Skogen...

Jag har jobbat hårt för att få bort idéen om att Karlskoga är rena landsbygden, och en håla i skogen. Men när det traskar björnar runt mitt gamla jobb så är det svårt att förneka...

Läs mer här och här

Hemma

Nu är vi hemma i Götet igen, och jag saknar Trysil nåt så grymt! Var riktigt surt att åka hem idag eftersom solen sken från klarblå himmel...menmen, jag hoppas vi kommer göra om det här nästa år, och gärna med samma sällskap...


Kan det bli mycket bättre än så här?

Mer utförliga beskrivningar av de sista dagarna kommer imorrn, förmodligen under dan då jag är i skolan och har trist... =P. Nu ska jag sova i min egen säng, och det ska bli sååååå skönt!

Lindvallen och snö!

Igår åkte vi till Lindvallen över dagen, eftersom våra liftkort gäller en dag i sälen under veckan. Dessutom behövdes ett nytt försök att hitta hela skidbyxor till Malin, eftersom våran tur inte blev så värst lyckad.
I alla fall, vi kom dit, och solen sken! Så himla underbart. Vi shoppade lite på Stadium, sen blev vi så hungriga att vi bestämmde oss för att äta innan vi gav oss ut i backen. Så det blev lunch på Gyllene Måsen, ute i solen så klart!
Sedan drog vi upp i backen, men det var inget vidare, så sanslöst uppkört och jobbigt. Ena sekunden var det bara is och nästa sekund fastnade man i en stor snödriva. Så vi gav upp åkandet i den backen och gav oss iväg mot snögubben för att se om det var bättre där, men det var ingen större skillnad så vi tog oss tillbaka mot bilen istället. Efter lite ombyte och milkshake på Gyllene Måsen la vi ner Sälen för den här gången och åkte tillbaka till Trysil istället.

Idag har det snöat så gott som hela dan. Vi gjorde ändå ett försök att åka lite, men det snöade bara mer och mer, man såg max 10 meter framför sig och det blåste satan, så vi la ner det ganska omgående. Tog en shoppingtur på Högfjellscentret och sen åkte vi hem till stugan istället. Här har vi tillbringat eftermiddagen med att grilla korv och banan i öppna spisen, fikat upp dagens matsäck, kollat på tv och bara slöat allmänt. Jag har varit ute på en fotorunda runt huset, med kameran i ett egentillverkat snöskydd (en plastpåse), så vi får se om jag fick till några trevliga bilder. Sitter inte vid min dator nu, därför blir det inte mycket bilder här under veckan.

Funderar på att bege mig mot duschen snart. Hade tänkt åka kvällsåkning ikväll, men snöandet verkar inte vilja avta så det är nog lika bra att lägga ner det. Det har kommit mer än en decimeter under dagen, helt sanslöst! Nu håller vi alla tummar för att snöandet gett sig tills imorrn så vi får en dag till med ordentlig åkning, på söndag ska vi ju åka hem igen. Veckan har gått oerhört fort, samtidigt som det känns som vi varit här i evigheter....

Seg dag

Idag har varit en riktigt seg dag, har inte alls varit i form. Har mest bara haft ont känns det som, i fötter och ben och allt möjligt. Tog mig efter mycket om och men ner till turistcentret och där stannade jag sen...jag och Malin grillade korv och tog det lugnt nästan hela eftermiddagen. Tog bara några åk på slutet innan vi testade att ta bussen hem. =)

Ikväll har vi inte heller gjort mycket, har kollat lite vänner, vissa har kollat på hockey, andra har smiskat apor. Råkade slå på Sunes sommar här på slutet oxå, så den kollade jag och Malin på iaf.

Imorrn är tanken att vi ska åka till Sälen, eller Lindvallen närmare bestämt, och testa att åka där. Inte för att vi tröttnat på Trysil, men våra liftkort gäller en dag i Sälen så man kan ju lika gärna passa på. Dessutom ska det jagas byxor igen, här är ju allt svindyrt så det gäller att ge sig över gränsen för sånt.

Och nej, jag ska inte köra den här gången... =P God natt!

Dalarna by night...

