Jaaaaaa!!!

Jag klarade mattetentan!!! Jag är så jäkla nöjd!!! Nu ska jag fira i Grebbestad ikväll! Weeeeeee!!!

Hemma från Kiel

Nu har vi landat på fastlandet igen, eller vad man ska säga. Vi är i alla fall hemma i Göteborg igen. Har haft det jättetrevligt i Kiel, och vi hade tur med vädret oxå, solen sken hela dan igår.
Först var vi på Citti Park och handlade sprit, det blev lite blandad kompott. En dunk med jeltzin, bols cacao, två flaskor vin, nån färdigblandad sak som liknar cider, och drycken som ska förändra mitt liv; Youwell Alkoholischer Lifestyle-Drink! Hahaha jag skrattade gott åt den ettiketten så jag var ju tvungen att köpa en för att testa.
Käkade lite på Citti oxå, nån nudelwok med höna till. Tänkte att det var kyckling först, men det var nog höna eller tupp eller nåt. Fågelkött som fågelkött typ...tyskar äter tydligen inte kyckling.

Sen åkte vi och lämnade bilen och så knallade vi på stan inne i Kiel istället. Solen värmde så gott, så vi bara strosade och såg oss omkring lite. Köpte ett par nya skor, typ ballerinaskor, för 19.90 euro, tror det kommer bli mina nya favoritskor i sommar. Bild kommer senare på dom, orkar inte fixa det nu...

Sen var vi så trötta efter ett antal timmars knallande och shoppande så vi gick tillbaka till båten och latade oss en liten stund, och gjorde oss klara för middag, det blev á la carte på båten eftersom vi inte ville stressäta i stan. Jättegod mat var det! Vi började med hummersoppa till förrätt, och sen blev det marulk till varmrätt. Wow vilken god fisk säger jag bara! Och till efterrätt blev det glass för min del. Kanongott alltihop! Och så gott vin till givetvis, och för en gångs skull gillade jag samma vin som mamma och pappa, det är inte så vanligt annars. =)

Nu ska vi ta och packa upp och packa om här, och så drar vi upp till Grebbestad igen. Ingen idé att sitta här och uggla i stan, lika bra att njuta av påsklovet så länge det varar. Dom ska ju måla taket här i hallen oxå så det är väl lika bra att hålla sig undan tills det slutat lukta så illa.

Återkommer efter helgen igen...bye!

Hemma och vänder

Sådär då var man hemma i Göteborg för en liten stund. Har haft det skönt i Grebbestad, trots bristen på sol. Mest har det snöat och varit kallt, men då kan man ju sitta inne och läsa en bra bok. =)
Några solglimtar har vi i alla fall fått se, och då har det varit riktigt skönt ute.

Nu är vi hemma och packar om, vi ska snart åka till båten som ska ta oss till Kiel. Så imorrn ska vi göra Kiel och handla massa sprit! Som om mitt barskåp behöver fyllas...men i alla fall. =P
Har aldrig varit i Kiel så det ska bli kul att se nåt nytt.

Får se om vi åker till Grebbestad igen på torsdag, beror på hur vädret ska bli. Men det märks...nu ska vi ge oss ut på havet i snöovädret! Hua rena vintern ju!

Mot västkusten

Nu drar vi strax till Grebbestad, får hoppas att det blir några solglimtar i helgen i alla fall, men det är skönt att vara där i vilket fall.

Är lite stolt över mig själv, jag har gjort lasagne idag och jag gjorde ostsås från scratch! och den brände inte vid! Grattis till mig!!!

Solen har skinit idag och jag tog lite bilder när jag gick till och från stan förut. Hittade årets första tussilago!!!

Lär inte dyka upp här förens nästa vecka nån gång, kanske nån mms-blogg bara...glad påsk!

image183

image184

Gröna blad

image182

Chalmers förra veckan, tyvärr syns det inte att solen sken, men man fick riktiga vårkänslor när man såg buskar med gröna blad i solskenet.

Sunny day!!!

Åhh idag har det varit vår igen!! Solen har skinit hela dan, och jag har till och med varit på promenad! Så underbart skönt, och det allra bästa var att jag inte fick ont i knät alls! Och jag hade inte ens kryckor med mig. Känns som om det var en dag i rätt riktning. =)

Har träffat Suss idag, en av mina äldsta vänner. Jättekul att ses och bara sitta och umgås, och prata. Var ju tokigt längesen vi gjorde det, jag minns inte ens när det var. Trist att man tappar kontakten, men det är kul när man hittar tråden igen. Vi gjorde inte så mycket mer än att sitta och prata, och så var vi ju på promenad då i solen. Skönt!
Jättefin lägenhet hade hon oxå, luftig och ljus och nyrenoverad. Ibland har man tur...

Man blir ju lite avis ibland, när man tänker på vad man själv har och ser vad andra har. Men min tid kommer väl den med, jag ska inte bo i den lilla lådan i hela mitt liv. En dag kanske jag har mitt hus med havsutsik, vem vet? Nåt att drömma om i alla fall. =)
 
Sitter och tittar på Sjukhuset nu, vänneravsnittet idag såg jag inatt så det skippade jag för en gångs skull. Gillar Sjukhuset oxå, sådana serier är min smak, men eftersom det krockar med Vänner så brukar jag inte se det så ofta. Konståkning på tv sen kl 20, det ska jag nog kolla på. Rätt kul att slötitta på tycker jag, lagom ansträngande. Men man blir ju yr bara av att se hur dom snurrar, jag fattar inte hur dom kan snurra så mycker och sedan kunna stå på ett par skridskor.

