The Mom Song

För övrigt så upptäckte jag att min dop- och konfirmationspräst börjat blogga (told you, hon är cool), och där hittade jag den här roliga videon.


No sleep

Blir visst inte så mycket uppdaterat här nuförtiden. Men vad ska jag skriva egentligen, jag gör ju ingenting...som rubriken avslöjar har jag dessutom inte sovit särskilt mycket de senaste två nätterna. Har helt enkelt inte varit trött. Gav upp vid halv 7 igår morse, gjorde mig i ordning och gick till skolan istället, på tidiga lektionen istället för sena. Sov typ 3 timmar när jag kom hem och hade sen Karin och Maria här på te och pannkakor. Kände mig lite trött så kom i säng vid 2 inatt, somnade till men vaknade vid 3 igen eftersom jag hade massa slem i halsen. Har ju gått och blivit sjuk på sistonde och det var tydligen den här natten det skulle bli jävligt. Så där låg jag och hostade, började bli täppt i näsan och dessutom pigg. Och sen dess har jag inte kunnat somna om, gav upp försöken vid halv 7 imorse igen och har sedan dess legat i soffan och slösurfat.
Och det mest märkliga är nog att jag fortfarande inte känner mig trött. Tung i huvudet visserligen, men det kan lika gärna vara för att min näsa är totalt igenkörd och jag har världens tryck i bihålorna. Fattar nada, jag som alltid sover som en gris, och kan alltid sova ungefär hur mycket som helst. Nånting är skumt.
Återstår att se hur länge jag orkar vara vaken idag, tanken är att jag ska plugga och sedan åka till Karin ikväll, men det vete tusan om jag orkar just nu. Vill bara vara hemma och vänta på att bli trött typ. Nån gång måste det ju ske, jag måste ju sova!

För övrigt är det ju änna tid för lunch nu. Har iofs inte ätit frukost eftersom jag inte ville börja slammra och väsnas vid 7, eftersom min sambo sover som en liten griskulting. Sen rusade visst tiden iväg eftersom jag fastnade i lite bloggar och sånt, och helt plötsligt är det mitt på dagen. Märkte inte att klockan gick eftersom det inte blivit riktigt ljust här än, det är grått och tråkigt, nästan ända ner till marken. Känner att jag är hungrig nu, så det kanske vpore en god idé att leta lite i kylen och se vad som finns. Smoothie kanske? Om inte annat så lär ju törnrosa vakna då, så får jag lite sällskap och han kan tycka lite synd om mig... =P

Fototriss - Ätbart

Den här veckan är temat Ätbart på Fototriss. Lite av en utmaning tycker jag, men jag hittade allt några läskande bilder i mitt lilla (?) arkiv. =)


Först ut, ett underbart laxfat från Hanssons fisk i Grebbestad. (smygreklam =P)


Next up, ägghalvor från julbordet. Made by me! =)

Och sist, men inte mindre god för det, kanelbulle direkt från ugnen. (Också made by me! =) )

Lördag

Sov lite väl länge idag för att det skulle kännas bra, men inte mycket att göra när man är trött. Drömde dessutom ganska märkliga saker på morgonkvisten (eller lunch kanske vanliga människor kallar det).
Menmen, kom upp så småningom i alla fall, bara för att lägga mig i soffan och kolla på skidskytte. =) Det var kul, en svensk som vann ju.
Sen har vi, tro det eller ej, börjat ta tag i jordbävningsrapporten. Den vi (jag) skrev i maj, som vi redovisade i augusti och som bara skulle kompletteras lite för godkänt sen. Vi är så smidiga...inte förrän vi (jag) har kniven på strupen tar vi tag i nåt. Nu är det ju CSN som inte tycker jag varit nog duktig under året, så de vill inte ge mig studiemedel riktigt än. Men snart så, hoppas jag iaf. Tog ju miljöomtentan oxå, så det går riktigt framåt just nu. =)

Nu ska vi äta efterrätt, jag har bakat blåbärspaj. Har varit sugen på det i flera veckor och nu äntligen hade vi allt hemma till det. Gjorde god mat förut oxå, kycklinggryta med svamp. Smakade kanoners! =)

En av mina favoritfilmer på tv nu oxå, "Eternal sunshine of the spotless mind", tycker den är underbar. Dessutom går den på svt, så man slipper jäkla-skit-reklamen! =)

Sovadags

Dags att krypa till kojs nu kanske. Var ju iväg och tränade och sen var det bara att ge sig hem och duscha och fixa sig, sen iväg på kalas. Det var riktigt trevligt, fick paj, färska räkor och en massa god ost. Och så mousserande vin och vanligt vin, och det mesta annat man kan tänkas vilja ha i dryckesväg.
Senare bestämmde sig vissa för att bygga ihop en julklapp, i form av en bilbana, och den blev en omedelbar succé. Efter noggrant iakttagande så spöade jag dessutom skiten ur vissa, jag som aldrig förut kört bilbana. Väldigt skoj tyckte jag! =D
Medans vi var upptagna med att köra bil och lyfta rätt avåkta bilat, så drog klockan iväg och helt plötsligt var den halv 2, och det var änna dags att åka hem.