Idag har jag och Malin varit ute på äventyr. Vi hade varit i Sälen på blixtuttryckning på jakt efter skidbyxor och diverse ätbart och var på väg hem, när bristen på skyltar gjorde att vi hamnade i metropolen Kinnvallsjösätra. Om nån inte vet var det ligger så är det strax utanför Kråkbrickan. Om det fortfarande inte ringer några klockor så kan jag meddela att det är mitt ute i de djupaste dalarskogarna där ingen vettig människa frivilligt befinner sig...

Man kan ju tycka att det borde vara skyltat mellan Sälen och Trysil, men ack vad man kan missta sig. Från Trysil var det skyltat hela vägen, men inte en jäkla skylt på svenska sidan berättade åt vilket håll Trysil låg! Dessutom var det kolsvart ute, isigt på vägen och rent allmänt jävligt.

Till sist hittade vi en hyfsat bra raksträcka (typ 10 meter) att vända på, så vi kunde försöka hitta rätt väg och till sist hittade vi fram till norska gränsen. Därifrån var det en baggis, bara raka vägen så var vi hemma igen. Jag säger som i Snowroller, Dumme Schweden!

Vi har även åkt lite skidor och bräda idag, solen har skinit från klarblå himmel hela dan och det har bara varit helt underbart! Har blivit riktigt solbränd, till och med fräknarna har börjat komma fram. =) Dock verkar det bli sämre väder nu ett par dar så vi får väl se om man har nån färg kvar när vi kommer hem...

Nu ska jag ta och hoppa i säng, det har varit en ganska lång dag...imorrn tar vi sovmorgon och går nog inte upp förrän vid 9... =)

Kallt!

Man vet att det är kallt ute när vinflaskan frusit fast i snön...

Sol och snö!

Nu har jag överlevt första skiddagen! Aningens stel och trött i kroppen, men inga brutna ben och inga trasiga knän, och det måste ju vara det som räknas. =)
Imorse när vi vaknade sken solen och det var jättevarmt och skönt ute. Åkte/gick/ramlade ner till liften och gjorde ett provåk först, för att testa om knät verkade hålla, och det gjorde det så det vara bara att tuta och köra. =)
Sen åkte vi ett par timmar, mest gröna backar för att komma igång men nån röd oxå, innan vi tog fikapaus. Medans vi fikade blev det mer eller mindre snöstorm, så jag och Malin la ner åkandet för idag och började dra oss hemåt. Hittade en jättesmidig väg, så vi behövde bara gå sista 10 metrarna upp till stugan. =)

Sedan vi kom hem har vi bara slöat, duschat och sånt, och kollat lite på tv. Får in ettan, tvåan och fyran från Sverige, så tyvärr ingen hockey, men vi ska testa att streama från nätet ikväll och se hur det går. Om inte annat får vi kolla på texttv och sen se sammandrag på sportnytt. =)

Nu är det snart middagsdags, och sen måste jag fixa lite skolarbete. Trodde det skulle in imorrn men vi hade visst till på fredag på oss. Skönt det, men jag ska försöka få det gjort innan dess så jag bara kan slappa sen...=)

I Trysil!

Nu är vi framme i Trysil, eller ja för ett tag sen. Upptäckte till vår glädje att det visst fanns en internetkabel i stugan, så det var bara att plugga in och köra! Very very nice! =)

Här är iaf en jäkla massa snö, 1,53 meter sägs det. Stugan är mysig och det verkar vara helt ok standard och finnas alla prylar man kan tänkas behöva.

Har kört hela vägen, så jag är aningens trött nu, speciellt eftersom jag inte sov så jättemånga timmar inatt heller. Blev lite sent igår när jag packade och grejade. Kunde iofs sovit typ en timme till eller två, eftersom vissa inte hade packat när klockan var 8 och det var åkdags...menmen vi kom iväg iaf, och det gick bra att köra. Inte tokmycket trafik, bara lite bitvis, och helt okej väglag, så det var inga större problem.

Bara Malin och Mattias kommer så ska vi försöka fixa nåt ätbart, sen ska jag gå och lägga mig!! Hoppas vakna till en solig dag imorrn, för då ska det åkas bräda! Weeeeee!!!

