Imse vimse spindel

När vi kom hit igen efter sommaren så satt det en spindel i ett hörn i badrummet, alldeles ovanför badkaret så där då man inte når den. Jag skvätte vatten på den när jag duschade, men den rörde sig inte så jag antog att den var död. Men nu när jag duschade så satt den inte kvar i sitt hörn där den suttit i två veckor, den har helt plötsligt börjat leva igen. Så istället tillbringade den min duschtid precis ovanför mitt huvud, och roade sig med att nästan ramla ner på mig flera gånger.

Jag är egentligen inte rädd för så små spindlar, men jag gillar inte att få dom på mig, speciellt inte när jag duschar. Så nu har jag lite ont i nacken efter att ha stått och tittat på den i en kvart. Äcklig var den oxå, hade 6 vanliga ben och två jättelånga, som klor nästan. Och dessutom några jäkla käkben eller nåt som den väl bits med antar jag. Blä! Men den sitter där den sitter och jag når inte dit...bläää!

Skolstart

Idag har jag småstartat höstterminen med introföreläsning i beteendevetenskap. Den var schemalagd 13-15 men han hade pratat klart redan 13.40. Lagom mjukstart, men det kändes ju som lite bortkastat samtidigt. Men kursen verkar vara bra, betydligt bättre upplägg än när jag läste den förra gången.

Resten av kurserna börjar inte förrän nästa vecka, på måndag närmare bestämt. Men än så länge har jag ganska luftigt schema, i alla fall föreläsningsmässigt. Misstänker att det är tjugoelva projekt som ska göras oxå, så jag lär inte gå sysslolös i höst.

Föresten sitter jag och håller alla tummar för att csn ska godkänna min ansökan om studiemedel. Fick in poäng för omtentan jag gjorde i juni och när jag räknade efter så insåg jag att jag borde bli beviljad studiemedel nu. Det vore så himla skönt, en väldig massa bekymmer skulle lösa sig om det gick vägen. Hoppas hoppas!!

Nu ska jag ta mig lite mellanmål, köpte lite nya teer idag så jag måste testa dom, och sen ska jag plantera om en av mina orkidéer. Hittade äntligen en större kruka till den idag, den är nämligen på väg ur den gamla. Känner mig riktigt pysslig, igår planterade jag nämligen om min gran och min doftranka oxå.
Och så har jag börjat på ett nytt syprojekt, en julduk. Hoppas jag blir klar till jul, vi får väl se hur mycket tid jag får över. Men om jag syr istället för att slösurfa en timme om dan, så är jag snart färdig. =)

Nej, te var det. Det är en av få bra saker med att det blir mörkare och kallare ute, man kan sitta inne och mysa med en kanna te. =)


Solnedgång i Strömstad förra veckan

Jag får liksom ingen ordning

Hur kan en låt möjligen passa in så bra på ett liv?? Och precis när man känner så oxå...winnerbäcks nya singel kom idag, "Jag får liksom ingen ordning" heter den och texten passar in finfint på ungefär samma tema som jag skrev om igår...


Jag får liksom ingen ordning på mitt liv
Det kan va så förförligt
Det kan va så bra



Jag gillar låten, den behövde ett par lyssningar men nu har jag fastnat för den. Dessutom tror jag inte jag hört en låt förut där texten innehåller ordet "pundigt", bara det ger ju pluspoäng. =)

Det är över nu...

Sommaren är slut nu. Jobbet är slut, semestern är slut, solen är slut, till och med min bok är slut. Idag har verkligen känts som sista sommardagen, så jag har tillbringat den ute i solen med sista kapitlen av sista Harry Potter-boken.

Jag har läst den fyra gånger nu, tror jag, under de två år som gått sen den kom, och varje gång lämnar den samma känsla efter sig. Det får inte vara slut redan. Och ungefär så känns det med allt idag, inte bara boken. Är sommaren verkligen över nu? Jag som inte hunnit nästan nånting av det jag hade planerat. Jag som skulle komma fram till vad jag ska göra med livet har inte ens hunnit börja fundera.

