Hmm...

Fick ett mail idag från nån konstig sajt jag inte minns att jag registrerat mig på. Typiskt massmail känns det som...för personligen känns det som om jag är ganska långt ifrån att få ett presentkort.

"Här kan du få skickat ett presentkort på 100 kr som du kan handla för i H&M. Du kan få presentkortet för bara 54 000 poäng!

När man tänker på att du redan har 0 på ditt konto, så är du faktisk inte särskilt långt från att få ett presentkort :-)"

Men allt är relativt sägs det ju...


Värmebölja!

Högsommarvärmen har slagit till med full kraft här på västkusten. Det har ju varit varmt och fint väder i en vecka nu men de senaste dagarna har varit extrema. När jag åkte till jobbet igår vid 15.30 visade termometern 32,7 grader i skuggan! Helt sanslöst varmt! Man orkar inte ens ligga och sola, det blir för varmt. Och när jag åkte ner och badade igår så lyckades en ensam brännmanetstråd linda sig runt mitt ben. Inte skönt på nåt sätt kan jag meddela.

Hade ju ledig helg vilket var jätteskönt, sola och bada hela dagarna typ. Fast i lördags hade vi besök från Tyskland en stund, sen åkte vi till Fjällbacka och åt glass och kollade runt lite. Alltid trevligt att komma iväg lite, annars ser man mest tomten, stranden och jobbet.

Jobbar kvällen idag, men femtielfte kväll hittills tror jag, men sen är det slut på det glassiga livet, onsdag och torsdag jobbar jag 10-19. Inte alls lika trevligt tycker jag. Men jag ska försöka byta pass på torsdag, sötis är ju ledig då så det vore trevligt om vi kunde ses lite. Våra scheman är ju totalt omatchande, vi har typ en halv dag ledigt ihop som det ser ut. RIktigt illa...får se om det blir bättre när han får sisa delen av sitt schema, jag hoppas verkligen det.

Nä, nu ska jag ge mig ut i solen en stund, det har börjat fläkta lite skönt. Och så måste jag åka och bada innan jag ska jobba oxå, annars kokar min hjärna bort...

Tyvärr blir det inte så mycket bilder, har så fullt på hårddisken att jag inte kan tömma minneskortet just nu. Och sitta framför datorn och rensa filer står inte direkt på prioritetslistan så det får vänta nån dag... =)

Stuck

Fastnade i en läsvärd blogg, uppe i varv efter jobbet och med lite MJ i öronen. (Tack för Spotify!) Och hux flux var klockan 3 på natten och jag kommer jagas upp senast 10 imorrn eftersom besök vankas kring 11. Dags att borsta tänderna och lägga sig i sängen med andra ord. Då stötte jag på en fundering. Varför knarrar parketten mycket mer när man går till badrummet än när man går därifrån? Tack för övrigt för att pappa snarkar och mamma därför sover stenhårt, annars hade jag väckt dom varje natt när jag jobbat kväll...

Ledig lördag och söndag nu, en av få lediga helger i sommar. Planen är att inte bränna upp min rygg i solen, inte magen heller för den delen, och läsa ut min spännande bok så jag kan börja med nästa. =)


This is me now... =D

En av de största

Inte mycket skrivet här på sistonde, men idag vill jag ändå skriva nåt om "king of pop". Jag har aldrig varit något fan av Michael Jackson, aldrig riktigt förstått de som avgudat honom, och bara lyssnat på de allra största låtarna. Men han har ändå gjort nån form av avtryck hos mig oxå, annars skulle inte nyheten om att han dött berört mig nämnvärt. Men det kändes konstigt, han har ju alltid funnits där i periferin, med rykten, skandaler och lite konstigheter.
Att han var en av de största artisterna nånsin är väl ganska klart, och jag tycker det är synd att han inte fick chansen att göra succé en sista gång. För när det gäller musik har han väl nästan alltid gjort just det.
Kanske blir han nu en myt som Elvis Presley, är han verkligen död? Lever han inte ändå nånstans för sig själv?

