Karlstad

Idag har vi varit i Karlstad hela dagen! Åkte vid 11 i morse och kom hem vid 20. Har köpt en del nya kläder, mest tröjor och underkläder, och en dataväska.
Karlstad är ju en trevlig stad, men det var lite väl mycket folk inne i stan för min smak. Kom aldrig igång med shoppandet där, men på bergvik gick det bättre. =P
Blev en tur till ikea oxå, det har ju öppnat där nu. Men tror ikea bäckebol fortfarande är min favorit-ikea. =)

Har inte gjort så mycket annat i veckan, var hos siw och lars på juldan och åt mat, slöade på annandagen, och igår var vi och handlade med mormor och sen åt vi hos dom på kvällen, räkmacka!! =)

Planerna för nyår verkar ta form, det är ju bra det...jag gillar inte nyår egentligen för jag har så sällan lyckats hitta nåt kul att göra, men de senaste åren har det varit bra, så vi får se om det blir det i år oxå.
Blir väl inte direkt supa, ska inventera lite på nyårsdan. Bra betalt då...kan ju vara värt det om man säger så...

Vet inte riktigt vad vi ska göra nu, vissa tycker vi ska till Redbrick, vissa är lite sugna och vissa är inte sugna alls. Återstår att se var tåget går...

Sötis!

Nu ska jag åka och hämta min sötis!! =D

Snö!!!

Nu snöar det i alla fall på min blogg! Alltid nåt när det bara regnar och ruskar ute...

Nu ska jag sova, det blev kyrkan ändå så jag är lite trött nu...mycket senare än jag hade tänkt mig, men men...natti natti

Julafton

Ja så har nästan hela julafton gått. Har varit precis som vanligt, förutom att jag fick göra ägghalvorna själv i år. Inte optimalt, jag glömde nästan ha på caviar...men dom blev goda.
Tomtebesök på förmiddagen, eller ja typ i alla fall, och lite snäll har jag tydligen varit även i år för jag fick några paket. =) Harry Potter-boken och lite pengar och lotter. Har ju fått pengar till ny dator och bäddmadrassen till sängen, och så får vi en kiel-resa av mamma och pappa, så det blev inte mycket paket i år. Men imorn får jag ett oxå, och jag vet inte alls vad det är. =)
Har varit på kyrkogården med pappa oxå, tänt lite ljus och så. Sen hem till mamma och lite kökstjänst. Ägghalvorna är som sagt mitt ansvar. =)
Kalle Anka, glögg, släkt, julmat, ris ála malta, hallontårta, slånbärslikör, och nu är det segt...får se om vi orkar iväg på midnattsmässa i år, känner mig inte riktigt sugen på det. Det blåser och har sig ute, inte mysigt alls. Tänk om det kunde komma lite snö, det skulle vara så mysigt!

aja...lite bilder kanske...God Jul!

   

Jul igen

Så var det julafton igen. Trevligt? Nja...det blir aldrig som man tänkt sig, och aldrig som man önskar, men man får väl ta det som det kommer...

Tänkte jag skulle lägga in nån käck julstämningsbild, men jag hittade ingen. Kan vara för att jag inte orkade leta särskilt mycket, eller för att jag helt enkelt inte harnån julstämning.

Jag kanske låter väldigt negativ just nu, men det blir så ibland. Tror jag ska gå och lägga mig, och hoppas att morgondagen överaskar mig positivt...

Kluring

Lite julklurigheter...

I en buss sitter det sju flickor.
Varje flicka har sju ryggsäckar.
I varje ryggsäck finns sju stora katter.
Varje katt har sju små katter.
Varje katt har 4 ben.

HUR MÅNGA BEN FINNS I BUSSEN?


Med lite eftertanke så klarade jag den...

Betraktelser från konsumkassan

Att sitta i kassan i en matvarubutik innebär givetvis att man träffar väldigt mycket folk, speciellt så här i jultider. Alla har ju egna rutiner för hur handlandet ska ske, hur man packar upp varorna på bandet, drar kort osv.
Idag har jag insett följande:

Det är viktigt att se proper och trevlig ut när man är och handlar. För att vara säker på att man gör det kan man alltid stanna till vid gosedjursfiskemaskinen och kamma sig. Där finns nämligen en spegel!

Julhandla är oerhört stressigt, jobbigt och påfrestande. Chockerande nog är det även en väldig massa andra människor i butiken samtidigt, så man måste till råga på allt trängas med dessa.
Är det verkligen hälsosamt att 3-4 dagar innan julafton vara så stressad att man knappt vet vad man heter och varför man är i affären?

Att plocka upp varorna i vagnen från toppen till botten kanske är naturligt, men att då bli alldeles förskräckt när bröd, grönsaker, chips och annat mjukt blir klämt längst ner på bandet när det kommer 10 liter mjölk och en 5-kilos julskinka efteråt, det tycker jagär märkligt. Man får ju lära sig på dagis vad som är mjukt och  hårt, och tungt och lätt...
Klart man försöker minimera skadorna som kassörska, men man kan ju inte sitta och sortera varorna på bandet direkt...

