol och +18 grader, det är ju varmare än midsommar nästan!

Älskar våren, och jag hoppas det här vädret håller i sig över Valborg oxå. Finns inget tråkigare än regn på valborg, det sabbar ju allt den dan...i år ska jag ju dessutom jobba lite under dan, så då vill jag och min kamera att det inte regnar! =)

Nä, om man skulle sy lite kanske. Eller försöka övertala sötis att koppla in mitt NES... =D


Cykeltur

Idag har jag varit ute på en riktig cykeltur. Har inte riktigt råd med att köpa spårvagnskort nu, och eftersom jag inte har så mycket lektioner så tar jag numera cykeln när jag ska nånstans. Idag skulle jag på matnat-möte så det blev en ordentlig sträcka att trampa.
På vägen från mötet åkte jag förbi Chalmers oxå, så i runda slängar har jag cyklat 1,5 mil idag. Inte illa, inte illa alls tycker jag. Jag behöver ju röra på mig mer, så det här är bara bra för mig... =)

Vilda svin!



Jahopp, där rök mitt söndagspromenad/cykelturs-mål! Inte fasen ger jag mig ut i nån skog bland galna vildsvin inte! Det är nog ett djur jag helst inte vill träffa på och fånga på bild...var ute och knallade i de krokarna här om dan och tänkte gå bort till Lindalen men var lite för lat så jag tänkte jag tar det en annan dag. Men det tänker jag fettglömma nu! Hua, hoppas de skjuter de där odjuren snart, annars kommer de väl och bökar i rabatten här nere...

De som sett svinen vid Västra Kyrkogården (inte långt från sötis föräldrar, kan vara samma som det här) säger att de verkar väga runt 250 kg, inga små kultingar direkt. Mötte jag ett skulle jag springa tills benen gick av eller mina knän sprängdes typ...nej, såna djur ska hålla sig i storskogen, långt från mig! Okej att man ser dem utanför Degerfors, det är ju nästan världens ände, men mitt i Göteborg! Nä, nån måtta får det vara, skjut skiten så de försvinner från min närhet!!!

Klicka på bilden för att komma till artikeln...

Fototriss - Tidens tand

Inte mycket liv här på ett tag, men här kommer i alla fall en fototriss! I sista minuten, men ändå... =) Den här veckans tema var Tidens tand, och detta är min tolkning. Båten hittade jag ute i Önnered när jag var på promenad här om dagen.







Vilken av bilderna gillar du bäst? Fler bidrag kan du se här


Här kan du se hela båten:

Guldfest del 3


Sammen och the precious, Le Mat!

Thomas Rhodin

Dominik Granak, Rickard Wallin och Mikael Johansson

Marcus Johansson, ser aningens tagen ut...

Arto Laatikainen, förvillande lik JJ tycker jag.

Lee Goren

Norda!

Helt plötsligt kom Mattsson och Le Mat knallande förbi

JJ intervjuas

Mattsson käkar pizza på busstaket

Marius Holtet på busstaket

Anders Bastiansen

Marcus Johansson, Mikael Johansson och Jesper Mattson

Bussen på väg från torget



And that's about it. Alla bilder är tagna av mig och får inte lånas eller kopieras utan min tillåtelse.

Guldfest del 2


Marcus Johansson, Emil Kåberg, Jörgen Jönsson, Lee Goren

Eero the hero!

Perra rockar loss med blomgitarren!

Nästan hela gänget!

JJ har hittat nåt att fota

Looben håller tal

Skönsång på scenen

Mattsson, Hero-Eero, Vallin och sång-Johan

Lagkapten Wallin

Guldfest på torget

Idag har jag varit i Karlstad för att fira Färjestad på Stora Torget! (Sötis var oxå med men han höll sig undan =P) Så himla härligt, underbar stämning, och solen bröt igenom molnen precis när spelarna anlände! Kunde knappt ha blivit bättre! Och eftersom bilder säger mer än tusen ord så tror jag de får tala för sig själva...






Bussen anländer och solen spricker fram!