I vilket fall, det han gjort för musikvärlden gör att han förtjänar att hyllas en sista gång. Hoppas han får ro nu när han slipper häxjakten som stundtals varit efter honom.

Rest in peace!

Midsommarfest!


Knarkjakt?

Undrar just om det är fullt ute på havet här ute idag? Klicka här

Och får man hittelön om man hittar ett paket? 10% av marknadsvärdet tar jag gärna, då har jag inget emot att tillbringa midsommar i båten, haha!

Lift me up

This road is anything but simple
Twisted like a riddle
I've seen high, and I've seen low

So loud, the voices over my doubts
Are telling me to give up
To pack up, and leave town

But even so I had to believe, oh
Impossible means nothing to me

So can you lift me up
And turn the ashes into flames
Cause I have overcome
More than words will ever say

And I've been given hope
That there's a light on up the hall
And that a day will come when the fight is won
And I think that day has just begun, ooh

Somewhere, everybody starts there
You're counting on a small prayer
Lost in a nightmare

But I'm here, and suddenly it's so clear
The struggle through the long years
It's hard for me to outrun my fears

But everything that's worth having
Comes with trials worth withstanding

So can you lift me up
And turn the ashes into flames
Cause I have overcome
More than words will ever say

And I've been given hope
That there's a light on up the hall
And that a day will come when the fight is won
And I think that day has just begun

Down and out is overrated
And I need to be elevated
Looking up is not enough, no
I would rather rise above, oh, oh, oh

So can you lift me up
And Turn the ashes into flames
Cause I have overcome
More than words will ever say

And I've been given hope
That there's a light on up the hall
And that a day will come when the fight is won
And I think that day has just begun


Lift me up - Kate Voegele

Reklampelare

Nu kan jag se ut som en riktig reklampelare för coop när jag går till stranden. Tog med min sommarpresent hem idag, en kylväska som även innehöll en stor fleecepläd. Tillsammans med brännbollsvinsten förra veckan (ett badlakan) och förra årets sommarpresent (en solstol) har jag nu full strandutrustning att ha med mig. Ingen kan missa vart jag jobbar i alla fall. =)

Verkar som om jag tappat bort min usb-kabel till mobilen, annars skulle jag lagt in några fina bilder här på prylarna, men det får vänta lite.

Årets första dopp!

Nu är årets badtävling igång för min del! Årets första dopp avklarades på rossö idag. Det var inte varmt och det var knappt ens lite skönt. Skulle gissa på ca 16 grader, max, i vattnet. Dessutom blåste det in mot land så det var lixom inte ens nästan varmt, trots att det är långgrundt där.
Jaja, nu har jag iaf varit i, och bada är faktiskt väldigt härligt, även om man är lite tokig ibland... =)

Jag blev för övrigt attackerad av en sandskädda när jag var på väg i vattnet, den simmade upp på min fot och var på väg uppför vristen när jag lyckades sparka bort den. Misstänker att jag gjorde att ganska roligt skutt när jag kände den på mig, haha! Såg den ju komma simmandes men jag trodde den skulle väja undan för de brukar inte direkt söka sig till människor, så det här var ju en lite ny upplevelse om man säger så.

Men nu är det slut på ledigheten, imorrn är det dags för jobb igen, 10-18 den här gången oxå. Sen är jag ledig midsommarafton och jobbar lördag-söndag. Ganska skönt schema än så länge. =)

Natti natti!!!

Mot sommaren!

Nu är det dags att lämna blöta och regniga Karlskoga och fara mot västkusten och sommaren! Har nästan packat allt, bara datorn kvar ungefär, och väntar bara på att mamma ska komma hem så vi kan dra sen.