Fredagsnöje

Har tillbringat fredagkvällen på coop forum för handling, sedan lagat mat, ätit och kollat på lets dance. Var ett tag sen jag såg det nu, men det var ju lite spännande iaf.
Sen kom det riktiga fredagsnöjet, nämligen gå igenom klädkammaren och källarförrådet. Har nämligen letat efter delar till mina underställ ett tag, saknade ett par byxor och en tröja, och kunde inte hitta dem i min byrå där de andra delarna fanns. Så jag gick igenom alla hyllor i klädkammaren, men utan resultat, så det var bara att ge sig ner i förrådet. Dock ingen vidare lycka där heller, inte i form av kläder i alla fall, men väl lite andra prylar.
Jaja, fick ge upp mitt letande och gå upp i lgh igen. Började hänga upp lite kläder i klädkammaren då jag får syn på nåt svart som hängde, på en galge, inne bland jackor och pyjamasar. Mina underställsdelar! Fattar inte varför i herrans namn jag hängt dem på en galge i klädkammaren, men där var de i alla fall.

Så nu har jag hittat det mesta som ska med till Trysil tror jag, imorrn blir det bara att försöka få ner det i någon bra väska. Återstår att se hur det går...

Nä, om man skulle hämta tvätten kanske och sen sova...en del att göra imorrn...

Tingeling

Jag kan inte sluta lyssna på den här...den är dessutom helt omöjlig att få ur huvudet, så titta inte om du inte vill nynna på den de närmsta veckorna... =P

Sol-rekord?

Idag skiner solen från klarblå himmel för tredje dagen i rad och jag är alldeles chockad. Jag vet inte när vi hade sol så många dagar i rad senast, i augusti kanske? Hur som helst är det helt underbart, det känns verkligen som om våren är här för att stanna! Säkerligen kommer det nån spontan snöstorm om det par dar eller veckor, men jag tror våren kan besegra den. =)

Jag och min bästis, kameran alltså, ska snart åka på utflykt i det vackra vädret. Tanken är att jag ska ta mig upp till Munkebäck, vi får väl se om jag kommer så långt. Blir säkert nåt stopp på vägen, jag vet precis vart jag vill fota krokusar just nu. =)

Hade tänkt hinna baka pizzabullar idag oxå, vi får se hur det går med det. Ska iväg och träna ikväll oxå, inte förrän 19.15 men ändå. Missar början på hockeyn men det är ändå inte Färjestad på min TV så jag klarar mig nog. På lördag däremot kommer jag inte lämna soffan många stunder. =D

Nej, duscha tror jag är nödvändigt, även fast jag ska träna sen...sen ut i solen!!! =D


Påsktavla

Hade lite slötid hemma i Kga förra veckan, och eftersom jag glömt mitt andra broderi i Gbg så blev det att jag sydde denna söta tavla istället. Kul med nåt som blir klart snabbt, och så är det ju påsk snart. =)


Bilden är lite sådär, men det var för att solen sken på den...

Vårdag!

Idag har varit en riktig vårdag här i Götet. Solen har skinit och det har varit riktigt varmt. När jag skulle åka till skolan vid lunch vad det lite mulet, men jag chansade och tog vårjackan, och det gjorde jag helt rätt i! Solen kom fram igen och det blev sådär vårigt och härligt!
Och vad som var ännu bättre, min lektion jag skulle ha hela eftermiddagen var inställd, så istället kunde jag tillbringa den i solen på balkongen. Härligt när man får ta fram solglasögonen igen, och inte behöver ha jacka när man sitter i lä i solen. Underbart är bara förnamnet!

Har varit och tränat en sväng ikväll, BodyBalance med Sara. Skönt att röra på sig lite, är ju bra att hålla igång nu innan vi ska iväg till Trysil, så man inte dör av träningsvärk där uppe eller nåt sånt. =)

På tal om Trysil så har vi haft lite planering ikväll oxå, funderat ut mat och sånt där. Så nu har jag lite att pyssla med på mina lediga stunder i veckan. Har eget arbete imorrn, och ska åka och jaga läraren för att kolla hur jag ska göra nästa vecka, eftersom han ändrat i schemat och sabbat min plan. På torsdag skulle jag haft lektion men den blev oxå inställd, och på fredag har jag inget alls, eftersom läraren är i Norge och åker skidor. Så det ser ut att bli en lugn vecka, även om jag har lite att pyssla med ändå...