Det är väldigt svårt att lära sig butikens nya rutiner, som att man till exempel numera får dra sina kort själv. Visserligen har man väl bara fått göra det i kanske 2 år nu, så det kanske är dumt av mig att tro att de som handlar i butiken varje vecka har lärt sig det än...
Samma sak med rabattkuponger, är det nåt nytt påfund att man i princip alltid ska skriva sitt namn på dem?

Och ja, jag vet att det är halva priset på julsakerna...

Godnatt, imorrn väntar en heldag på jobbet...

Igenkänningsfaktor hög!

Haha Elvis var ju ganska passande idag, jag känner igen grejen...i våran lilla familj funkar det på båda...=P

image119
(Lånad från http://www.elvisthecomic.com )

Bättre

Vad mycket bättre allt kändes helt plötsligt. Bra att reagera av sig lite tror jag. Fortarande bitter och ledsen men hanterbart i alla fall.
Ska ta och bädda sängen nu så jag kan sova. Inte glida in i gamla vanor att vara vaken sent utan anledning!!

Svordomar

Verkar ju inte finnas nåt spärrsystem för inlägg med svordomar i alla fall, som på lunarstorm...bra det för jag vill bara svära och skrika av mig just nu!!

Helvetes jävla skit fan!!! Ge mig min jacka din snikna jävel!!!

Bittrare än bittrast

Jag är så jävla bitter på mig själv idag. Och jävligt bitter på folk som inte kan hålla fingrarna i styr och låta andras grejor vara.
Bitterheten grundar sig i att någon jävel snodde min jacka på tåget idag. Min favoritjacka, den bästa vinterjackan jag nånsin haft! Den är inte ny, den var inte dyr (inte som canada goose iaf), jag hade inga pengar, ingen mobil eller mp3spelare i fickorna, bara ett spårvagnskort som snart går ut, samt mina nycklar. Jag fattar inte poängen!!! Jävla helvetes klåfingriga jävel! (sa ju att jag var bitter...)
Visst jag hade inte jackan mitt framför näsan på mig, jag hade den inte under uppsikt under hela tågresan, men jag satt ju för f-n 2 dm i från den! Jag blir så jävla trött...
(undrar om det finns spärrar här för fula ord? Jag lär fastna i så fall...)

Men jag är bitter på mig själv oxå. Jag har aldrig förut haft jackan någon annanstans än i sätet där jag sitter. På sin höjd hängt den på kroken vid mitt huvud. Men idag var jag för det första varm, jag hade plats i gången (=ingen kror för jackan vid huvudet) och jag satt vid plats med bord tillsammans med 3 andra människor så det var trångt. Så jag la jackan bakom stolen istället. Jag tänkte tanken "jag kanske borde ta ur nycklarna och spårvagnskortet ur fickorna", men tänkte lika snabbt "äsch, det är väl ingen som tar det, jag sitter ju alldeles här".

Men som tågvärden sa, nuförtiden får man utgå ifrån att man inte kan lita på någon. Fy fan vilket land det här har blivit. Var tog respekten för andra människor vägen?

Glöggen heter Blossa!

Jag älskar den reklamen! Tycker tomtarna är så söta när de åker rutschkana och går på löparband i snöstorm...Dessutom är blossaglöggen den klart godaste!

Håller på och försöker packa, men det går inget vidare. Har iaf lagt fram det mesta i klädväg som jag ska ha med mig, och slagit in de julklappar jag köpt. Väntar på att datorn ska bli klar med säkerhetskopieringen så jag kan lägga in musik i min mp3spelare. Nu jäklar ska det bli julstämning, om jag så ska lyssna på julmusik tills jag spyr!!!

Har föresten köpt ny dator, därav säkerhetskopieringen. En LG blev det, som är söt. =) Gött att få det gjort, har ju velat ha en ny i ungefär ett år nu så det var ju lite på tiden. Tur att jag har snälla morföräldrar som bidrar ekonomiskt...=)

Nä ska väl fortsätta med packandet. Usch jag är trött! Jag vill sova! Men jag måste väl göra det här nu antar jag...

Uppror?

Citat ur min lunardagbok, september 2003:
vad jag hatar den här stan...inte ett jävla jobb kan man ju få om man inte vill sitta i kassan på konsum eller nåt liknande....spyr på allt snart...jag ska fan börja skolan igen som protest mot allt levande och ta gigantiska studielån bara för att det inte finns några jobb

Så nu vet jag varför jag pluggar...min protest går ganska bra får jag säga...=P

Vinter i Grebbestad

Såhär såg det ut den här gången...

image118


Man kan ha det sämre i livet än så här.

Bild082.jpg
Man kan ha det sämre i livet än så här.

Grebbestad

Såhär såg det ut sist jag var där...

image116

Fingerhäfta?

Vad kallar men det när man inte får ur sig ett enda ord, när man ska skriva? Tunghäfta låter fel...
Har lite idétorka just nu, men det blir väl så ibland.