Knallade till brevlådan förut, bara för att se så ingen post låg där och skräpade nu när jag åker härifrån, och fick flashbacks från tidigare i sommar. Från midsommar till exempel, när vi hade 10-kamp med grannarna, det är nästan precis nio veckor sen nu. Nio veckor, vart har de tagit vägen?

Jag som skulle vila upp mig den här sommaren, jag känner mig mer stressad och trött än i juni tror jag. Jag har inte hunnit landa nånstans sen jag slutade jobba, bara farit runt känns det som. Tre dar här, två dar där, fyra dar här, tre dar där, en dag här, tre dar där.
 
Helst vill jag stanna här, långt ifrån vardagen och verkligheten, slippa ta tag i alla måsten och borden. Samtidigt vill jag hem, till min säng, packa upp alla kläder och prylar och göra det till hemma igen.

Jag är inte förberedd på höst, regn och rusk, mörker och dysterhet. Jag har inte hittat nåt att se fram emot än, nåt att jobba sig fram till. Bara två saker jag gärna vill göra men som jag måste välja emellan eftersom de är samtidigt. Återigen val och beslut. Jag vill inte. Jag tror jag stannar här, drar täcket över huvudet och vaknar i maj, när sommaren snart är här igen...

Himlen för en stund sen


I kga

Sitter nu och slösurfar i väntan på att syrran ska bli färdigknådad. Kan meddela att Coop Forums parkering inte är särskilt spännande en torsdags förmiddag. Men jag har iaf fått lite frukost i mig, och så länge jag har datorn så brukar jag kunna roa mig. Skulle tro att hon är klar om typ 10 min så det är rätt lugnt.
Man blir lite trött bara av att sitta här, hoppas hon orkar köra ner nu...

Har iaf sovit gott inatt, ingen åska som kom och väckte mig. Vaknade i morse och hörde fåglarna kvittra ute, och när jag gick upp så låg det tre rådjur ute på ängen/fältet/åkern och spejade. Var nog samma tre som jag fotade igår kväll, dom hoppade runt och jagade varann nu. Får mig att vilja bo på landet, det är så fridfullt och lugnt där ute. Djur som kommer nära och så. Sånt gillar jag, men jag tror dessvärre inte min sambo är lika förtjust i det. =)

Ett väldigt flängande på mig för tillfället. Kga nu i knappt 24 h, till Gbg på lördag och stannar till tisdag, sen upp till Grebbestad/Rossö igen till på lördag då jag åker till Gbg igen. Sen får vi se, har funderingar på kga eller kanske nån annanstans ett par dar, beror på om nån har tid att träffa mig. Folk är ju vuxna och har jobb nu för tiden, jag är lite efter jag... =P

Nä, dags att packa ner datorn igen kanske, och dra mot västkusten igen!

Flower power

Jag tar nära på miljoner bilder nu under sommaren, och de flesta tar jag på blommorna i mammas rabatter. Det är sjukt mycket bilder att sortera och gå igenom, men idag när jag kollade runt lite hittade jag ett guldkorn. Den här ska nog få förstoras och hamna på nån vägg tror jag. =)


Men skoja!

Kollade SMHI's blixtkarta innan jag släckte vid halv 2, och bortsett från lite åska i norrland var det helt lugnt i hela landet. Men vid 3.20 vaknar jag av blixt och dunder, nog fasen har det ploppat upp ett åskväder rakt ovanför huvudet på oss här! Nu har det terrat oss i över en timme och jag börjar tröttna, och min dator dör snart. Hoppas det drar iväg så jag kan sova igen!

I valet och kvalet

Jag vet inte riktigt vad jag vill. Jag väljer mellan de här två alternativen:

 vs.

Alltså, nytt objektiv eller utlandresa. Jag har svårt att bestämma mig, och jag behöver göra det snart eftersom jag har fått tjing på objektivet till ett lågt pris och restresorna går åt ganska snabbt...

Blixtar och dunder!