Har börjat längta ordentligt till Trysil nu, vårvädret här fick mig att bli sugen på snö...märkligt men ändå... =)

Ska nog ta och sova snart, blev lite sen middag idag med, men förhoppningsvis somnar jag ändå.


Vååååååår!!!

Gött mos!

Färjestad-Skellefteå i semifinal, nånting säger mig att Färjestad borde klara av det och gå vidare till final. Om inte annat är sannolikt SAIK aningens slitna efter den här kvartsfinalserien. Menjag är glad att det blev SAIK som vann, det förtjänade de!

Inte blivit så mycket vettigt skrivet här på ett tag, men jag har inte haft så mycket att komma med heller...blir så när man är ledig och inte gör särskilt mycket...

Nu tror jag det är dags att hämta tvätten och sen hoppa i säng. Återstår att se om jag kan sova bara, efter en aningens sen middag. Natters!

Melodifestivalen

Har just sett finalen i Melodifestivalen och jag är för en gångs skull nöjd med vinnarlåten! Tycker den är kanonbra, och den kommer ju definitivt sticka ut i Moskva i maj. Det kan visserligen vara både bra och dåligt, men jag tror och hoppas att den här kommer gå bra!
Jag hejade iofs på Sarah Dawn Finer, men jag tror inte den låten hade funkat så bra i Eurovision. I övrigt är jag mest nöjd med att ingen av Idol-fjantarna vann, jag är lite allergisk mot folk som varit med i Idol tror jag...

Jaja, ska nog fortsätta lördagkvällen med Ugly Betty-frossa, tror jag har tre avsnitt jag inte sett... =)


(Bilden lånad från
svt.se)

Klockproblem

Jag förstår inte att de har så svårt att hålla ordning på matchklockan nere hos Frölunda! Trubbel förra året, och trubbel i år. Märkligt det där, man skulle ju kunna tro att de som jobbar i ett sekretariat i en av Sveriges bästa klubbar kan sköta sina uppgifter som matchfunktionärer. Men nu för tiden kan man ju tydligen inte ens räkna med att domaren kan reglerna, så man ska väl inte hoppas på för mycket... (Obs, läs med viss ironi och sarkasm =) )

Gött att Färjestad är klara för semi i alla fall. Var himla kul att vara på match på hemmaplan igen, det var ju ett väldigt tag sedan. Det var en ganska bra match, förutom allt gruff i första perioden då. Jag tyckte det märktes så himla tydligt, så fort Fbk tog ledningen började Brynäs med efterslängar och försökte reta upp Fbkare efter varenda avblåsning. Att störa Färjestad genom att flytta spelarnas fokus från hockeyn till att försvara sig mot gruff, verkade vara deras enda chans att få till nåt som helst offensivt spel. Men tyvärr för dem så var Färjestad alldeles för bra ändå, så de hade egentligen inte mycket för allt tjafs.

Nu får vi se vilka de får möta i semi då, jag tycker det vore kul om Timrå kunde tvåla till HV på lördag! FBK har ju dessutom ganska trevlig statistik mot Timrå den här säsongen, 4-1 i matcher om jag inte minns fel. =)

Nä dags att packa klart, och sova nu, imorrn bär det av till indianland igen.


För vi har Sveriges bästa målvakt, Sveriges bästa mååålvakt..!

Ursäkta..?!?

Hur hände det här egentligen?? Vem sover på Aftonbladets redaktion? Finn ett fel, typ. Rätt svar vinner en bandtraktor i valfri färg rosa. =P


(Saxat från
den här artikeln)

Det här...

...kan man se precis hur många gånger som helst! "Men jösses HV, vad gööööööööör ni?" Haha så jäkla roligt!!


Tji fick jag

Jaha, mitt snack om våren slog tillbaka snabbare än jag anat. Hela lördagen och söndagen har det snöat, och inte bara några små flingor utan bort emot en decimeter, om inte mer eftersom hälften smälte bort i lördags under dan.

Har även hittat ett nytt, något allvarligare, tecken på att jag är fotoskadad. Snöplogen åkte just förbi och jag tänkte det vore cool att få en bild på gnistorna som blir när skopan skrapar mot asfalten.
Det är alltså sen kväll, natt skulle en del säga. Det är snöigt, blött, kallt och mörkt ute, och jag vill ut och fota. Nånstans tror jag att jag börjar bli lite tokig.