Tror jag börjar få lite rätsida på min dygnsrytm, det känns jättebra! Är på väg i säng nu, är jättetrött. Gick upp halv 9 imorse, kunde inte sova mer då. Så jag fick lite gjort innan lunch, för första gången på länge.
Har börjat med juridikplugget, varit på torget, vart med Maria och kollat hennes lgh...så en ganska aktiv dag idag oxå.

Imorrn flyr vi fältet och åker till Grebbestad. Ska bli så skönt att komma bort till lugnet och tystnaden, även om det bara blir över helgen. Det gör så mycket att bara vakna någon annanstans, och känna sig lite onåbar och isolerad. Jag tycker i alla fall det är härligt. Har ju inte varit där sen i somras nu...

Tänk bara om det kunde komma lite snö oxå. Jag begär inte mycket, bara en centimeter skulle vara underbart! Bara så man får lite känsla av att det är julafton om mindre än två veckor...
Det är i alla fall lite kyligt nu, eller ja 4 grader, men relativt sett så är det kyligt. (inte -19 och en meter snö som vissa andra har, men ändå...)

Nej...sängen blir det...sova är skönt, speciellt när man vaknar och inte är sjukt trött. Jag börjar ana strålar av ljus som tränger in i mitt liv...=)

Decembermorgon

Man får en liten liten gnutta julkänsla såhär tidigt på morgonen, när ljusstaken lyser i fönstret, det är kallt ute och julkalendern är på tv. Det känns lite som förr, när man var liten. Men då kunde det vara snö vid den här tiden, så är det ju inte direkt här...

Snart ska vi till skolan, har föreläsning fram till lunch...

Dumma jotex

Jahopp, så var det kvällen igen då. Har gjort mycket idag, så mycket brukar jag hinna göra på ungefär 3 dagar...känns ju lite bra att man kan få såna ryck ibland...

Raggmunkarna blev goda, inte riktigt som mormors hon kan göra så mycket tunnare, men dom smakade helt okej. Får prova att riva potatisen ännu finare nästa gång så blir det nog bättre.

Skulle ju ringa jotex men det var sådan kö när jag ringde (mitt på lunchen) så jag tänkte jag skulle vänta till efter jag ätit och så. Och när jag sitter och äter får jag ett sms där det står att jag fåt ett paket till torget! Weehu tänkte jag. Men det stod en helt annan (mindre) summa att betala, än vad jag tänkt att det skulle göra. Då visar det sig att gardinerna var visst slutsålda så jag får inga! Jäkla jotex!
Fattar inte varför jag kunde beställa dem om de nu var slutsålda? Blööööö nu får jag ju inga nya gardiner i år heller! Tur att jag har andra, hängde ju upp dem förut för stämningens skull när jag ändå grejade, men hade inte tänkt ha dem till jul. Menmen, då löste sig ju symaskinsproblemet i alla fall. Och jag fick ett väldigt billigt underlakan...=) Man får glädjas åt det lilla.

Nu ska jag borsta tänderna och försöka sova, jag vill verkligen vända rätt på dygnet igen! Får hoppas att det går. Ska sova så länge jag kan nu, och sen får jag väl gå upp om jag är pigg.
Imorrn är det sista föreläsningen i juridiken, får väl se hur det går med den tentan...jag har egentligen bara lust att åka härifrån och skita i alltsammans...

Men det ska jag inte göra än, först ska jag sova...=)

Raggmunk

Vid närmare efterforskningar i kokboken upptäcker jag att det är raggmunkar jag håller på och lagar, inte rårakor. Så nu vet vi det...=)


Effektivitet är nyckelordet!

Det gäller att hålla sig sysselsatt när man är trött. Det är då man kan ta och göra allt det där som man tänker att man ska göra alla andra dagar. Sagt och gjort, idag har jag hittills tvättat fönster (med trasa och skrapa), planterat om och duschat blommor och strukit och bytt gardiner.
Och nu är det dags för lunch, jag ska göra rårakor! Återstår att se hur det går...=)
Får se vad jag orkar med mer sen, ska iaf ringa jotex. Jag vill ju ha mina gardiner nu!!!

Super Mario Bros 3 klarat!

Yeeeha!!! Min sötis klarade hela super mario 3!!! Med lite hjälp och stöd från min sida, men sista världen fick han spela själv..och det gick till slut! Bossen dog!

Nu ska vi sova, man kan faktiskt inte slå av när man är så nära att klara hela spelet! Tur att vi inte behöver vara i skolan förens typ 15.30 imorrn...=P

image115

Grogga!

P2 är gott, Super mario 3 på nes är kul, testa nya drinkar är jättekul! Jensens är sega jäklar. Banana split är gott. Sova är skönt.


Sova!!!

Nu ska jag sova snart! Äntligen! Har haft huvudvärk i flera timmar nu så det ska bli skönt att sova nu!

Spexet var jättebra!! Dom är så duktiga, hade ingen aning om att jag hade en kompis som kunde både sjunga och dansa jättebra!

Skola imorrn vid 11 ungefär, får väl se hur länge vi orkar sitta med det. Ska väl diskutera färgval och så, sen är det ju inte jag som ska måla allt så det kanske inte bli så jättesent.

Nä sova var det...