Funderar på vad man ska önska till middag ikväll. Lär väl inte bli så avancerat, men nån mat vill jag nog ha i alla fall. Börjar ju bli lite sent bara...får se om mamma kommer hem snart så får vi se vad det blir.

Matchpuck!

Man kan ju inte säga att Färjestad har matchboll, dom spelar ju med puck! I vilket fall, jäkligt skönt att dom tog sig i kragen och vann idag! Annars hade det nog varit rätt kört skulle jag tro, jag har nämligen en stark känsla av att matchen på torsdag kommer likna de andra matcherna som gått i "borgen".

Det var spännande match idag, men ändå kändes det som om dom hade lite mer koll än dom haft tidigare. Men båda lagen fick ju in skitmål, så det kunde ändå ha gått hur som helst. Både 1-0 och 1-1 var väl skolexempel på hur man gör mål. Frölunda hade ju ett gäng chanser i tredje perioden som mycket väl kunde gått in. Men dom verkar bra på att missa öppet mål, och det tackar man ju för... =P
Känns som om målvakten Gustavsson fick lite revansch för studsmålet igår, och även det idag som nog var självmål, när han storspelade i sista perioden. Schyst att ta Kallios friläge och sen vänder det och fbk gör mål. De va la gött som dom säger där nere i götet... =)

Tydligen kommer kvarvarande matcher att gå på canal+ eftersom de andra serierna är avgjorda, så då kan man ju lika gärna åka till Grebbestad på semester...vilket jag tänker göra. Men radion funkar bra den med, det får helt enkelt duga.

2-2

Jämt sa Bill...jäkligt jämt sa Bull.

Men ge fan i att skada Färjestads spelare, era jäkla mohikaner!

Dag på vift...

Idag har jag inte varit hemma många minuter, har mest varit ute på vift hela dan. Först lunch hos mormor och morfar och sen ut och köpa ägg. Ute i Källmo fick vi syn på en stor flock rådjur på ett gärde, säkert 20 stycken var det. Häftigt!
Sen var vi och lämnade äggen och så kom vi på att det var sista tisdagen dom säljer semlor, så vi åkte till mamma och kollade om hon ville ha. Fick sett mina jätteblommor som hon har där i fönstrena i sitt klassrum, jag minns varför jag lämnade dom här, dom fick inte plats i mina fönster längre.
Så fick ju ge oss iväg och leta semlor och efter en nit så hittade vi på bagarns brödbod. Så nu har vi nyss kommit hem igen efter att ha varit och fikat hos mormor och morfar.

Kvällen blir framför tvn, det är ju Färjestad på 9an!! Återstår att se om det är nåt att se, Färjestad hade några borta ikväll, frölunda gillar att skada folk tydligen. Och dom klagar på att Färjestad är ute efter dom...hahaha eller hur! Vem är ute efter vem egentligen? Färjestad verkar ju inte skada folk i alla fall...jaja ska inte ge mig in i den diskussionen med mig själv nu. Bättre att gå och sätta sig framför tvn. =)

Föresten snöar det här igen nu, har väl kommit en centimeter eller så nu ikväll. Och i förmiddags sken solen så härligt, 12 grader varmt var det på balkongen. Jäkla skit att det inte kan få bli vår!!!

Nyklippt

Eftersom vi inte ville ha vinterkräksjuka igen så blev det ingen klippning denna veckan som det var tänkt, istället fick mamma göra en insats på mitt rufs. Välbehövligt, vet inte om jag klippt mig sen i november...

image180

Puh..

Tur för Färjestad att dom tog sig i kragen och vann nu ikväll, annars hade det nog gått åt pipan! Det kan det ju fortfarande göra, men detta var väl ett steg helt i rätt riktning. Tyvärr gick ju matchen på säsongskortet så jag har inte sett nåt av den än, men får väl kolla på sporten nu och sådär. Verkar ju ha varit jämt i alla fall.

Match redan imorrn igen, får väl se hur den går. Lite sugen på att åka in, men jag är ju inte gjord av pengar tyvärr...

Vart tog våren vägen???

Fick mms i morse med bild från ett snöigt Göteborg, och skrattade lite för mig själv att det var ju typiskt. Sen slog det mig att det droppade på fönstret här, men jag tänkte att det måste ju vara regn. Drog upp persiennen och inser att det är snö här med. Och det snöar fortfarande och blåser halv storm. Vilket skitväder!

  

Väntar på att syrran ska ringa och säga att hon är på väg hemåt, vi ska ju ut och äta lunch. Tänkte ju åka och låna morfars cykel sen oxå, men han tyckte det var en urusel idé så jag får låna bilen istället. Kan ju inte klaga direkt...=)

Ska väl dra mig in i duschen kanske, behöver ju inte göra allt i sista sekund. Så hinner kanske håret torka lite oxå innan jag ska ge mig ut i ovädret.

Påskpynt!

Föresten så har mamma påskpyntat idag oxå, fick några saker som var mina att ha här inne i mitt rum så länge.

image175

image176

Kycklingen har jag gjort själv, men det kanske syns. Ett mästerverk från 1992. =)

Love

Kom på vilket citat jag valde från filmen i min analys...gillar det...


My only love sprung from my only hate! Too early seen unknown, and known too late! Prodigious birth of love it is to me that I must love a loathed enemy.

