Drömmar

Föresten, jag hade en av de sjukaste drömmarna nånsin i natt. Den involverade klassfest/återträff med gymnasieklassen, ihop med the Poodles. gick vidare till ett misslyckat bidrag till melodifestivalen vilket ledde till fastkedjning på containerflak, och sen hemsmygning i soluppgången förbi festlokalen, rädd för att de som däckat där inne skulle jaga mig.

Nånting står inte riktigt rätt till där uppe i hjärnkontoret...

Dagens citat

Dagens citat myntades när jag inte tyckte de skulle byta låt på stereon, det var nämligen en kentlåt som lyckats leta sig in på skivan. Jag håller inte direkt med...

"Kent är ungefär som dansband"

För övrigt

Finns det något underbarare än att knalla från vagnen en ljummen försommarkväll, när luften är sval och frisk, och alla blommor doftar underbart?


Sommarkväll!

Närmare sommar än så här tror jag inte man kommer i maj. Det har varit en helt sjukt varm dag idag, och jag har varit ute i solen nästan hela min vakna tid. Så fort den visade sig på balkongen sjönk jag ner i en stol med en bok och sen satt jag där tills jag orkade ge mig av mot Studiegången. Där vankades nämligen grillning och allmänt slappande i solen med härliga vänner, vilket var alldeles ypperligt trevligt.

Det blev en sån där försommarkväll som man stoppar in i en liten boll och sparar i kroppen tills det blir november, grått, kallt och jävligt, och så tar man fram den och blir alldeles varm när man tänker på vad bra man hade det. Jag älskar sådana minnen.

Thaimat från PhiPhi, en kall cider och ett antal flaskor vatten, morötter, gurka, chips och dip, och så sol sol sol och ännu mera sol! Kan inte beskriva det bättre, det var lixom bara bäst.

Imorrn kanske slappandet i solen flyttar till Fiskebäck, Saltholmen eller något liknande, havsnära i alla fall. Men nåt premiärdopp står inte på programmet, även om det känns lockande.

Nu ska jag smörja in min solbrända kropp lite och hoppa i säng. Faktiskt har jag inte bränt mig idag, tror jag, blir så när man inte kommer ut i solen förrän vid 14 och sen smörjer axlarna med solkräm. Lovely!

Pysselkväll

Det blev inget vin på balkongen ikväll, men väl en kall cider till maten. Visserligen ensam, men ändå. =) Har inte gjort många knop i kväll, suttit på balkongen och läst (35-37 grader varmt), mött upp Sara med hennes packning, läst lite till, ätit middag på balkongen, slöat i soffan, duschat, kollat på Sjukan och Hitch, med avbrott för Berg flyttar in, sen slutet på Hitch. Plockat lite med tvätten, röjt i handduksskåpet och lakanskåpet, vikt och hängt upp kläder som låg i en stor hög på sovrumsgolvet...ungefär så.

Nu tror jag att jag ska gå och sova, eller i alla fall lägga mig och läsa en stund. Ska bara plocka fram täcke och kudde till nattgästen först. Får se när hon dyker upp, den lilla partypinglan! =)

Imorrn är planen sol och grill och trevligheter på Studiegången. Har inte bestämt mig för om cykel är the way to go, eller om jag ska vara lat och ta bussen. Det är ju ändå 12,5 km enkel väg, så det kanske är försvarbart att inte ta cykeln. Lär ju vara mörkt när jag ska hem oxå. Jaja vi får se. Sängen lockar mer än datorn just nu, så sängen får det bli!


Ledigt = check!

Glömde, en bra sak till som hänt idag! Fick äntligen tag i min chef och fick fixat ledigt bröllopshelgen. Han undrade oxå varför han satt upp mig då, eftersom jag sagt till om ledigt redan från början. Men men, sånt som händer, nu är det fixat i alla fall!

Snart, snart får jag ha min fina klänning på mig!!!


Bilden är lite kass, men ljuset var kasst och jag orkade inte riktigt...

Sommarlov!!!