(Men erkänn att det skulle bli en cool bild!)

Vår?!?

När jag knatade iväg till Lidl förut så sken solen och det var så himla varmt och skönt! Jag skippade stora vinterjackan för en tunnare, och det var inte ett dugg kallt! Solen värmde, och det riktigt doftade vår, sådär som det gör när det börjar bli varmare.
Nu är det iofs grått och blåsigt igen, men den där lilla stunden i solen gav mig riktigt hopp om vår!


Kanske ett tag kvar tills de här börjar dyka upp, men ändå...

Life is good!

Idag hade jag verkligen ödet på min sida. Ibland har man väl ändå bra jäkla tur!?! De ringde från Lidl vid lunch och meddelade att en kund hittat min plånbok i en frys där. Skyndade dit och inser att plånboken är orörd, alla pengar och alla kort är kvar. Helt galet! Dock hade de inte hittat mina biljetter, men jag tog en tur och jodå, bland fiskpinnarna hittade jag mitt ticnetkuvert. Snacka om att dagen är räddad! Så jäkla glad blev jag! Visst, visakortet och några andra kort är spärrade, så de får jag klara mig utan ett par dar, men jag slipper skaffa nytt körkort, för att inte tala om de miljoner andra plastkort jag har. En stor börda lyftes från mina axlar!

Fick ta en tur till banken i alla fall, och hämta ut lite kontanter så jag har nåt att leva av i veckan. Tog en tur på torget oxå och gjorde lite ärenden. Köpte förmodligen årets sista semlor oxå, det var sista veckan nu de sålde det stod det. Så det blir väl en liten fika innan vi drar iväg sen.

Håller på och diskar och packar nu, vi åker ju till Grebbestad redan ikväll. Synd bara att de ska sända färjestad på 9an ikväll, den har vi ju inte i stugan. Menmen, jag får ju se dem live på onsdag! Ska inte glömma att packa ner min tröja föresten, bäst jag gör det på en gång!

Som sagt, Grebbestad över helgen, och sen vidare till Kga ett par dar. Får passa på när jag är ledig nu. Ska bli så skönt att kunna koppla av från skolan, det behövs efter den här läsperioden! Och nu slipper jag ju bekymret med plånboken, så nu kan jag bara slappa!

Bäst jag packar vidare nu, sötis slutar skolan nu och ska hämta bilen på vägen.

Ledig!!!

Nu är jag ledig. Helt ledig. Inga pluggmåsten, inga tider att passa. Ska bli så himla skönt efter den här, något korta men ändå jäkligt slitiga.

 Jag var vaken 36 timmar igår, sov 12 timmar inatt och vaknade fortfarande lika trött. Iväg till skolan, gå igenom presentationen, tillbaka ut till Frölunda och till UM. Efter UM knallade jag förbi lidl och tänkte passa på att hämta hockeybiljetter. Efter en massa krångel fick jag ut dom och tänkte jag skulle ta en sväng på lidl. Bad idea, very bad idea. Tog en tur på kanske 5 min, kommer till kassan, och upptäcker att min plånbok är borta. Och kuvertet med hockeybiljetter som låg ihop med plånboken. Förbannade jävla skit!
Så jag har tillbringat eftermiddagen med att göra polisanmälan och spärra en hel massa kort, när jag hade tänkt förbereda min presentation jag hade senare. Blir så jävla förbannad! Man är ju helt jäkla lost utan plånbok! Inget Visakort, inget körkort, ingenting! Jag måste gå till banken imorrn och ta ut pengar! Så gjorde man ju typ på stenåldern!

Var inte direkt laddad för presentationen sen, blev stressigt dit och kände mig inte riktigt förberedd. Men det slutade väl, trots eller kanske tack vare, att vi misstog hur lång vår presentation skulle vara. Det gjorde att jag slapp prata en massa om mina konstiga kalkyler, så jag är nöjd. Vi fick bra kritik och beröm från våra lärare oxå, så det kändes riktigt bra.

Så egentligen var det en bra dag, om jag inte hade gått in på Lidl. Jag som aldrig handlar på Lidl. Vad fasen skulle jag dit och göra idag??
Jaja, nu får jag hoppas den som snodde min plånbok insåg snart att det inte fanns nåt av värde i den och slängde den i nån buske nånstans. Och att nån ärlig, snäll person hittar den och lämnar in den till polisen. Jag klarar mig utan visakort och sånt, men jag har ju lite annat där i som jag gärna vill ha!