Har fått fixat modem och kontantkort så nån gång i början på nästa vecka borde jag ha internet igen. Fick tag i ett rosa 3modem på blocket, jag är sååå nöjd! =)

Imorrn väntar jobbträff på Konsum. Förhoppningsvis blir det bra väder så vi kan grilla och spela brännboll efteråt. Verkar som om de flesta är kvar från förra året, bara två nya namn på listan, så det blir nog bra. Skönt att man redan känner de flesta, blir så mycket lättare då. =)
Sen gör jag första jobbdagen på måndag, 10-18. Ingen mjukstart här inte!

Jaja, nu ska jag se om jag ska fixa mat eller vad som är på gång. Bye bye solong! =)


Snart ligger jag här bredvid! =)

Speedy

Idag har jag nog slagit hastighetsrekord för att vara jag. När jag varit uppe ur sängen i 35 minuter hade jag redan varit och köpt blommor och kommit hem igen. Det är ganska snabbt jobbat tycker jag, även om jag inte behövt stressa för det var inte särskilt mycket folk än.
Fick tag i en fin bukett, lite ovanlig tror jag. Blå hortensia, gul gerbera och en liten ros. Och så lite grönt förstås. Blev lite avundsjuk, skulle gärna ta den själv. =)



Nu är det in i duschen som gäller, och snabbladda batteriet till kameran lite, glömde ju sätta i det i natt. Kanske få i mig lite frukost oxå, det är en stund till lunch nu. Lär vara knökat med folk på stan oxå så jag väntar mig ingen expresservering direkt.

I eftermiddag blir det studentmottagning, "hemma" på bladvägen. Länge sen jag var där nu, det är lite speciellt att komma dit och åka förbi "mitt" hus...

För övrigt

Aftonbladets förstasides rubrik på min studentdag var "...avslöjar allt om Clintons otrohet med Monica Lewinsky". Det var tider det...

En tanke som slog mig, så många bilder som det finns i den här lådan, det tar jag numera på nån timme eller två när jag är i mitt esse.

Och det sötaste av allt är den svarta fläcken som är med på 95% av alla kort. Ofta i närheten av en fikakorg... =)


 

Mammor vet

Varför lär man sig aldrig att man ska lyssna på sin mamma? Vi hittade en låda med gamla kort förut, alltså låda modell flyttkartong, och jag ville ta fram den och kolla på alla kort. Men mamma tyckte det kunde vänta, annars skulle jag aldrig komma i säng ikväll. Och gissa vad jag gjort den senaste timmen? Jajemän, kollat kort! Suck...efter att ha bott hemifrån i 5 år trodde jag kanske att mamma inte hade samma koll på mig som förr, men ack vad jag misstog mig. =P

Men det är väldigt kul i alla fall. Hittar kort från 98-99 som jag knappt minns att jag varit med på. Men mest skrattar jag åt kläder, frisyrer, skor och hårfärger, tänk att jag haft pippi-orange hår. Illa illa...

Nej nu får jag ta mig i kragen, har bara 4 rullar kvar att kolla på. Ska ju upp imorrn och köpa blommor till studenten, och jag vill inte göra det när alla andra gör det så det är bara att släpa sig upp. Egentligen skulle man ju gå upp vid 7 när de öppnar och sen gå hem och sova igen, men så hurtig är jag inte...

Prisa gud!

Imorrn kommer skatteåterbäringen!!! =D

Pics från STCC


Bil. Fråga inte mer. =P

Fler bilar.

Egobild!

Depå och Osdindiefararen

Min utsikt hela eftermiddagen.

Ostindiefararen skjuter salut.

Mitt i allt blev det broöppning.

Ronnie Peterssons gamla bil.

En krockad Alfa.