Så här sitter vi nu, har lyssnat på våra grannar som haft fest, vilken verkar ha slutat nu, och är nog på väg i säng. Nästan tidigt för att vara vi. =P
Inga speciella planer imorrn, ska försöka med lite skolarbete men vi får väl se hur det går. =)

Low

Ibland känns det som om man är på gång igen, som om krafterna och motivationen är på väg tillbaka, och lusten att göra saker hittar hem igen. Och så träffar man på en liten, liten motgång och allt blir bara skit. Jag hade en sån dag igår. Spenderade därför hela eftermiddagen, kvällen och halva natten i soffan, kollandes på fjärde säsongen av Ally McBeal. (och just den säsongen oxå...)

Idag känns de dock lite bättre, och jag ska precis ge mig iväg och träna. Fick turligt nog plats på Cykel 45, låg på reservplats 10 i onsdags. =P Så iväg och pumpa fram lite endorfiner så blir nog den här helgen helt okej sen. =)

Chances are

Sweet, sweet memories...

I remember clearly
how you looked the night we met
I recall your laughter and your smile

I remember how
you made me feel so at ease
I remember all your grace and style

And now you're all I long to see
you've come to mean so much to me...


Sova!!

Nu ska jag äntligen gå och sova! Har lyckats hålla mig vaken hela kvällen, så nu borde jag somna som en stock när jag lägger mig. Har roat mig med att spela Mario Kart mellan turerna till tvättstugan, det gick rätt så bra. Har låst upp en hel del skoj nu, massa gubbar och så, ska bara öva lite på 150cc nu så ska jag nog fixa ännu mer sen.

Skola imorrn igen, fick iaf sovmorgon till 9, alltid nåt. Slutar lunch sen så det blir en ganska lugn dag. Ledig dag sen på torsdag, de andra har ju VR och det har jag redan läst. Skönt att få sova ut nån morgon kanske. =)

Nope, bäst att hoppa i säng nu innan klockan drar iväg alldeles för mycket. Natters!

Halvtid

Har haft lunch nu i snart en och en halv timme, har käkat och kollat på lite serier. Ett avsnitt Ally McBeal och ett avsnitt Vänner har det blivit. Vad jag mest av allt känner för att göra just nu är att gå och lägga mig och sova, men det får jag inte, istället ska jag sitta på föreläsning i 4 timmar till. Wihu!!! Tur att vår lärare är rätt rolig, annars skulle det absolut inte gå. Det är bara så jäkla jobbigt att sitta och lyssna så länge, speciellt eftersom det är på engelska nu så man måste vara skärpt hela tiden för att inte missa nåt.
Kommer ha svårt att hålla mig vaken ikväll, men jag måste för vi ska tvätta. Men sova tidigt ska det bli, börjar ju 8 imorrn igen. Huu jag vill ha jullov igen!!

Skolstart

Så var det dags att börja skolan igen då, efter precis en månads jullov. Jag ser inte fram emot det jättemycket, vet inte hur den här terminen ska komma att utveckla sig, men det lär visa sig.
"Mjukstart" idag, har lektion 8-17. Weee! Inte. Och eftersom jag är fullständigt inkapabel att komma i tid, och dessutom hatar att gå in i klassrum när lektionen redan börjat, och eftersom det här klassrummet dessutom såg ut att sakna lediga stolar, så sitter jag utanför klassrummet nu och slösurfar. Bra start Emelie! Får hoppas det är rast snart, borde vara om 20 min, så får jag lösa mitt problem då.