Hemmasöndag

Idag har varit en riktig sådan söndag som det brukar vara här hemma. Mina föräldrar pysslar alltid med massa saker på söndagar, antar att det är för att dom jobbar i veckorna. När jag är ledig så gör jag absolut ingenting, men dom hittar alltid på saker att göra. Idag har mamma sytt nya gardiner och pappa fixat med diabilderna, jag har legat i soffan och kollat på tv och på film. Var iofs med mamma och plockade björkris hos Siw och Lars, det var skönt att komma ut lite. Vädret var ju lite sådär, kyligt och molnigt, men när solen tittade fram blev det riktigt gott. Härligt att det börjar bli vår nu på riktigt!

Har som sagt kollat film idag, dom första två Harry Potter-filmerna. Har sett dom förr, men det är ett par år sen tror jag, så det var kul att se dom igen.
Nu kollar jag lite halvt på romeo och julia som går på 3an, jag gillar den filmen. Gjorde filmanalys på den i gymnasiet, kanske inte min starkaste insats, men då såg jag den typ 5 gånger på en helg. Gillar känslan i filmen, den är modern men ändå gammaldags. Tycker dom har kombinerat det bra.

Imorrn är planen att umgås med min syster, vi ska till Paris och käka lunch har vi bestämt, min snälla mamma bjuder mig. =) Sen blir det klippning imorrn, hade blivit krock i schemat på tisdag, men det kvittar mig. Ska hänga med syster till stallet sen oxå, och kolla när hon rider. Har ju inte lyckats vara hemma nån måndag sen hon började med det igen...

Tänkte åka förbi och kolla om jag kan låna morfars cykel oxå, så jag kan ta mig fram lite lättare. Är inte alls överens med knät nu, det gör ont så fort jag går på det, känns inte alls bra. Men jag måste ju träna det så det blir rörligare, och cykla belastar ju inte alls så mycket som att gå. Föresten knakade det och det kändes som om nåt rörde sig inne i knät förut, verkar ju inte helt bra...jag vill inte ha ont mer, jag vill bli frisk!! Jag vill kunna gå ut och gå i solen utan att ramla ihop av smärta efter några hundra meter!!

Nu ska jag ta och bädda ut min säng, ingen har gjort det åt mig idag...=P Så får vi se om jag orkar kolla klart på filmen eller om jag somnar. Funderar på att börja läsa Stieg Larssons böcker nu oxå, mamma har dom här, har ju hört att dom är riktigt bra.

Natters!

Smoosh på Pustervik?

Fick höra att mina tremänningar kommer till Göteborg och spelar på Pustervik den 4e april. Det måste man ju absolut gå och se! Dom är ju änna kända typ, i alla fall i USA.

Hett tips är att checka in deras
hemsida där man, helt lagligt, kan ladda hem några låtar. Min favvo är "Waiting for something", det är en låt helt i min smak.

Blaj blaj

Jaja, blandad kompott ikväll, gött att Charlotte vann melodifestivalen och inte Christer Sjögren eller Nordman. Oerhört förvånande att inte Linda Bengtzing fick några tittarröster oxå. Och är det inte första gången som den som får högsta tittarpoängen inte vinner totalt? Måste nästan vara det. Men jag tror Charlottes låt funkar bättre i Eurovision än vad Sannas hade gjort, ballader funkar inte där.

För övrigt så bytte jag kanal till Melodifestivalen någonstans runt 3-0 så jag orkar inte kommentera den så mycket vidare. Men Frölunda ska nog tacka sin "underbara" hemmapublik, för hade de inte fixat ett avbrott i matchen hade nog inte Frölunda orkat stå emot Färjestads press. Och då kanske det hade sett annorlunda ut. Vad vet jag...

Trött är jag...funderar på att åka hem och se om man kan sova, det kacklas väl friskt där antar jag, men man kan ju försöka i alla fall.


Christers heta dansmoves!?!

Jag skrattade gott för mig själv när jag såg denna artikeln i tidningen idag. Så klockrent mitt i prick! Hahaha! Men jag vet inte om det är nåt jag ska testa på dansgolvet i vår...


Fotboll???

Sitter hos syrran nu och kollar på hockey, eller jag trodde det var hockey i alla fall. Men tydligen får man ju sparka pucken i mål så jag börjar tro det är fotboll dom spelar. Göteborgare är ju iofs rätt bra på det, kanske dom skulle lägga ner hockeylaget och satsa på fotbollen istället. Vissa verkar ju ha talang för det i alla fall...

Jag vidhåller det jag skrev efter matchen i tisdags, publiken i Göteborg är Sveriges värsta hemmapublik. Dom är ju sanslösa...kasta in saker på isen är inte det mest intelligenta man kan göra, men det verkar inte dom fatta...puckon!! Det enda dom kan är att bua och enda hejaramsa-liknande dom kan komma upp med är frölunda i olika tonlägen...(okej det sista snodde jag från nån, men det är ju sant...)

Nu mat!! Tacos...skräll.. =P

Tentan över, next stop Karlskoga

Sådär nu är den där förbannade jävla tentan gjord. Och jag hoppas så innerligt att jag klarade den så jag slipper pyssla med sånt där någonsin igen. En sak är säker, jag ska aldrig bli statistiker!!!
Men jag vet inte...jag svarade på alla frågor utom en, och jag fick ju fram svar som säkert är rimliga, i alla fall enligt mig. Så antingen har jag väl alla rätt, eller så har jag alla fel. Vilket som känns fullt möjligt!

Nu ska jag ta och äta nånting, tror det blir tacogratängen som är kvar, är så tokigt hungrig!! Egentligen borde jag vara sjukt trött oxå, jag har bara sovit kanske en timme i natt. Fick något som liknade blackout igår kväll när jag satt och skulle göra det sista plugget, så jag mindes ingenting och kunde inte lösa någon uppgift alls. Och då började ångesten komma krypande och så var det kört att somna. Men slumrade nån timme, powernap med andra ord, och det kändes bättre när jag vaknade.