Nationaldag i frihamnen

Jag kan väl inte påstå att jag firade nationaldagen särskilt mycket igår, men jag viftade lite med en flagga en stund i alla fall. =) Hade ju ingen speciell uppgift i går förmiddag så då knallade vi först runt hela området och spanade lite på STCCs test och kval. Sen blev jag vattenkurir till de som inte kunde lämna sina poster och stod en stund i entrén och lekte hackig skiva, "miniguide miniguide, miniguide". Snacka om att bli trött på sin egen röst! =P Men jag fick i alla fall lite kändispoäng igår med, hälsade på Tony Rickardsson när han kom med sin fyrhjuling och så mötte jag prinsen igen mitt bland allt folk. =)

Det blev tidig lunch eftersom jag skulle tillbringa eftermiddagen på Göta älvbron, den var nämligen avstängd så vi skulle jaga bort alla som stod där och sen se till att folk gick andra vägar. Och jag drog nog nästan sämsta lotten, jag stog längst ner på hisingssidan, på den sidan av bron som var öppen. Allt jag såg av arenan därifrån var toppen på ena sittplatsläktaren. Woho vad kul att stå där själv i 4 timmar! Not!
Menmen, jag är ju egentligen inte så intresserad, men när man är mitt uppe i det i två dar så dras man lixom med.

När allt var slut sen så fick vi hjälpa till att flytta ihop staket och sopkärl och sånt innan vi fick gå hem. Så där rök den sista orken jag hade kvar. Det är inte nådigt att stå och gå i två hela dagar, fy satan vad ont jag hade i ryggen, fötterna, benen och ungefär överallt annars oxå. Hade inte mycket ork till nåt när jag kom hem igår så jag låg typ i soffan och kollade på fotbollen. Sen skulle jag testa migg stcc-spel men min dator är inte riktigt ok för det, så det blev inte mycket av den saken.

Ramlade i säng vid 12 i alla fall och somnade nästan direkt. Men jag var seg när jag vaknade idag, kunde nog sovit ett antal timmar till skulle jag tro. Men 10 fick räcka, och nu sitter jag här och har slösurfat i 1,5 timmar. Ska i alla fall ringa maria nu, klä på mig och sen gå till torget en sväng. Ska köpa te till mamma nämligen. Sen är det bara att dra sig hem och packa, mina prylar ska ju åka till Grebbestad idag. Själv åker jag via Kga, dit jag åker imorrn och sen blir det Grebbestad på fredag.

Dags att sätta fart kanske! Lite bilder från igår kommer i ett eget inlägg!

Tomat?

För övrigt påstår vissa att jag är tomatröd i ansiktet. Och jag som knappt varit i solen enligt mig själv. Men tydligen tar den jäkligt bra genom molnen oxå...det svider lite på läpparna så jag har säkert brännt dom. Illa...


Bilden är tagen med mobilen, så den är rätt kass. Men jag ser inte så röd ut på den iaf. =P

Göteborg City Race

Idag har jag alltså tillbringat precis exakt hela dagen på Frihamnspiren, eller bananpiren som den oxå delvis kallas. (Sämsta ordvitsen idag: Racer-banan-piren, Aftonbladet såklart! =P)

Det har varit en väldigt lång dag, vi skulle samlas redan kl 7, så jag fick åka hemifrån vid 06.15 och klockan ringde därför 05.10. Hem kom jag vid 20.30 så jag är ganska seg nu och ska snart gå och lägga mig. Men det har varit en grymt kul dag, har varit läktarvärd och det mesta har flutit på som det ska. På förmiddagspasset hade vi en (1) person på vår läktare, så det var inte direkt mycket att göra. Så vi fick gott om tid att prata med spännande folk, spana på alla grymma bilar och givetvis se lite racing oxå. Det verkar så asgrymt att köra på den banan, jag skulle ge massor för att få testa, eller i alla fall få åka med nån.

Precis när jag satt och åt lunch så kom det en riktig regnskur, men som tur var kunde jag stanna inne tills det nästan slutat, och sen fick vi regnponchos av snälla Posten-folket, så jag har klarat mig riktigt bra idag. Kom några skurar på eftermiddagen oxå, men jag har lyckats hålla mig torr. Det värsta som finns är väl att gå runt i blöta byxor?

