Fototriss - Så här ser det ut där jag är idag

Nu var det ett tag sen jag var med i Fototriss, det har bara inte blivit av. Har haft jättemånga bra idéer men inte riktigt tid att genomföra dom. Men nu är det ju snart tentadags så då har jag tid med det mesta utom pluggandet. =P

Tog en fotopromenad i stan idag, och så här såg det ut i Göteborg idag.


Blommorna börjar vissna, och har tagit lite stryk av årets första frost härom natten. I bakgrunden syns Paddan-båtarna som inte har så mycket att göra längre.


Ett väldigt färggrannt träd hittade jag i parken bakom Storan.


Träden är ganska kala eftersom det blåst en del, men de flesta löven har inte hunnit mer än gulna lite.

Vill du se fler Fototrissar, klicka här.


Prioriteringar

Jag har nog lite underliga prioriteringar ibland. Som när det gäller att gå upp på morgonen. Att gå upp kl 7.30, efter 8 timmars sömn, för att jag har lektion kl 9 är inte så noga. Att gå upp 6.45 för att köa för kentbiljetter är däremot inga problem, trots att jag bara sovit knappt 4 timmar.

Men så fick jag oxå tag i ett gäng biljetter, så det var ju värt det. Sitta och halvsova på lektion är däremot inte lika roande...

Saturday night

Så gick det några dagar igen utan att jag hade tid att blogga. Har haft ganska fullt upp i slutet på veckan, det tar på krafterna att fylla år. =) Fyllde ju i torsdags, men hade inget kalas då, var ju nästan ingen som hade tid med mig då. Så istället tog jag med mig min sötis och åkte till Ikea. Roade mig med att spendera nästan alla mina födelsedagspengar, förutom de jag shoppade för i onsdags då. =P Vi fick köpt oss en hallmöbel i alla fall, det blev en expedithylla. Dessutom köpte vi två tavlor, en till sovrummet och en till vardagsrummet. Och så självklart en väldig massa annat som man kan fundera på om vi verkligen behövde. =P Som till exempel champagneglas, likörglas, nya tallrikar, ett bord, en fönsterlampa, pepparkaksformar, tårtdekorationsset, isformar osv osv... Jag gillar att gå på Ikea. =D
När vi väl var klara på Ikea så tog vi en sväng på Coop Forum och sedan åkte vi hem och bankade ihop våra nya möbler. Tur att vi har så snälla grannar. =P

Igår hade vi lite kalas, sötis familj var här. Det var trevligt, och jag fick lite mer pengar och en kokbok. =) Vi åt middag, hade gjort dubbelmarinerad fläskfilé och potatisgratäng. Det blev ganska gott, det var iaf ingen som dog av det tror jag. =) Och så hade jag bakat tårta, chokladtårta med jordgubbar och hallon.



Idag är sötis iväg på omsits så jag har haft dagen helt för mig själv. Vädret har varit ganska trevligt, så jag tog en promenad i slottsskogen och tittade lite på djuren. Orkade inte gå så långt så det fick bli bort till pingvinerna och tillbaka bara. Men skönt att vara ute i alla fall. Sedan tog jag en tur på stan oxå, är ju på jakt efter en ny kameraväska nu när jag köpt batterigrepp, har växt ur min gamla. Har spanat in en snygg som jag köpte med hem för att provpacka, och den passar nästan. Vill så gärna ha den, men jag vet inte den är egentligen lite för liten. Ska fundera på det nån dag eller två så får vi se hur det slutar.

Kvällen har jag tillbringat framför tvn, kollat fotbollen som gick skit, och ett gäng avsnitt vänner. Tog paus oxå för att diska lite, det blir ju en del när 8 pers ätit middag.

Nu tror jag att jag ska försöka ta mig i säng, blev ju sent igår så det vore skönt att få sova. Återstår att se när sötis ramlar in här bara och väcker mig. =P


Tänk om man kunde vara så här avslappnad i vatten.


Humor

Vill man garva ska man bege sig till kentforumet och läsa bandmedlemmarnas inlägg där. Humor på hög nivå vill jag lova. =D


10-15 minuter senare släpptes nya singeln på hemsidan. =D

 


1000

Så var det inlägg 1000 då. Detta "jubileumsinlägg" kommer handla om världens bästa band. Vilket? Gissa en gång.



Natten till igår släpptes nya singeln. Bara sådär, från ingenstans. Det borde man ju ha fattat egentligen, kent gör ju såna saker. =) I vilket fall så gillar jag den, den växer för varje gång jag hör den, precis som ny kentmusik brukar göra. Oftast låter ju inte nya singeln som förra skivan, så det är nåt nytt man får lyssna in sig i. Den här gången påminner den dock om Tillbaka till Samtiden, men samtidigt är den helt egen. Jag längtar ihjäl mig till den 6e november nu då hela albumet släpps.