Blev inte mycket bloggat förra veckan, men den handlade mest om den där omtentan i vilket fall, så det hade nog inte blivit så intressant. Mitt i tentaplugget passade vi på att shoppa upp julklappspengarna så nu har vi både matberedare och, äntligen, en Soda Stream. Väldigt trevligt tycker jag, och väldigt gott. Matberedaren har dessutom en medföljande blender, så nu kan jag göra egna Strawberry Daquiri! Det om nåt kan bli gott. =)

Efter att tentan var avklarad i torsdags kom helgen mest att handla om att ta det lungt och träffa vänner. Torsdagskvällen spenderades hemma i soffan med ost och vin, fredagen hos Sara med mat och vin, och lördagen hemma tillsammans med Staffan, Mariokart samt hela barskåpet. Allt var mycket trevligt, men jag drack mer alkohol på tre dar än jag gjorde på hela november och december tillsammans. Kan vara på grund av detta som jag hade sprängande huvudvärk hela dagen igår, men det kan oxå bero på att jag inte kom i säng förrän vid halv 6 i går morse.

Med tanke på förutsättningarna är jag mycket stolt över mig själv som inte bara kom i säng i hyfsad tid igår, för att vara jag iaf, jag kom dessutom upp i morse efter endast 4 timmars sömn. Återstår bara att se hur länge jag håller mig pigg nu, det beror på hur rolig den här läraren är att lyssna på. Och en ganska stor del av mig hoppas innerligt att vi inte går ända till 17 idag, för då kommer jag förmodligen tuppa av nånstans runt 14-15 snåret.

Nämen se där, nu är klockan snart rastdags. Bäst att göra sig redo för lektion då kanske...

Fototriss - Frost

Veckans tema på Fototriss är frost, och tack vare kylan under jul och nyår så har jag en hel hög bilder på det temat. =)







Vill ni se fler bidrag så gå in här!

Telefonrobot

Jag HATAR Telias telefonrobot!!!

Tentaresultat

Rubriken kan verka konstig dagen innan tenta, men jag har fått resultaten från tentorna jag skrev innan jul. Och det blev som väntat ungefär, jag klarade juridiken, dock inte med den marginal jag trodde men ändå en 3a, och jag kuggade konstruktionen, men jag fick mer poäng än jag trodde jag skulle få. Var endast två poäng från att klara den, så det känns ju lite surt. Hade verkligen behövt de poängen. Men får gå och prata med Steve och kolla på tentan så får vi se när jag kan fixa det, blir väl i april om inte annat.

Verkar som om jag just nu klarar varannan tenta jag skriver, så håller det mönstret i sig så borde jag klara miljön imorrn. Men jag tror det krävs lite ansträngningar från min sida oxå, så det är bäst jag sätter fart med pluggandet nu. Dock är det lite saker som grumlar min hjärna och gör att jag har svårt att koncentrera mig, får se om jag kan lösa det problemet snarast, så jag kan fokusera på tentan sen. Förhoppningsvis.

Helgen och plugg

Det blev Rossö i helgen, och visst det är skönt att komma upp dit, men vädret var kasst och jag fick absolut inget pluggat så jag vet inte om jag tjänade på att åka dit egentligen. Men fick shoppat lite i sportshopen i lördags, inga skidkläder men väl ett underställ och en vindtät tröja, så det var ju lite kul iaf. Sen lekte vi sommar på kvällen och drog igång grillen för att grilla grillspett. Det var gott! =)
Senare på kvällen spöade jag även hela familjen Carlsson i Couronne, det var riktigt givande. Bra för att vara första gången oxå tycker jag. =P

Idag var det dags att återgå till tentapluggandet igen, träffade gänget i skolan vid lunch idag och satt ett par timmar. Kändes som om vi fick lite gjort, även om vi hängde lite gubbe och snackade en väldig massa skit oxå. =P
Imorrn ska jag plugga på egen hand är det tänkt, så jag har planerat att åka och shoppa lite med min sötis. =) Vi ska köpa matberedare är det tänkt, får se om vi får använt vårat presentkort på Duka oxå, man vet aldrig.

Ligger i sängen nu och kollar på Vänner. Våran sängram är så där bra, huvudgaveln är ju lite välvd så den är jätteskön att luta sig mot. Vore jag sjuk skulle jag bo här tror jag. =)
Kanske dags att sova snart, får se när sötis kommer och lägger sig.

Adventure Icebreaker

Blev lite omkastning i min plan i förmiddags, det blev Chalmers, idiottur för att köpa thaimat sen till Hemköp och hämta paket och handla mat. Men vilket paket sen!! Jag fick träningsvärk och kramp i armen av att bära hem det! Som tur var så är väskan som var i paketet inte riktigt så stort, utan snarare helt perfekt! Får gott och väl plats med mina kameraprylar, även de som bara är på planeringsstadiet just nu, och min dator! Kommer bli en perfekt åka tåg-väska när jag ska hemåt och så!