Ska ha en speeddate med
Icka my darling, innan jag ska med tåget, hon ska hit med sin mamma. Ska bli så roligt, har inte sett henne på evigheter!!
Ska träffa henne vid 13 så det är väl bäst att jag tar och gör mig klar nu och drar mig till stan, jag tar mig ju inte fram så fort...knät gör ont som f-n när jag går just nu, det är inte alls roligt.

Jaja, next stop - Karlskoga!

Fredagskväll på Chalmers

Vanligtvis brukar inte fredagkvällar på Chalmers innefatta någon form av läsning eller ansträngande tankeverksamhet, men idag är det annorlunda. Sitter och försöker få snurr på det sista inför tentan, men det går sådär. Har iaf fått skrivit ut provtentor och sånt och det ska jag börja med snart. Får se hur det går, tydligen fattar jag mer än jag tror så det är nog positivt.
Tror jag...

Är tokigt hungrig oxå...sov ju alltför länge idag så jag har mest ätit mackor idag. Blir det kris får jag väl gå förbi mn6 sittning och se om jag kan tjuva mig lite mat. Eller så åker jag hem och äter, men jag vet inte om det är nåt på g där...

Jaja...åter till sabla hypotesanalyserna...

Bästa bilden!!!

Hahahaha måste bara lägga in bästa bilden från matchen igår! Detta måste vara det smartaste sättet att spela boxplay...
image174
(Bilden lånad från
expressen.se)



För övrigt verkar Frölunda glömt hur det är att spela slutspel, av artikeln att döma...

1-1

Sådär ja, 1-1 i matcher det var ju skönt! Försökte kombinera hockeytittande med matteplugg, men det gick inget vidare så jag ska ta tag i matten nu i stället. Har ju ändå tvätt på tork så jag lär bli uppe en stund till.

Tyckte det var en rätt bra match, riktigt snygga Färjestadmål och spännande blev det ju oxå på slutet. Tycker det är onödigt, dom kan ju spela så mycket bättre! Menmen...såg att Kåberg var med idag oxå, han spelade tydligen nåt byte men det missade ju jag. Såg bara att han var med och slogs lite på slutet, inte direkt förvånande. Men han borde vara rädd om handen som han varit skadad i tycker jag.. =P

Nä, åter till matten...har mycket kvar att räkna...


Pluggtime!!!

Idag är det enbart plugg som gäller, nu jäklar ska jag besegra den där jäkla matteboken!!! Fick ju läst några sidor igår när jag satt och väntade på axesakuten, så det blir lite repetition idag och sen räknande. Har väl två saker kvar att gå igenom sen som jag inte kan, och det vore bra om jag fick det gjort idag så jag kan ägna mig åt repetition imorrn, och göra den där provtentan vi fått ut. Så får vi hoppas att det räcker, jag måste få godkänt på den här tentan!!!

Ska äta nån macka nu och sen sätta igång, blir en paus för snabbis till torget, och sen paus för tvätt och hockey mellan 19-22 ungefär. Så får vi se hur långt det räcker...

Gött att han frölundasnubben blev avstängd, kunde gott fått en match till, så kanske han kunde tagit semester helt för säsongen...nä jag ska inte vara spydig det får jag bara äta upp ikväll i så fall...

Födelsedagsmiddag

Nu är vi nyss hemkomna från Marias födelsedagsmiddag, har haft en jättetrevlig kväll. Jättegod mat, så klart, kycklingfiléer fyllda med fetaost och soltorkade tomater, och potatisgratäng till. Mumma!! Och så tårta till efterrätt så klart.
Jättetrevlig kväll med trevligt sällskap...folk borde fylla år oftare. =)

Läkarbesöket gick bra det med, jag kom ju därifrån levande i alla fall. =P Han bände och böjde med mitt stackars ben och hade sig, och kom fram till att magnetröntgen är nog bra. Han misstänkte att korsbandet kunde vara skadat, och om inte annat så får vi ju helt klartecken på att allt är bra där inne. Så det blir säkert bra, får se när jag får tid bara, det kunde dröja ett par veckor tydligen.

Är toktrött nu...sov dåligt inatt och vaknade redan kl 7, hade inte tänkt gå upp förens 8.30 men jag kunde inte somna om så jag gick väl upp vid 8. Sen har jag varit igång hela dan, så nu är jag rätt sliten. Ska gå och sova snart, ska bara kolla på Scrubs lite. Och jag ska inte somna i soffan! Inte så mycket i alla fall...

Natters!


TV!!

Yeeiihaa matchen imorrn sänds på kanal 9!! Wihuu!!!

Nu ska jag bege mig till axessakuten för att kolla mitt knä, wish me luck!!!

Heta små kycklingar

Jag skulle kunna försöka förklara bort Färjestads start på matchen igår med en massa tomma ord, men det tänker jag inte göra. För första 10 minutrarna var frölunda verkligen så bra som det står i alla tidningar idag. Men sen vände det, och om man bortser från den första matchminuten så slutade faktiskt matchen 1-1, så så himla överlägsna var inte frölunda. Men alla minuter i matchen räknas ju i slutändan, och ibland går det fort, det vet ju fbk oxå...(och hv71 hahaha).
Andra perioden var en jämn tillställning, det var en sådär trevlig period där båda lagen hade chanser och det var tät slutspelshockey, så där som det ska vara.
Men sen i tredje fattar jag inte, Frölunda leder med 3-0, deras målvakt är mer lik en vägg än en människa, segern ser bergsäker ut, och ändå kan inte spelarna hålla sig lite coola. Dom verkade som frustrerade 3-åringar, så fort domaren blåste av spelet så var det 3 frölundaspelare som la sig mer eller mindre på närmsta fbkare av nån märklig anledning som jag inte förstår. Eller varför inte slå av dom hjälmen lite fint? Jag fattar inte...det borde vara färjestad som var frustrerade och griniga, det var ju dom som inte lyckades göra mål, som inte lyckades spela vettigt powerplay, som inte lyckades med så mycket som man vet att dom kan.
Nä, det var som en grön hönsgård i frölundaborg igår kväll...som ettriga små kycklingar åkte dom runt...