Det är tur att jag har fått CSN den här hösten, annars skulle jag inte ha råd med mat. Albumet kommer nämligen i en deluxe-version för 649 kr. Den måste jag ha. =P Dessutom släpps turnébiljetterna på måndag, och det kan jag ju bara inte missa. Oj vad det skramlar på kontot. =)

Kent är så mycket minnen för mig. Jag vet, all musik ger väl minnen i nån form, men kent är lixom extra allt på den fronten. Hagnesta Hill var den första kentskivan jag köpte, en kille i min klass hade spelat lite av den i skolan nångång och jag gillade det. Hittade den på rea så det var ju bara att slå till. =) B-sidor var nästa att inhandla, den köpte jag här i Gbg om jag inte minns fel. En viss Jenny fick mig att älska "Utan dina andetag", snacka om tonårsångest i den låten. ;)

 Vapen&Ammunition andas förr i tiden, för så längesen. Det var en helt annan tid i mitt liv, men jag minns fortfarande första lyssningen på min stereo hemma på Bladvägen. Det var dessutom efter den skivan som jag såg dem live första gången, på Kalas-turnén i Norrköping. Och sen igen i Karlstad, samma dag som jag skrivit upp. Plus att jag dansade till Kärleken väntar på en dansuppvisning i gymnasiet.
 
 Du & Jag, Döden släpptes när jag hade det ganska tufft. Den skivan och tältturnén var lixom stegen uppåt igen. När vi var ute i fält med marinarna satt jag ute på klipporna på Tjärnö och lyssnade på Klåparen, om och om igen. En gång var jag borta så länge att folk blev oroliga att jag ramlat i havet eller nåt. =)

 Samma år, på hösten, kom The Hjärta & Smärta EP. Faktiskt samma dag som jag träffade min sötis för första gången. Så gissa vad den ger mig för minnen? Helt underbara givetvis. "Och som jag önskar du var här nu, jag vill bara höra dina hjärtslag", "Jag önskar jag var där nu, under bron i en stad". Åkte till Gran Canaria veckan efter, gissa en halv gång vad jag lyssnade på den veckan. Herregud, 5 låtar på repeat i flera veckor, tur att jag hade förstående grannar där jag bodde då.

Tillbaka till Samtiden kom samma dag som jag skulle tillbringa ett gäng timmar på bussen till Eskilstuna (ironi?). Perfekt sällskap, och den skivan andas Stockholm för övrigt, eftersom det var dit jag egentligen var på väg, för att åka på Sjöslaget. Columbus. Vilken låt, en av mina topplåtar med kent. De efterföljande turnéerna var underbara, speciellt sommarturnén 08. Såg hela i Strömstad, och slutet på Slottsskogsvallen. Och slottsskogsvallen har etsat sig fast i minnet, då stod vi längst bak på extranummrena bara och såg hela havet av människor framme vid scenen. Det var en tropiskt varm sommarkväll och allt var bara underbart. "Håll ditt huvud högt" är en klassiker numera, oxå en av mina toppfavoriter.

Och nu då, Röd. Inte här än, men snart. Och jag längtar, längtar efter fler minnen och underbara konserter. Och jag vet att de kommer, det gör de alltid när kent är i farten. =)


(Strömstad 2008-07-11)


999

För ganska precis ett år sen skrev jag det här inlägget. Jag kan nu meddela att det här är inlägg 999. Jag har med andra ord skrivit 275 inlägg på ungefär ett år. Det är ganska duktigt för att vara jag, jag som aldrig skrivit dagbok förut. =)

Thunder

Nånstans i min enfald trodde jag att när oktober är här, det nästan är frost på nätterna och allmänt väldigt kallt ute, då kunde man sluta oroa sig för åskan på nätterna. Men precis just nu så motbevisas jag gång på gång av de kära vädergudarna. Muller och dunder och blixtar, weeeee!
Jag som tänkte sova, har ju bättre saker för mig än att sitta här och räkna sekunder om man säger så. Jag brukar inte bry mig så mycket här i stan, men på nätterna tycker jag alltid att det är obehagligt med åska. Speciellt blixtarna, jag hatar när de lyser upp hela rummet! Får helt enkelt lägga mig och läsa och hoppas på att det slutar snart...

Packflykt

Jag ska ju åka till Kga över helgen, så nu borde jag packa för fullt. Eller i en perfekt värld hade jag redan packat klart. Men jag är ju inte riktigt sån så istället sitter jag här och slösurfar och leker med Farmville. Det är lite illa faktiskt. Men jag gillar inte att packa. Det enda som är tråkigare än att packa är att packa upp. Det är därför jag fortfarande har en halv väska kvar att packa upp efter sommaren... =P

Idag har det inte blivit mycket vettigt gjort. Men jag har iaf varit på Tidpunkten och klagat på knäppa 7eleven här på torget som brukar krångla när man ska ladda spårvagnskort. =) Alltid något.

Igår däremot tillbringade jag en massa timmar på stan, skulle "bara" kolla en grej åt syrran och hämta mina tågbiljetter men jag råkade komma på en massa annat jag skulle kolla så det tog sin lilla tid. Iaf, när jag var och köpte te till mamma och pappa hittade jag värsta bästa grejen! Chai Latte-pulver på burk! Så himla smarrigt kan jag meddela, det är en klar favorit. Dessutom får jag ju använda min mjölkskummare nu, och det är ju alltid roligt. Den gör sitt jobb kan man säga. =P


Och här har skummet ändå sjunkigt ihop lite...

Nä nu får jag lägga ner mitt flyktande, jag måste verkligen packa innan det blir alldeles för sent. Kommer ju inte direkt ha gott om tid imorn förmiddag, jag känner mig själv alltför väl för att räkna med det...


Lemon tree!

Jag utlovade ju en bild på mitt citronträd, så här kommer den. Har inte vågat smaka på dom än, men några ser ju mogna ut så jag får nog göra det nästa vecka. =)