I alla fall, på eftermiddagen fick vi lite mer att göra, tror vi toppade med ca 30 personer på läktaren. Och då var typ 10 av dom såna som egentligen inte hade där att göra. Men är man dryg och jävligt grinig så kan man tydligen tjata sig till allt möjligt. Blir så förbannad, men inget att reta upp sig på nu.

Har haft lite kändis-spotting oxå, Göran Johansson satt på vår läktare under sista racen på kvällen, vi har snackat lite med han som är programledare för Hål i väggen, Johan nånting, och så klart, allas våran motorprins, Carl Philip! =P Maken till stockholmska har jag sällan hört, han var ungefär som de jag och Malin träffade på i en lift i Trysil. Höll på att börja asgarva åt honom, men jag fick hålla mig, kan ju inte bete mig hur som helst när jag är funktionär och representerar arrangören. =P

Sen har vi pratat med en massa folk som verkade vara högt uppsatta och viktiga inom typ bilsportförbundet och liknande. Men är man nolla på bilsport som jag så har man ju ingen aning om vem som är vad. Men de allra flesta har varit trevliga och glada och svarat på våra dumma frågor om allt och inget. Himla kul att vara med där det händer tycker jag i alla fall, även om jag inte är inbiten STCC-fantast.

Nu är det dags att hoppa i säng, även om vi fick sovmorgon imorrn, ska inte vara där förrän 7.30 wihuuu!! =P


Alla ville inte åka snabba bilar... =)


Bättre än så här blev det inte med mobilkamera, jag saknade mitt paparazziobjektiv lite. =P

Torka

Så blev det lite bloggtorka igen då. Ibland har jag bara inte lust eller ork eller inspiration att skriva, och jag vill inte ha det som ett tvång att blogga, då gör jag det bara inte. Bättre att göra det när man har lust, för är det inte roligt blir det inte så bra... =)

Vad har jag gjort i veckan då? I måndags var jag på utbildning inför helgen, ska vara funktionär på Göteborg City Race. Fick rundvandring på området, info om vad vi ska göra, säkerhetsinfo osv. Fick ut våra kläder dessutom, snygga var dom, men stora som tält i mitt fall. Hoppas det löset sig så jag får nya, mindre imorrn, annars kan jag lika gärna flytta in i min jacka på en gång! =P

I tisdags tog jag det lugnt, och var sen och tränade på kvällen. Release på BodyBalance 45 stod på programmet och jag gillade det! Jättebra musik, några lite krångliga rörelser, men så är det ju alltid första gången. Det enda som är tråkigt är att jag nog inte kommer göra det passet så många gånger, eftersom jag åker härifrån på måndag. Men vi får se om jag kommer iväg i kväll kanske...

Igår fick jag knappt tummen ur till nånting. Kollade på en massa Tre Kronor, ( har jag iofs gjort de andra dagarna med) och sen diskade jag på kvällen innan jag gjorde middag. Det var ungefär vad jag tog mig för igår. Illa, jag vet, men det är så ibland.

Idag skulle jag varit hos Sara på middag, men hon hade dubbelbokat sig så det blir på söndag istället. Istället tänkte jag ev åka och träna ikväll, vi får se det är ju rätt sent och jag ska upp 05.15 imorrn så jag vet inte. I övrigt är det diska och städa som står på planen, och att jaga mina solglasögon. Glömde dom på studiegången i lördags och det verkar som om jag kan behöva dem i helgen, ser ut att bli ganska bra väder nämligen.

Kanske dags att sätta igång nu, dessutom är jag hungrig så jag borde äta lunch oxå...


Tisdagstema - Sliten

Har hittat en ny fotoutmaning att roa mig med, Tisdagstema, återstår att se hur mycket jag kommer ågna mig åt det. Men den här veckan har jag en bild på temat i alla fall, båten jag använde i en fototriss för ett tag sen.