Nä, nu ska jag lägga den här dagen bakom mig och sova. Ska bli skönt att slippa ställa klockan imorrn och bara sova ut. Det behövs!!

The end

Och 32 timmar senare så får jag äntligen sova. Äntligen klara med något som vi kan lämna in utan att skämmas alldeles för mycket, bara 25 timmar efter deadline. Woho!

Nu ska jag åka hem. När jag kommer hem ska jag sova. God natt!

28 hours of wakefulness

Igår kl 16 trodde jag att jag skulle få lite ledigt en stund. Men mina gruppkamrater hade helt andra planer för min natt. Jag har nu varit vaken sedan ungefär 9.30 igår morse, det är alltså ganska precis 28 timmar, och jag har jobbat, eller i alla fall försökt jobba, med det här jäkla projektet i stort sett hela tiden. Det blir så när man får ritningarna, som kalkylerna ska baseras på, en kvart efter deadline för hela arbetet. Tack för den lixom. Vi är fortfarande inte klara, och jag vet inte när vi blir det heller. Vi ska sätta ihop en presentation till imorrn oxå, för så ska skiten redovisas. Sen råkar det ju vara så att endast en av oss tre i gruppen kan komma på vår nya redovisningstid, som vi blev upplysta om igår/imorse, men det är en helt annan historia. Hur fan kunde den här kursen gå åt helsike, den var ju omöjlig att misslyckas med!?!

Jag är så jäkla trött så jag vet knappt vad jag heter, så jag tror jag mest svamlar just nu. Jag drömmer mardrömmar om vårt projekt, trots att jag inte sover. Jag kommer inte kunna göra något mer värdefullt innan jag fått sova ett helt lass med timmar, så jag skulle vilja gå hem och göra det nu. Men min grupp har helt andra planer misstänker jag, undrar hur jag ska få dom att förstå...

Verkar inte bli nån lektion heller, ingen lärare här än i alla fall. Synd, hade velat prata med honom om lite saker...jaja får väl sätta mig och dega nånstans tills de andra är klara på sin andra lektion...

Heja SJ!

Kollar läget lite inför kommande resor hit och dit, och fick upp ett alldeles underbart resförslag från SJ. Min stilla undran är ju varför i herrans namn de ens föreslår denna resväg, det måste ju gå tåg på morgonen nästa dag som är i GBG tidigare. Tokigt tokigt...


Vasaloppssöndag

Den här vasaloppssöndagen har varit en väldigt lång dag. Gick upp tidigt då för att se starten, men eftersom jag somnade alldeles för sent igår, så slumrade jag till nån gång när täten passerat mångsbodarna och vaknade inte förrän de var 5 km från mål typ. Lyckat Emelie! Men jag håller min tradition i alla fall! =)

Fick släpa mig till skolan sen eftersom vi skulle ses och fixa med grupparbetet, dock blev det inte mycket gjort pga olika saker, så det blir till att slita som ett djur imorrn istället. Känns inte så kul att inte kunna göra ett rättvist jobb, men vad ska jag göra, det är inte direkt mitt fel att det är som det är...

Gav upp pluggandet vid 18.30 ungefär och begav mig hemåt, men mest för att vända, eftersom vi skulle på bio ikväll. Så snabb mat och sen iväg mot Bergakungen för att möta upp macke.
Filmen då, Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor", var mycket bättre än jag trodde den skulle vara. Hade inte direkt ställt höga förhoppningar på den, film baserade på böcker brukar ju inte riktigt bli så bra på film. Men den här var helt okej, jag tyckte den gjorde boken hyfsat rättvis. Klart det saknas detaljer, men det blir ju så när man ska göra film av en 600 sidor tjock bok.

Nu är det verkligen sovadags, har som sagt sanslöst mycket att göra imorrn. Deadline kl 16, men sen kan jag ta det lite lugnt imorrn. Eller ja, vi ska tvätta, så det blir väl som det blir. Borde verkligen städa här hemma oxå, det börjar bli aningens skitigt. Ska väl dessutom åka härifrån till helgen så det är ju trevligt om det är lite snyggt här då. =) Men som sagt, sova var det...