Äntligen, äntligen är det sommarlov!!! Idag är en riktigt bra dag, förutom att jag är trött. Jag har skrivit sista tentan för året, fixat mors dags-present till mamma, shoppat en bra bikini, solen skiner och imorrn är det grillfest! Det enda som kunde bli bättre är om diskberget vore mindre, samt om alla prylar som ligger utspridda i lägenheten plockade undan sig själva.

Men det tror jag inte de gör, så snart ska jag ta och diska en omgång och sen plocka undan lite medans disken torkar. Vi får nattgäst här sedan, Sara kommer ner från Tjärnö och behövde nånstans att sova i natt. Får se vad vi hittar på, jag kommer nog vara rätt trött ikväll så förmodligen inte så mycket. Kanske höra om Mia vill komma hit och dela en flaska vin med oss. Vi får se...=)

Nu ska jag luta mig tillbaka i soffan några minuter, med gott samvete, innan jag tar tag i röran här... =)


Plugg plugg plugg

Fy satan vad tråkigt det är att tentaplugga! Speciellt när ämnet inte intresserar särskilt mycket. Inomhusmiljö är inte mitt främsta intresse om man säger så, men jag måste bli av med den här tentan så det är bara att bita ihop. Men jag önskar att jag inte hade huvudvärk och ont i magen, det skulle göra saken så mycket enklare...

Men efter 12.30 imorrn så är det sommarlov för det här året. Helt sjukt, det är ju inte ens juni än. Men skönt är det, det är ju en sak som är säker i alla fall! =) Får se vad det blir för efter-tenta-raj, har pratats om grillning, men jag är ganska positiv till att bara ligga på soffan och lata mig oxå.

Nej, dags att gå in på slutköret, göra en gammal tenta. Ska dessutom få chokladbollar till, smarrigt värre!!! =)


Städa!

Det blev en ganska aktiv dag i alla fall, inte fysiskt aktiv kanske, men jag har iaf inte bara suttit i soffan hela dan. Å andra sidan, om jag suttit i soffan hela dan kunde jag ha pluggat till tentan. Men nej, istället har jag städat klädkammaren. =) Sånt som behöver göras ibland, och nu ser det riktigt trevligt ut därinne. Har dessutom hittat lite saker som jag saknat, så det gör ju saken extra bra.

Men pluggandet då? Jo, jag har faktiskt läst lite idag. Men det är så sjukt tråkigt. Menmen, har iaf börjat och det är ju i alla fall ett steg på vägen. Får köra hårt imorrn, kolla igenom gammal tenta och så, så får vi hoppas det löser sig.

Nu ska jag kolla lite vänner, sen ska jag sova tänkte jag.


Doh!

Så är chefen på kurs just idag. Vad typiskt. Nu kommer jag gå och gräma mig över detta ända tills imorrn. Och jag har en del annat att gräma mig över som det är...baaaaaaaah!!

Men kent svarade i alla fall på min fråga. Alltid nåt. =)

Schematrubbel

Mitt sommarschema damp ner i brevlådan idag, och det var helt okej läsning. Jag jobbar lite mer timmar än förra året tror jag, har inte alls lika många lediga dagar. Och det är ju visserligen bra, för jag är ju där för att jobba och tjäna pengar.

Men jag är lite bekymrad, jag har bett om fyra dagar ledigt den här sommaren, nämligen 30/7-2/8, eftersom jag råkar ha ett bröllop att gå på då. Men inte ser det särskilt ledigt ut på mitt schema! Så nu ska jag ringa upp och se om han fått hjärnsläpp eller vad som pågår, att jag fick vara ledig då var ju en förutsättning för att jag skulle jobba där i sommar och jag påminnde honom för två-tre veckor sen när jag skickade upp mina anställningspapper.

Nej, det här måste redas ut! Basta!