Ska vi ens nämna han som knockade Wallin från båset? Jag vet inte om han förtjänar det...det var nog det fegaste jag sett på en hockeymatch, hoppas verkligen han får ett kännbart straff för det där. Att dom slåss på isen kan jag förstå, där blir det ju hett och tätt, men att slå från båset, där går gränsen. Och tro mig, det hade jag sagt även om han hade varit klädd i vitt. Hockey spelas på isen, inte från båset.
Citat från Jörgen Kalitzki på
farjestadsbk.se:
"I en tid då nämnden får tuppjuck av en kastad handske, borde den gå bananas över Holmvists vänsterkrok från båset."

Synd bara att publiken inte är trevligare. Värre får man nog leta efter faktiskt. Jag tycker det är kul när lagens klackar försöker överrösta varann, och jag tycker det är kul när båda försöker heja fram sitt lag. Men att halva frölundaborg buar så fort fbk-klacken säger ett ljud, det tycker jag är tråkigt. Vad har dom att bua åt? Vad är dom bittra över? Att frölunda inte presterat bättre den här säsongen? Ok, men det är väl inte Färjestads fel? Låt alla heja på sitt lag för fasen.
Det mest roliga är väl att i tredje perioden var det oväntat tyst i arenan, trots frölundas ledning. Då kunde faktiskt den tappra fbk-klacken höras i hela arenan, och inte försökte gubbarna överrösta dem heller. Bara de som buade då...men dom räknar jag inte som klack. 
Jag har sett många hockeymatcher i mitt liv, och aldrig har jag hört en hel hemmaarena bua åt motståndarklacken. Det är enbart ett exempel på dålig sportslig anda. Herregud det är bara en lek! Ta inte allt så förbannat allvarligt...

Ny dag, ny match imorrn, förhoppningsvis med en helt annan matchbild. Vem vet, kanske var det sista tappra andetaget från Frölunda? Det var ialla fall ett helt annat lag än det jag såg i torsdags. Men man kan aldrig vara säker, i deras "tempel" (läs sektlokal) Frölundaborg kan allt hända...

Hockeytajm igen!!!

Japp då är det snart dags att ge sig iväg på hockey igen, kvartsfinal 1 i Frölundaborg. Ska bli intressant, har aldrig varit där förut, och matchen kan ju gå precis hur som helst. Men det vore ju bra om Färjestad inledde med att vinna på bortaplan, det ger ju ett visst övertag om man säger så, de har ju fördel av en extra hemmamatch om det blir så.

Ska bli spännande att gå på hockey "Nobelhallen-style" oxå, dvs trängas på ståplats och sitta på iskalla betongläktare i pausen. Inte fullt så bekvämt som sittplats, men det är en annan känsla, det blir lixom mer nära om man säger så.
Ska försöka komma iväg så tidigt som möjligt så vi kan få okej platser, längden är ju inte min starka sida om man säger så. Vore bra att stå där man kan luta sig mot nåt oxå om det finns möjlighet, jag vill inte behöva stå på ett ben i 3 timmar om man säger så. Är extra rädd om mitt knä idag eftersom jag ska till läkaren imorrn och kolla det. Vore ju inte så käckt om det hade svullnat upp igen då...

Nä, duscha är bra...sen är det sluuuutspeeel!!!!

Teaser...

Ååååhh typiskt vad retsamt!! Ligger en precis likadan lägenhet ute på boplats nu som den vi var och tittade på, bara 3 portar bort typ. Och inflyttning 1a april där med. Sökte den, vi får väl be på våra bara knän om hjälp från våra föräldrar eller nåt sånt så vi fixar de dubbla hyrorna. Var ju inte så många som sökt den, bara runt 200 stycken, så vi kanske har en bättre chans den här gången.

Och så fick jag ännu ett gott skäl att plugga matte, att jag behöver csn om vi flyttar är väl dagens underdrift. Får nog ta tag i det nu, faktiskt så känns det som en morot att veta att vi kanske får flytta härifrån snart ändå. Bäst att ta vara på den känslan så länge det går.

Yeiihh!!

Jag vägde mig precis och blev positivt överaskad av vad vågen stannade på. Och jag hade till och med massa kläder på mig!! Mycket bra, det går åt rätt håll så att säga. Har rätt långt kvar till matchvikt, men det ska väl ordna sig om jag bara blir hel i knät och kan börja träna.

För en gångs skull längtar jag efter att kunna röra på mig, antar att tvingat stillasittande kan ha den effekten. Det gäller bara att ta till vara på den känslan, så man inte lägger av igen efter ett tag.