Det har åskat här idag. Sådär så att huset skakar av mullret. Eller snarare smällarna. Hade det varit natt kunde vi haft disco i blixtarna, det var 3-4 blixtar samtidigt från olika håll runt huset. Längesen jag upplevde ett sånt här åskväder, måste ha varit i kga för 3 år sen om jag inte minns fel.

Smhi's blixtkartor såg ut såhär. Det blåa är egentligen kryss för blixtnedslag...jag befinner mig vid den röda pricken ungefär.
13:00


13:30


14:00


Väldigt användbar sida det där,
http://www.smhi.se/weatherCache/radar/radarblixt_sv.htm#

Nu har det iaf lugnat sig och dragit vidare, solen håller till och med på att bryta igenom. Ska nog ta en promenad med syrran, se om fiskarn har bättre lycka nu än förut när åskan kom och dundrade på... =)

Freedom

Nu är jobbandet slut för i sommar, nu är jag ledig! I tre veckor ska jag vara ledig innan skolan drar igång, ska bli så himla skönt!

Tyvärr tyckte vädergudarna att detta skulle firas med blixtar och dunder, så här sitter jag med snart inget batteri i datorn och fönstrena vibrerande av åska. Nu börjar det regna oxå. Kul. Nej. Jag sover inte än på ett par timmar...


Så här såg det ut sist, det är lite värre idag. Kolmörkt och typ 3-4 åskväder som ligger och blixtrar och mullrar runt oss.

Dagens blondinmisstag

Jag har klantat mig så många gånger i sommar att jag skulle kunna ha kategorin "dagens blondinmisstag" här på bloggen. Och idag har jag slagit till igen.

Jag läste Camilla Läckbergs bok "Sjöjungfrun" förra sommaren, och den boken hade ju en ganska saftig cliffhanger till slut. Idag fick jag nyhetsbrev från bokus, och nu kan man tydligen förhandsboka "Fyrvaktaren" som är fortsättningen på sjöjungfrun. Så jag tänkte jag ramlar in på hennes blogg en sväng, jag har gjort det några gånger nämligen.

Och vad kan man läsa där tro? Jo, att första kapitlet från Fyrvaktaren finns att läsa i SJ-tidningen Kupé, där även en intervju med henne finns. Och det råkar vara så att jag har den tidningen. Den har nämligen legat i min väska sen jag åkte till Uppsala för en månad sen. Tog med den för att kunna läsa på vägen hem eller senare och sen har den lixom bara glömts bort. Tills idag. Det står till och med på framsidan att man kan läsa första kapitlet av fyrvaktaren där. Men min blonda hjärna har lixom inte registrerat det. Snacka om dum blondin alltså...

Men nu har jag läst det, och det gick lite som jag tänkte men inte helt. Kan det bli 16e september snart så jag får lägga vantarna på hela boken???


410 bilder senare

Nu är jag färdig med redigeringen av bröllopsbilderna, 410 stycken var det som skulle piffas till. Är lite lagom trött på PS just nu, men jag är ganska nöjd med resultatet. =)


















Mer än så blir det inte här, nu ska jag gå och sova! Imorrn bär det av mot Grebbestad igen så det ska packas och grejas här i röran. Ska bli spännande att se om jag får med mig allt. =)

Skoskav

Jag sitter nästan och sover i soffan framför datorn, jag vill inte riktigt att dan ska ta slut så jag försöker vänta så länge som möjligt med att ta ur blommorna ur håret och sminka av mig och sånt.

Det har varit en helt underbar dag, kalasväder har vi haft och allt har bara varit kanon! Jag fick gråtförbud av Malin så jag har fått hoppa över att vara lite sentimental, men jag fällde nog några osynliga tårar för de var så himla fina!

Jag är nöjd med min insats oxå, jag har inte försovit mig, inte glömt skorna, inte spräckt  klänningen, inte snubblat. Och jag klarade mig från skoskav ända tills vi gick in till middagen, då sprack en blåsa på en tå och jag fick skitont. Senare hände samma grej på samma tå på andra foten så jag har lite ont nu, inte skönt med öppna sår...

Bilder kommer när jag sovit, jag tror jag får ge upp för tröttheten nu...