Pust och suck

Idag har inte varit nån toppendag direkt. Inte för att nåt gått helt fel, men ändå, det har bara inte känts bra. Var trött imorse så jag kom inte upp i ordentlig tid, så jag kom inte iväg till stan i god tid. Men kom dit iaf, fick känna lite på objektivet jag ska köpa, och sånt är ju alltid kul. Var förbi biblioteket och lämnade och lånade om lite böcker, alltid bra att göra i tid så man slipper avgift.
Åkte hem sen, var förbi torget och hämtade ut min fina väska, innan jag gick till Maria och lämnade hennes spårvagnskort. Blev där en stund och pratade lite, innan jag tog en ny tur på torget. Lyckades hitta skor till bröllopet, eller jag tror iaf jag ska ha dom. Ska testa klänningen nu ikväll så får vi se.

Stressade hem sen bara för att vända och åka och träna. Det gick inte alls bra idag, kändes inte alls som om jag gjort det programmet i två månader. Usch. Men det är väl så en del dagar antar jag.

När jag tänker efter nu så har det nog varit en ganska bra dag ändå. Men ibland hänger man upp sig på småsaker. Ska gå och duscha nu och sen prova min fina klänning så känns det nog bättre sen! =)

Idioti

Med tanke på nattens inlägg så kan jag meddela att det är idioti att läsa tidningen för första gången på två veckor, och därmed inse att det är mini-fotomässa imorrn. Inte bra, inte bra...

Korkat

När man väl är dödstrött och har chansen att komma i säng är det utomordentligt korkat att surfa in på Fotosidan och börja läsa recensioner och diskussioner om kameraprylar. Det är dessutom dumt att börja göra prisjämförelser och investeringsplaner när man inte har ens har ett tresiffrigt belopp på kontot.

 
Kommande investeringar

Åska...

Tillbaka i Götet då, åkte hit igår eftermiddag. Råkade vara uppe lite för länge natten till igår och spela ett oerhört roligt spel som heter Ranch Rush. Starkt beroendeframkallande vill jag lova. Men vi kom i säng i alla fall, bara för att vakna ett par timmar senare av att det ösregnar. Så jag gick upp för att dra ur tv och datorer och så, bara ifall det skulle komma åska, och precis när jag är på väg ner i sängen igen så hör jag hur det mullrar. Så då låg jag vaken en stund och lyssnade på det, jag kan ju bara inte sova när det åskar. Men det gav sig efter nån halvtimme eller så, så jag somnade om. Sen vaknade jag av att jag fick sms, somnade om och blev slutligen väckt av mamma som ringde. Inte lätt att få en blund i ögonen där inte...

Men lika bra att stanna uppe då tyckte jag, så jag spelade lite till innan vi började plocka ihop och städa efter oss. Sen drog vi mot gbg, rätt tjockt med trafik i motsatt riktning, var ganska skönt att åka åt andra hållet för en gångs skull. Kom hem, bara för att vända och åka in till centralen och möta jenny! Hon är här över helgen, så igår käkade vi tacos och snackade en massa skit. Idag har vi varit på stan och vissa har shoppat lite, vissa inte alls lika mycket. =)
Sen har vi inte gjort så mycket mer idag, vi käkade lunch när vi kom från stan, grävde fram mitt NES ur garderoben och har spelat super mario hela kvällen. Käkat god mat, kyckling med tomater, spenat och mozzarella, ätit jordgubbar och glass, och chips och dip. Snacka om att vi ska ut och gå imorrn, haha.

Och mitt i allt spelande så läser jocke att det ska komma åska, och KAZAPP så blixtrar det till och dundrar. Givetvis, min vanliga tur. Så nu sitter jag och lyssnar på regnet, det har inte mullrat på en stund, men det ligger kvar över stan så det kommer väl en jäkla smäll när jag lägger mig i sängen. Skuller inte förvåna mig det minsta.

Menmen, inte mycket att göra, bara att gilla läget. Får krypa ner under täcket och värma upp jocke, han sover ju oavsett vad...blir nog upp i god tid imorrn oxå, blir så när man umgås med småbarnsföräldrar. =) Hoppas bara regnet ger sig så vi kan komma ut lite, inget kul att bara sitta inne.

Jääjää, natti natti!