Tunnbrödrulle

Det blev tunnbrödrulle till middag idag, smarrigt! Blev så sugen på det så jag knatade iväg och köpte tunnbröd i mörkret. Men skippade räksalladen, det är dyrt och onyttigt, och om jag ska klara min del i pakten så får jag hålla mig undan sådant. =)

Sitter med matteplugg nu, och börjar inse att jag glömt det jag gjorde för 2 veckor sen. Jag fattar ingenting, och jag har inte nog med koncentration att få in det i huvudet igen. Det är så mycket att läsa, jag tycker matte ska vara att räkna och inte läsa så jäkla mycket.
Men jag måste ta denna tentan, så det är väl bara att hänga i, som mina kära föräldrar brukar säga. =)

Solero, wihuu!!

Åh, jag kollade precis in GB's glassnyheter för året, och till min glädje hittar jag världens godaste Solero!! Nämligen Solero Strawberry Banana Smoothie!!! Den åt vi på Sardinien i somras, och gudars vad god den var! då önskade vi att den skulle komma till Sverige och tydligen var det nån som hörde det. =)
Mitt hetaste glasstips för sommaren alltså, missa inte den en varm, solig dag!!

image173
(bild från gb.se)

Ugly Betty-abstinens!!!

Jag har total Ugly Betty-abstinens!!! Pga manusstrejken i USA har det ju inte visats något avsnitt sen i slutet på januari, och enligt ABC:s hemsida så sänds nästa den 24e april! Det är sjukt långt till dess!!! Hur ska detta gå??? Jag får nog helt enkelt se om hela serien...tur att jag sparat alla avsnitt... =)

Och för att göra saken värre så verkar det inte vara någon ljusning på Scrubs-fronten heller...daaaaaaa!!!

Vårväder

Det är lite vårväder idag, ska försöka mig på att ta lite frisk luft nå tänkte jag. Ska absolut inte gå långt, vill inte att knät ska svullna upp igen som det gjorde efter i fredags, men jag behöver komma utanför dörren lite känner jag.

Skulle behöva ut på stan eller nåt för att jaga födelsedagspresenter, det är ju ett gäng som fyller år nu väldigt snart...men vad i herrans namn ska man köpa???

Jag är väldigt, väldigt förvånad över att det inte verkar sälja så mycket biljetter till kvartsfinalerna, det är grönt till båda matcherna i gbg och båda i karlstad. Märkligt, det brukar ju vara sånt drag när det gäller Färjestad och frölunda. Dessutom skulle jag kanske vilja sälja mina, jag borde inte lägga pengar på det nu...menmen, jag är lite kluven, jag vill ju gå på hockey!

Det är bara lite mycket nu, jag har felvänt dygn, jag måste tentaplugga, imorrn är det hockey, på onsdag ska jag till läkaren och på kvällen på middag, sen är det torsdag och då borde jag ha gått igenom allt inför tentan för att kunna repetera det sista. Får helt enkelt plugga hela nätterna...jag kan ju ändå inte sova då så...

Nä, ut i friska luften var det...solen skiner ju faktiskt!

Wierd

Jaha nu försvann mitt inlägg om schlagern igår...mycket märkligt, jag trodde jag tog bort utkastet som tydligen sparats. Fattar inget, blogg.se är inte världens stabilaste tror jag...

Kvartsfinaler som väntat...

Jaa, det blev precis som jag trodde att det skulle bli. Ingen ville möta Frölunda, så det blev Färjestad som fick göra det. Men det var väl väntat, så det blir säkert bra. Så får ju jag gå på hockey en gång till denna säsong. =)
Och som det känns så har Frölunda varit lite mer ojämna i år än vad Färjestad har, även om dom inte heller legat på topp direkt. Men man kan aldrig vara säker med de två lagen, i de matcherna kan vad som helst hända. Och det kommer det säkert att göra oxå...

Analys i bott

Jag sitter och analyserar hockeyslutspelet till botten nu...i och för sig så är det väl rätt tydligt att det blir färjestad-frölunda, för vilket lag väljer frölunda frivilligt lixom? Visst, bra för mig jag har ju biljetter till första kvartsfinalen här i gbg, men annars hade jag ju kunnat tjäna fina pengar på dom biljetterna, och det behöver jag väl egentligen mer just nu...menmen...

Nä, jag måste ge mig in i duschen...vi ska ju iväg på middag som vanligt.

Dagens

Dagens humör: Söndagsdepp, det regnar och är grått ute.
Dagens mående: Sådär, ont i knät och skittrött, har inte sovit alls bra inatt.
Dagens borde: Plugga antar jag
Dagens frisyr: Uppsatt direkt från sängen.
Dagens klädsel: Favvomysbyxor och cortegetröja.
Dagens planer: Äta söndagsmiddag som vanligt, inte missa sportspegeln.
Dagens materiella vill ha: Vännerboxen och en xbox360
Dagens längtan: En vecka till påsklov och bli ompysslad av mamma.
Dagens fundering: När kommer tentastressen? När kommer orken att plugga?
Dagens beroende: Vet inte riktigt...
Dagens tråkigaste: Vädret, det lixom drar ner allt annat.
Dagens roligaste: Har inte hänt nåt kul än, vi får väl se hur slutspelslottningen går...
Dagens middag: Oklart än så länge, det blir en överaskning som vanligt.
Dagens låt: Bra fråga...

TV-dag

Hela dagen idag har spenderats i soffan framför tvn. Det har varit massa friidrott och nu är det Melodifestivalen. Vissa har roat sig med att plocka varenda pryl ur skåpen här idag, så jag har mest hållig mig stilla för att inte vara ivägen. Tyvärr leder det ju till att jag inte ätit mer än frukost idag, så jag är sjukt hungrig nu.