Oj, mycket utropstecken blev det, men jag är urnöjd med väskan redan, och har inte ens packat i den än. =P Fick med en värmekudde oxå som jag var tvungen att testa, och den funkade alldeles utmärkt! M.a.o den blev varm, och gick tillbaka som den skulle. =)

Har nu även planterat om en av mina orkidéer och vattnat de andra fyra, så nu hoppas jag de är nöjda igen. Nu sitter jag här i soffan och dricker te och kollar på Vänner. Surprise! =P

Funderar lite på om jag ska åka med upp till Rossö imorrn. Beror på hur det går med miljöplugget imorrn. Gick ju hyfsat idag iaf, vi kom en liten bit på väg men vi bestämde oss för att köra en mjukstart så vi ska ses imorrn igen. Så vi får se hur det går, om vi blir klara eller inte. Blir vi klara åker jag nog med, annars stannar jag hemma. Är ju rätt skönt att sova i sin egen säng igen, och jag har ju inte direkt haft mycket tid för mig själv på sista tiden. Men vi får se, behöver kolla efter skidkläder på Sportshopen så det vore ju kanske bra att åka dit.

Jaja, vi får se, behöver inte bestämma mig förrän imorrn vid halv 5 så jag har lite tid att tänka. =) Nu ska jag återgå till mitt te innan det blir kallt. =)

5 snabba frågor

1. Hur firade du nyår?
 - I Kga med middag tillsammans med Malin och Mattias.
2. Hur skulle du beskriva ditt 2008?
 - Både upp och ner, både det sämsta och bästa året på länge.
3. Vad förväntar du dig av 2009 - blir det ett bättre eller sämre år än 2008?
 - Jag hoppas verkligen det blir bättre.
4. Hur tror du att ditt bloggår 2009 kommer att se ut?
 - Relativt oförändrat, kommer nog varken blogga mer eller mindre.
5. Har du gett något nyårslöfte i år?
 - Haha, ja mitt gamla vanliga, som jag helt säkert kan hålla. =)

Hårchock

Det är dumt att somna i soffan med blött hår. Jag vaknade och såg ut som Elisabet Höglund. Har dessutom drömt väldigt märkliga drömmar. Nu ska jag gå till torget och handla mat och hämta paket, sen blir det Chalmers och miljöplugg.

Packning

Har försökt packa ihop alla mina saker nu, eftersom vi ska åka tillbaka till Götet ikväll. Det är en hel del saker, trots att jag inte fått eller köpt särskilt mycket grejor när jag varit här. Dessutom åkte jag ju bil upp så då blir det ju att man plockar med lite extraprylar när man ändå har plats. Jobbigt nu på tåget bara. Men förhoppningsvis går det bra, har två väskor och en ryggsäck så det blir fulla händer när vi ska byta och ha oss, men vi får skjuts till bussen och blir hämtade på stationen i Gbg sen.

Har varit kanonfint väder idag, vi var och åt lunch med mamma förut, då var det -5 grader och solsken, helt perfekt vinterväder. Tyvärr glömde jag kameran, men jag får överleva.

Såg dessutom att Ugly Betty börjar imorrn i USA, woho!!!

Det enda dåliga är att jag inte fått nåt tentaresultat än. Juridiktentan borde komma idag, men antar att det bara kommer anslag i skolan och inget i ladok än. Dumt, jag vill veta nu och inte vänta tills imorrn. =(

Nä, packa det sista kanske då...

Seg

Har varit lite seg så här i början av det nya året, inte orkat blogga nåt direkt. Så är det ibland. Spenderade nyårsdagen i soffan framför 5ans Vänner-maraton, som kom så himla lägligt. =) Senare på kvällen, eller mer natten, kom sötis hit igen. Har även jobbat igår och idag, och ska iväg ett par timmar imorrn oxå. Är så fruktansvärt omotiverad just nu, så det är tur att det bara är typ 3 timmar annars skulle jag inte orka.

Sen har vi inte så jättemycket planer för resten av dagarna innan vi åker tillbaka till gbg. Har ju en del att plugga, så det kan vi ju alltid roa oss med om vi inte kommer på nåt annat.
Men fick mig ju en glad överaskning i morse när jag kom upp, det hade snöat!!! Och det är minusgrader och allt, så förhoppningsvis ligger den kvar! Enligt  Aftonbladets väder ska det bli riktigt kallt imorrn, neråt -15 grader, så då lär ju inte snön försvinna direkt. Blir lite kyligt att trampa till jobbet bara, och säkert rätt halt, men det får ju gå bra så länge jag inte ramlar. =P

Nä, ska kolla klart på ett avsnitt Vänner nu, sen är det sovadags! Har börjat läsa trologin om Härskarringen så jag kanske inte somnar direkt. =P

Ekoutmaning

Det här är en utmaning som jag hittade hos Mammabecka och som går ut på att lista de saker man gör för miljön.