Måla

Idag har jag inte pysslat med så värst mycket. Blev väckt kl 9 av vår charmiga granne som började bryta sten, vilket han har hållit på med mer eller mindre hela dan. Jättekul att vara ute när man måste ha öronproppar eller hörselkåpor för att inte bli fullständigt döv...

Har iaf varit lite kreativ, har slipat och målat grillvagnen. Väntar på att den ska torka nu så jag kan sätta ihop den och måla det sista. Kanske lägger ett andra lager imorrn, men det får bli när den sitter ihop i så fall, annars tar det ju evigheter.

Misstänker att vårt internet tar slut alldeles strax så sen får vi roa oss med nåt annat. Men spotify funkar ju i alla fall, så vi kan alltid lyssna på fairytale, haha...=P


Aftonbladet igen... =)

Jag älskar när tidningarna har koll på verkligheten och skriver sanningen... =)
(Aftonbladet såklart.)

Living on the edge


Även nyckelpigor visar sig tuffa ibland. =)

Fairytale

Är i Grebbestad och latar mig. Himla skönt...åt brunch på altanen idag, satt ute och läste tills solen försvann från framsida (där det är lä), sen roade jag mig med att fota en massa blommor och en nyckelpiga. Tog oss sedan en sväng in till staden för att spana efter lämpliga bröllopsskor till mig och köpa glass. Det är ungefär vad vi gjort idag, alltså precis som det ska vara när man är ledig. =)

Har för övrigt fått en viss Fairytale på hjärnan, först kunde jag bara första meningen i refrängen, "I'm in loooove with a fairytale", gissa om det blev tjatigt att gå och nynna det en halv dag. Nu har jag hittat låten på Spotify och utökat mitt kunnande till att innefatta även andra raden i refrängen, så nu nynnar jag alltså "I'm in looooove with a fairytale, even thougt it huuuuuuuurts". Inte mycket bättre kan jag lova...

Men kul att Norge vann, allt är bättre än alla gamla öststater och deras kompisröstande. Låten är ju lite svängig och trallvänlig oxå (japp, pensionärsvarning på mina uttryck), och den fastnar bevisligen som superlim i hjärnan. Hoppas den får ett längre liv än den som vann förra året, tror ärligt inte jag hört den sen den vann. Förutom i lördags då...

Jag tror ärligt det spökar lite här. Det låter som om saker flyttar på sig. Lite spooky, speciellt eftersom jag sitter vid datorn och sötis ligger och sover...

Nä, nu ska jag fortsätta bevaka mitt, förhoppningsvis, Traderafynd...

Sleeping beauty?

Usch vad jag hatar att inte kunna sova. Kom i säng ganska hyfsat igår, men eftersom sötis redan somnat då så kunde jag inte ligga och läsa som jag brukar. Så mina sovrutiner bröts, och jag låg och vred mig i två timmar ungefär. Sen har jag vaknat till flera gånger under natten så jag var inte alls pigg när klockan ringde. Slog av den och sov vidare i två timmar, det var inte så bra.

Dessutom kan vissa konsten att få ner mitt humör när det väl jobbat sig upp, så nu ska jag gå och slänga soporna och sen gå och handla, så jag får avreagera mig lite.

Mamma kommer ju imorrn och ska springa varvet, och i mitt jobb som coach ingår att fixa lunch till henne. Blir nog pastasallad, det brukar det bli. =) Men jag tror jag ska slå på stort och inte köra kyckling den här gången, jag är lite sugen på kassler nämligen. Jaja, vi får se vart det landar.