Flagga i vägen, men minen säger allt! Kåberg!

Per Åslund, Martin Johansson och Marcus Johansson

The one and only, JJ!

SM-GULD!!!

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! Sååå jävla gött!!! Vi ses på torget imorrn!!!



Sweet Rumble

Jag gillar den här bilden, trots att han visar hela kalsongerna...


Sweet Rumble 2009, Trysil

Puuuuuh!

Åh fy fasen...trots att jag bara såg halva matchen så var jag alldeles slut efteråt. Och då hade jag ändå missat värsta HV-pressen. Men det sägs ju att det är bra motion att höja pulsen, så då lär jag kunna ersätta mina träningspass med att kolla på hockey...sudden hjälpte ju inte direkt om man säger så, även om rätt lag vann den här gången. Men när HV fick straff höll jag på att krypa bakom soffan!

Mina nerver vill att det blir sista matchen imorrn, mitt hjärta lika så förstås, och jag hoppas hoppas hoppas att de ska klara det!!! Vore så satans underbart så det finns ju knappt. Men man kan aldrig räkna ut HV, it's not over 'til it's over... Om dagens match var en nervpers, vad ska då inte morgondagens bli?

Jaja, det återstår att se. Jag sitter i alla fall bänkad i soffan från kl 19 imorrn, det är en sak som är säker! =D


Stress!

Varför blir det alltid så himla stressigt när vi ska iväg nånstans? Idag gick jag upp innan 9, och ändå är jag knappt klar nu. Behöver gå till vagnen inom 15 min, och jag är inte riktigt klar. Visserligen har jag hunnit diska allt, vi har röjt framför alla fönster och väskan är så gott som packad. Men det där sista finliret tar alltid mer tid än man tror...

Åker alltså till Grebbestad nu, sen åker vi till Charleswood imorrn eftermiddag. Blir billigast så, slipper lägga ut alltför många hundralappar på tåg. Och alltid skönt att komma till stugan, det är så lugnt och avkopplande där. Helst skulle jag velat vara där hela veckan, men det funkar ju inte alltid som man önskar.

Jaja, dags att stänga av datorn och packa ner den, så blir det en sak mindre på listan... =)

Gött!

Det blev en himla skön seger det där! Den satt verkligen där den skulle! Men det blev lite onödigt spännande på slutet tyckte jag, kom på mig själv med att ha väldigt hög puls just innan Goren satte 3-1 i öppen kasse. Puh!
Nu blir det två matcher i Karlstad, och jag är väldigt hoppfull inför dem. De har ju faktiskt inte förlorat hemma sen i december, så nu har de ju verkligen avgörandet i sina egna händer.
Även om det sitter en liten djävul på min ena axel och viskar att nån gång tar alla sviter slut, nån gång skiter det sig, nån gång vinner HV...jag vågar inte hoppas för mycket, och jag tar verkligen inte ut nåt i förskott, men visst börjar det ljusna...

Som sagt, avgörandet i egna händer, och det sägs ju att det är härligast att vinna på hemmaplan, inför hemmapubliken, så nu har de chansen! Och jag kommer till torget på torsdag om nu alla drömmar slår in... =D


Lagarbete

Verkar som om hela Jönköping jobbar för att störa Färjestad. Det verkar gå långt upp i leden... =P Läs mer här

Vårtecken!

Idag har jag verkligen sett våren på riktigt! Säkra vårtecken har korsat min väg! Vi var på väg genom Ruddalen till sötis föräldrar när jag nästan krockade (!) med det första, en humla!!! Och precis efteråt fladdrade en fjäril förbi! Är inte det vårtecken så säg!

Har som sagt varit hos sötis föräldrar i eftermiddag och kväll. Inte hunnit med så mycket mer idag faktiskt. Fick mat där, sen åkte sötis iväg på konsert och jag stannade kvar. Hade inte tänkt stanna så länge, men jag blev kvar. Vi kollade på Robinson och sen började världens snyftfilm, "Vid din sida". Väldigt mycket klyschor i den filmen, men jag gillar ju sånt på nåt sätt...fick skjuts hem i nyhetspausen så jag ser klart den nu, och snart är det snyftdags på riktigt. Har sett den ett par gånger, men den berör mig varje gång...