De 3 bästa sakerna;

· Jag åker i stort sett alltid kollektivt, eftersom jag inte har nån bil.

· Jag källsorterar i princip allt utom kompost.

· Använder vattenkokare för att koka upp t.ex. tevatten istället för att göra det på spisen.


De 3 sämsta sakerna;

· Jag älskar att duscha och gör det därför ofta och länge. (Slöseri med varmvatten)
· Köper väldigt sällan ekologiska varor, eftersom de är dyrare än "vanliga".

· Att jag inte komposterar, för det är jobbigt.


3 saker jag vill bli bättre på;

· Att ta med mig min fina tygkasse när jag går och handlar. 
· Spara energi genom att släcka lampor jag inte behöver
· Sluta ha så mycket prylar i stand-by läge

Jag utmanar alla som känner sig utmanade!


Busy

Idag är ju tydligen den dagen på året då det äts mest pizza i det här landet, och det märks på onlinepizza.se...


Mitt 2008

Orkar inte göra nån årskrönika eller liknande, så det får bli en lista istället. =)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Tja, jag förlovade mig.

2. Höll du några av dina nyårslöften?

Haha, jaa, det var inte så svårt.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Japp, Jenny.

4. Dog någon som stod dig nära?
Ja, morfar.

5. Vilka länder besökte du?

Deutschland.

6. Är det något du saknat år 2008 som du vill ha år 2009?

Studiemotivation kanske?

7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?

Finns två, men jag tar det postitiva, 080808. =)

8. Vad var din största framgång 2008?

Nytt sommarjobb efter alltför många år på Konsum i Kga, vi fick en riktig lägenhet, vi förlovade oss.

9. Största misstaget?

Att inte säga allt jag ville ha sagt innan det var försent.

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Jag har spräckt menisken och tänjt ut korsbanden i mitt ena knä. Känns fortfarande, 10 månader senare.

11. Bästa köpet?

Mamma och pappa betalade ju kameran, så jag får väl säga mitt 100mm macroobjektiv. =)

12. Vad spenderade du mest pengar på?

Kameraprylar.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att min älskling fortfarande står ut med mig, trots allt. =)

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?

Kent - Håll ditt huvud högt
Lars Winnerbäck - Strimmor

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Periodvis båda. Svårt att säga vilket som väger över mest. 

16. Vad önskar du att du gjort mer?

Rört på mig och sovit bättre.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Slösurfat? =P

18. Hur tillbringar du julen?

Hos mamma och pappa med släkten, precis som alltid.

19. Blev du kär i år? 

Inte i någon ny, men jag är alltid kär i min sötis! ♥

20. Hur många one night stands?

Inga!

21. Favoritprogram på TV?

Ugly Betty och Vänner, men jag ser de inte jättemycket på tv längre. =P

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?

Nä jag tror inte det.

23. Bästa boken du läste i år?

Måste vara Millenium-böckerna. Iaf var det de som jag sträckläste snabbast. =)

24. Största musikaliska upptäckten?

Har varit rätt stabil på kent och winnerbäck, men Death Cab For Cutie har glidit upp en bra bit på favoritlistan.

25. Något du önskade dig och fick?

En systemkamera.

26. Något du önskade dig men inte fick?

Ja, den där j-vla Soda Streamen vägrar bli min! I 3,5 år nu! =(

27. Årets bästa film?

Har inte sett så många nya, så får bli Sex and the City.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?

Var i skolan och åt middag på kvällen med Sara, Maria, Sötis och hans föräldrar.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Jag vet inte.

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?

Väldigt vanlig, jeans och sköna tröjor. Väldigt rosa. =)

31. Vad fick dig att må bra?

Min sötis och mina underbara vänner.

32. Vilken kändis var du mest sugen på?

Tror inte jag varit direkt sugen på nån i år...

33. Vem saknade du?

Morfar förstås, och alla mina vänner som inte finns 5 minuter från mig jämt.

34. De bästa nya människorna du träffade?

Har jag träffat några nya människor i år? Skulle vara mina arbetskamrater i somras då, det var ett jättehärligt gäng! I övrigt är jag nog mest kvar i samma kretsar. =)