Det är så mycket idag som är spännande, först var det friidrotten och höjdhoppet som alltid är så jäkla nervtaggande. Och det gick ju bra till slut, Holm vann, och det gillar jag, han är ju värmlänning och jag har inte mycket till övers för ryssar. Dom ser så buttra ut jämt, och verkar aldrig glada när dom vinner nåt, vilket leder till att jag tror dom är dopade. Det är dom nog inte allihopa, men man undrar ju...

Anyway...nu är det ju andra chansen, och det bryr mig väl inte så jättemycket. Men jag gillar när nya artister går vidare, som Sibel nu och Marie Lindberg förra året, dom som varit med hundra gånger kan väl lägga ner...

Nu är det Carola och Andreas föresten, det ser inte ut som om hon ger allt, jag tror hon blev jäkligt sur över att inte gå till globen direkt. Å andra sidan hoppas jag dom går vidare ett steg i alla fall, Nordman var ju ingen höjdare nånstans...

Fan jag vill ha mat men köket, och övriga lägenheten, ser ut som en krigszon så det går inte att göra nånting här. Visst städa är bra, men äta är bättre...


Scones och lunch på stan

Idag har jag för första gången i världshistorien misslyckats med att baka scones. Helt otroligt, det är ju inte direkt svårt och jag har ju gjort det hur många gånger som helst tidigare. Märkligt märkligt. Dom gick väl och äta men de var inte så goda som dom brukar vara.

Men men, sånt händer. Får äta mer till lunch istället, vi ska ju iväg och äta med Jenny och Andreas som är i stan och lever lyxliv på hotell. =) Ska bli jätteskoj, så kul att träffas här nere oxå.

Ska klä på mig nu och sen ska vi dra oss in till stan direkt, dom var visst hungriga, och det är vi oxå.


Bilder

Hade kameran med mig, men det gick inte så bra att ta bilder från rad 20. Men fick några på dom söta knattarna som spelade i pausen, dom är så himla söta!!! Och så lite på reaktionen på färjestads 4-1 mål, då gick de flesta hem. =)

  


Hockey i Scandinavium

Jaa, det blev hockey för min del ikväll, och det var ju ett lyckokast! Fick tag i en biljett när jag om dit, behövde inte ens fundera över svarta börsen, och inte blev jag ruinerad heller. =)
Dessutom, några rader snett ovanför mig hade jag världens kändis-spotting. Där satt nämligen Håkan Loob, "Kulon" Lennartsson, nån annan FBK-höjdare, och Emil Kåberg. Oerhört spännande. I vilket fall, för en gångs skull var jag lite modig och bad Kåberg signera min tröja, och det gjorde han trots sin skadade hand. Mycket trevligt tycker jag. =D

Matchen då, jaa, den var spännande. Lite ostrurerat och hafsigt den första perioden, inget av lagen lyckades få ordning på spelet tyckte jag. Men sen i andra blev det lite mer fart, och då blev det ju mål oxå. Först 1-0 och 2-0 till FBK och sen 2-1 och, som tur var 3-1 till Färjestad. Lite tursamt för dom att dom fick 3-1 målet annars hade det nog blivit en helt annan match. Och lite lugnande för mig oxå, jag har ju en ganska bra förmåga att bli nervös på hockey...Tredje perioden blev lite jobbig för min del, Frölunda låg på mot Färjestads mål ungefär 15 av 20 minuter. Sen lyckades fbk ordna upp det hela och satte 4-1 i tom bur.

Ett bra lag ska ha tur oxå, och det hade dom verkligen idag. Tror Frölunda missade öppet mål minst tre gånger, och dessutom höll Färjestad på att skjuta in pucken i sin egna tomma kasse när dom rensade. Puuh, hjärtattack nästan för min del. Men målvakten var rätt stabil, så det gick ju ändå bra.

En fundering bara, varför ser Frölundas indian så himla sur ut? Trivs han inte i Göteborg? Tänkte på det idag, han ser lixom inte farlig ut, bara sur...

Dagens kommentar kom väl i andra perioden, tror det var när Färjestad gjort 2-0, då skriker en snubbe (som jag antar höll på Frölunda) "In med juniorerna" varpå halva Scandinavium börjar applådera. Hahaha!

Det lider mot påsk

Snart är det ju faktisk påsk, oerhört tidigt i år. Det innebär rent praktiskt att vi har påsklov, precis som när man gick i grundskolan, och dessutom får vi en extra vecka eftersom vi inte har några omtentor denna perioden. Alltså två veckor ledigt från skolan!!

Ska bli jätteskönt, planen är att åka till kga först ett par dar, sen till Grebbestad över påskhelgen, och så till Kiel med mamma och pappa på tisdagen efter annandag påsk. Hoppas verkligen att det blir fint väder och vårvärme nu när man ska vara iväg. Det är så härligt i Grebbestad på våren när solen börjar värma, och man kan sitta ute på altanen och läsa tidningen.

Igår var jag på promenad för första gången på nästan två veckor, jag gick den oerhörda sträckan till återvinningsstationen för att slänga batterier, och sedan till blomsteraffären som ligger uppe vid frölundagymnasiet. Det är nästan synd att kalla det promenad, men det var så skönt att komma ut och gå utan kryckor!! Man känner sig lite instängd när man inte kan gå ordentligt och inte riktigt vågar lita på att knät inte ska göra ont om man går ut.