Håller på och smider planer med världens bästa Jenny oxå, hon kommer nog hit nästa helg. Ska bli himla skoj, vi ska bara slappa i solen har vi tänkt. Ska bli sommarvärme då säger SMHI, så det kan ju inte bli annat än bra! =D


5 snabba frågor

1. Skulle du vilja uppleva din studentdag/studentvecka igen?
Jaa, definitivt! Gärna de sista 2-3 veckorna innan så jag får med Cypernresan och allt sånt oxå. Det var verkligen en härlig tid, man var ung och odödlig och hade alla möjligheter i världen framför sig. Oslagbart!
2. Vilka slags känslor kände du under studenten?
Mest glädje och lycka, jag var dessutom väldigt nöjd med mig själv. Jag kände mig stolt över att ha klarat mina 3 år på natur trots att jag inte trodde jag skulle det när jag började.
Samtidigt var det självklart vemodigt att lämna alla, jag hade världens underbaraste gymnasieklass nämligen. Det finns personer i klassen som jag inte sett sedan studentdagen.
3. Vad hade du på dig på din student?
En alldeles för kort vit klänning. (Fick urinvägsinfektion dan efter studenten eftersom jag satt på en stentrappa i flera timmar på studentnatten) Vita skor, ljuslila miniryggsäck för vatten- och alkohol-reserver, och så studentmössan såklart. Tror jag hade den från 9 på morgonen till 3 på natten, med bara korta uppehåll, typ under avslutningen i aulan och så.
4. Visste du vad du skulle göra efter din student?
Nej, inte helt. Jag hade drömmar och planer, men var inte säker på att jag hade lust att se till att de förverkligades. Saknade ett betyg för att kunna söka Marinbiologiprogrammet på GU, men hade ingen lust att läsa upp det då. Men tre månader senare skickade jag iväg ansökan och resten är, som man säger, historia.
5. Vad var det bästa och det sämsta med studenten?
Det bästa var känslan av att ha lyckats slutföra nåt och att ha hela livet framför sig. Det sämsta var helt klart att det var "sista natten med gänget".


Jag minns att jag hade ont i nacken av allt som hängde runt halsen på mig. =) Jag ser sjukt blek ut, och mitt hår har märklig färg, men det är nog ljuset som spelar ett spratt...


Taget innan balen, använde det dessutom som tackkort efteråt.

Bananshake

Idag lyckades jag ta mig ut sängen aningens tidigare igår, men jag har inte gjort så mycket vettigt ändå. Käkat frukost, läst tidningen, kollat på Desperate Housewives och sått lite blomfrön är ungefär vad jag hunnit med än så länge. Hade tänkt ta mig en cykeltur eller nåt sånt idag, men nu är det så tråkigt väder så jag har ingen lust. Vill ju inte hamna i en regnskur när jag är långt hemifrån. Nä, får se om jag kanske ger mig iväg och tränar sen istället.

Har i alla fall grävt fram blendern ur skåpet och gjort världens godaste bananshake, antar att det heter shake när det är mjölk och glass. Är så himla nöjd att vi skaffade en matberedare med blender till, det är verkligen gott att kunna göra smoothies och milkshakes och sånt. Nästa steg är att göra Strawberry Daquiri, det är ju så sagolikt gott!

Nä, what to do? Lite mer DH kanske? =)

ESC-kval

Jaha, så var ESC-spektaklet över för idag då. Kul att Sverige gick vidare, jag gillar den låten. Har väl inga större förhoppningar om att den ska vinna på lördag, men man vet ju aldrig. Jag är ganska trött på ESC i övrigt, det är för mycket nu. Två kvaltävlingar och en evighetslång tävling på lördag, man tröttnar lixom. Speciellt när det känns som om vårt eget spektakel nyss tagit slut. Det kan faktiskt bli överdos av melodifestival och sånt om man inte passar sig...

Nu ska jag kolla på Desperate Housewives och sen försöka komma i säng i hyfsad tid...

Tävling - Tefrossa!

Jag brukar inte vara med i tävlingar på bloggar särskilt ofta, men här hittade jag en som verkligen passar mig! Det är Ungmamma15 som har en tävling i samarbete med Tefrossa.

Jag kollade runt på Tefrossa och hittade en väldig massa teer som jag gärna skulle prova! Bara bland de svarta teerna fanns fyra stycken jag gärna skulle handla hem ett hekto av, nämligen Fjäril, Myspys, Vårfint och så klart Tempelte! Tempelte har jag alltid hemma, det är oslagbart gott, men de andra verkar oxå väldigt goda.
Hittade även ett rött te som man bara måste köpa tror jag, En Sprucken Rosa Tekopp heter det, rooiboste med jordgubbar och flera olika blommor i. Nästan synd att dricka upp, ser ju väldigt fint ut att titta på bara. =)

Te är ju nåt jag börjat uppskatta mer och mer de senaste åren, så det vore jättekul att vinna den här tävlingen!