Imorrn vet jag inte riktigt vad planen är, men packa verkar vettigt. Vi ska väl åka till Grebbestad på måndag och sen vidare mot Kga, så packa verkar vara en god idé. Sen är det ju hockey vid 16 tror jag, och det tänker jag verkligen inte missa!!! Sen kanske det blir söndagmiddag, vi får se...

Aja...kolla klart på filmen, läsa lite kanske, och sen sova. Verkar som en bra plan! =)

Sportsligt?

Färjestad gör 3-1 i öppen kasse och vad gör de tuffa (?) coola (?) killarna i HV-klacken? Jo, pekar finger åt den firande hemmapubliken...man blir inte direkt imponerad, de är ju värre än medgångsgänget i Scandinavium...

För övrigt en riktigt kul hockeymatch, och jag är ju tämligen nöjd över resultatet... =D


Aprilsol!

April har anlänt med strålande vårväder, i alla fall här i Götet. Efter skumt dis och dimma på förmiddagen har det klarnat upp och solen har strålat från klarblå himmel hela eftermiddagen.

Vid 13.30, när jag satt i pyjamas och åt frukost/lunch, kom jag på att jag visst skulle vara i skolan 14.20 för granskning i en av kurserna jag tog förra läsperioden. Aningens stressigt, men jag hann dit nästan i tid. Blev godkänd på min essay, men presentationen får vi göra om. Inte helt oväntat, vi hade ju missuppfattat en del där...

Sedan tog jag mig en sväng på stan, var på jakt efter schampo, men misslyckades så det fick bli en tur till Sisjön istället. Där fanns det, på rea till och med, Rusta kan man lita på. =) Börjar dock tro att det kanske ska försvinna, finns ju knappt på nån annan affär nu för tiden, vore inte alls bra...
Tog mig även en tur på Coop Forum innan jag åkte hem igen, inga större fynd där dock...

Nu ska jag spendera kvällen med att fortsätta förtränga gårdagens aprilskämt till hockeymatch med att packa upp allt från Trysil och dammsuga lite, för jävla skitigt här nu...

Trysil, the end

Jahopp, det blev inte så mycket av de där uppdateringarna. Jag har varit nära på totaldäckad av förkylning sen vi kom hem så jag har inte orkat göra så mycket.

Sista skidåkningsdan i Trysil var mest jobbig, det slutade snöa på lördag morgon precis när liftarna öppnade så det var inget vidare underlag i backarna. Vissa backar var mer puckelpist än nåt annat, på en del ställen var det drivor och stora högar med snö ena stunden och sedan slirade man iväg på en stor isfläck, så det var ingen höjdare direkt. Dessutom var det mulet väder, solen tittade fram kanske 5 minuter på hela dan, så det blev inte nån bra åkdag direkt.
På kvällen åkte jag, sötis, Malin och Mattias iväg till Turistsentrat och kollade på big jump tävling, Sweet Rumble 2009. Massa grymma skidåkare, det var riktigt skoj. Tog en massa kort, har bara inte orkat rensa bland dem än, men kommer säkert upp nåt här sen.

Söndagen var ju dagen för hemfärd, och vilken dag sen. Man riktigt kände hur solen skrattade en i ansiktet. Med andra ord, vädret var perfekt, backarna såg underbara ut, och vi skulle åka hem. Surt värre, men sånt är livet ibland.
Hemfärden gick i alla fall bra, stannade i Torsby och åt, annars åkte vi nästan i ett sträck. Träffade mamma och pappa och mormor i Säffle oxå, lyckades pricka in dem precis.

På vägen hem började jag nysa en massa och min näsa började rinna. Blev jättetäppt på kvällen och när jag vaknade i måndags mådde jag verkligen pyton. Så de senaste dagarna har jag mest jobbat på att försöka kurera mig och bli friskare.