Frukost

Jag har mitt dygn ganska felvänt just nu, så i min värld är det dags att äta frukost nu. Har iofs varit uppe iaf en timme, men ändå. Nu är det ju så att jag inte är nån frukostmänniska direkt, jag hatar att äta när jag nyss har vaknat, och det finns sällan nåt hemma som jag är sugen på. Ofta är jag inte sugen på något alls.

Men nu har jag kommit på en sak som jag vill ha, men givetvis saknar vi en eller två grejor för att det ska funka, och jag har inte lust att gå och handla när jag är hungrig. Antar att det är fler än jag som handlar en massa strunt när man är hungrig, bara för att man är så himla sugen just då...

Tror dock inte jag har mycket att välja på, det är bara att masa sig iväg. Behöver äta ordentligt idag, ska iväg och träna sen nämligen. Men jag borde skriva en lista, och hålla mig till den, annars vet man aldrig vad jag kommer hem med... =)

Rensning

Håller på och rensar ut lite prylar som jag aldrig använder och säljer allt på Tradera. Kolla in mina auktioner här

Musikminnen

Jag har mycket av mina minnen inbakade i vissa speciella låtar. När jag behöver vara för mig själv och tänka, så lyssnar jag nämligen väldigt mycket på musik och ibland väljer jag låtarna och ibland väljer låtarna mig och min situation just då. Ett givet exempel på detta är ju 95% av alla Winnerbäcks låtar, som påminner mig om den ytterst förvirrande tiden november -05 till januari/februari -06...

Ett annat bra exempel är Håkan Hellströms låt "Nu kan du få mig så lätt". Den är dessutom extra laddad eftersom den passat in på mitt liv vid två skilda tillfällen. Jag blev påmind om den låten idag och var bara tvungen att lyssna på den. Och resten av albumet den är på, eftersom den skivan snurrade ganska mycket när jag var cirkus 17 år...de senare minnena är dock färskare än så, de kan dateras till samma förvirrande tid som jag nämnde ovan. =P

I alla fall, här är textraderna som alltid får mig att le och näsan brista ut i gapskratt...



Och alla bara pratar
"är det sant" och "jag har hört om dig"
Jag kommer aldrig tillbaka hit igen
Neonskyltar på gatorna
sänder ljus till mig och skatorna
Alla dansar, och jag tänker
är du också själv?
Var är du ikväll..


Det va så mörkt
den kvällen jag gick hem
jag hade hoppats på något, hoppats på något

Om du vill ha mig,
nu kan du få mig så lätt

Dagen efter-bekymmer

Jag gillar inte att bo långt ifrån alla bra take away och hemkörningsställen när jag varit ute dan innan. Tänk om man bodde 2 min från phi-phi-takeaway, jag skulle vara stamkund där efter varje fest ungefär.
Drömmen vore ju att ha en restaurang nära som kan laga vad man än är sugen på. Bakispizza, thaimat, kinamat, you name it.

Jaja, findus oxpytt är inte fy skam det heller. I vilket fall så får det duga när man är pank, lat och smått bakis... =)

Natt

Det är alltid lika kul att komma hem från en fest lördag natt och komma på att det kommit ett nytt fototriss-tema. Tur att jag inte ska fota bilderna då utan kan ta ur mitt "lilla" arkiv, haha...

Fototriss - Fåglar

Det här temat på fototriss var nästan lika passande som det med stenar. Jag gillar nämligen att fota fåglar. =D Så här kommer min tolkning.


Sommar i Bohuslän=måsar!!!


Men ååååh, jobbiga turister som ska fota en när man sover!


NEJ! Jag tänker inte titta in i din kamera!



Vill du se fler bidrag så klicka här