I vilket fall, på blomsteraffären köpte jag en kruka med påskliljor att sätta i krukan som sötis fick tulpaner i när han fyllde år, dom har ju vissnat och dött för länge sen. Och så fint det blev!! I det här vädret och i mitt soliga fönster så har blommorna fått fnatt och redan slagit ut. Igår när jag köpte den var det knappt knoppar ju...
image168


I bakgrunden kan man föresten, om man är observant, se att man inte ser min jättekoloss till tv. Sötis köpte nämligen födelsedagspresent till sig själv idag i form av en platt-tv. Så nu har vi två tv-apparater i våran lilla låda. Verkligen nödvändigt...vet inte riktigt vad jag ska göra med min tv, funderade på att ha den i mitt rum i Grebbestad, men så kom jag på att man måste ha box där för att kunna kolla, så det får väl vänta kanske...

Nä nu ska jag nog ringa och se om det finns hockeybiljetter kvar...sjukt sugen på det alltså...

Hockeysugen!!!

Åååååh jag är så jäkla sugen på att gå på hockey idag!!! Frölunda-Färjestad i Scandinavium, näst sista omgången i grundserien och en rätt viktig match för båda lagen inför kvartsfinalvalet.
Jag vill ju använda min matchtröja, det har varit dåligt med det i år, faktiskt så sitter lappen kvar i den. Men plasten tog jag bort för ett tag sen. Har ju inte haft riktigt råd att gå på hockey, och det har jag väl egentligen inte nu heller, men det vore så jäkla kul!!!

Får tänka några minuter till, sen får jag ringa och kolla om det ens finns någon biljett kvar till mig...

Catch up

Vad himla underbart härligt det är att prata med en vän som man inte umgåtts så mycket med på ett tag. Att skratta tillsammans och höra att den andra mår bra, det gör livet lite roligare.

Man borde visserligen inte tappa kontakten så här, men ibland blir det ju så. Och inte för att man inte vill umgås, utan för att man helt enkelt har andra saker i livet för tillfället. När man inte har några gemensamma punkter blir det så mycket svårare och krångligare att hålla en sådan tät kontakt som man en gång haft.

Men när man hörs igen efter en tid, och det känns som om det bara gått nån vecka sedan man hördes sist, då vet man att det är en riktig vän man har, där borta nånstans i andra änden av telefonlinjen.


Efterlysning

Efterlyses:

Motivation, glädje, tålamod och ork.

Svar till "Over the edge"

Det kom ett mail idag igen...

Hej Emelie,

För några dagar sedan fick du erbjudande om en lägenhet
Vi måste tyvärr meddela att lägenheten har hyrts ut till en annan kund.

Du är välkommen att söka igen.


Och så blev världen svart igen...

Jag är så förbannat trött på att bo så här i den här lilla jävla skokartongen, med grejor högt och lågt och ingen ordentlig plats för nånting. Jävla skit, jag kunde se oss bo i den där lägenheten, det kändes så rätt på nåt vis. Men det är väl bara att inse att det inte kommer ske än på ett tag. Hoppas bara vi orkar stå ut till dess, idag känner jag mig väldigt nära kanten.

Vasaloppsmorgon

Precis som vanligt så är jag vaken för att se starten på Vasaloppet. Det har jag gjort i fler år än jag kan minnas, det sitter i sedan jag var liten. Då brukade vi kolla på hela loppet, dricka blåbärssoppa till frukost och spela ekströms blåbärsspel. Och ibland var det så pass kallt att man kunde gå ut och åka lite skidor själv när man slutat titta på tv. Så är det inte idag, det regnar och är jättegrått och trist.

Jag skulle vilja åka Vasaloppet någon gång i livet, det har jag sagt i flera år nu. Tyvärr bor jag nog i fel del av landet för att verkligen kunna träna så mycket som man behöver för att åka 9 mil på skidor, men det är ju inte fel att ha en dröm.
Jag skulle dessutom vilja genomföra en svensk klassiker, alltså vasaloppet, vätternrundan, vansbrosimmet och lidingöloppet. Man kan ju börja med tjejklassikern, men tänk vad häftigt att fixa den "riktiga" klassikern. Som sagt, det är aldrig fel att ha en dröm.

Tror inte det blir någon blåbärssoppafrukost just nu, jag borde nog sova lite. Ska dessutom inte glömma att ta min tablett nu på morgonen, glömde en igår på eftermiddagen. Man kanske skulle röja soffan och dra en filt över sig och slumra lite framför tvn...man blir ju trött av att titta på när dom åker, det verkar dessutom rätt tungt. Jag får nästan mjölksyra i armarna av att se dom staka sig uppåt sådär...

Mysig lördagslyx

Ikväll blir det lördagslyxmys här i den lilla lådan. Ska bli god middag bestående av ugnsbakad fläskfilé med fetaost och grönsaker med klyftpotatis och svampsås, och till efterrätt blir det varm fruktsallad med vit choklad. Jag blir jättehungrig bara av att tänka på det!

Vi har varit i sisjön och handlat nu på eftermiddagen, och då tänkte ju jag att jag kunde fixa maten medans sötis lämnar bilen, men det visade sig att jag glömt massa saker som man behöver till det...så nu förbereder jag allt så det ska förhoppningsvis gå fort när han kommer sen.

Blir melodifestivalen oxå, första gången i år jag lyckas se en deltävling direkt på ordinarie tid. Wow, intresseklubben antecknar. =)

Nä ska återgå till maten nu, dags att slå på ugnen nu tror jag bestämt...

Hungrig nattfilosofering...

Sitter här och kollar på film lite halvhjärtat och inser att jag är hungrig. Man borde inte vara hungrig vid den här tiden på dygnet. Om jag äter mat nu så kommer jag inte kunna somna på massa timmar ju. Dessutom finns det nog inte så mycket att äta heller, är inte sugen på nudlar en gång till idag...

Dessutom är det nån här i huset som har fest, idag igen, och spelar musik för halva kvarteret. Samma sak var det när jag försökte sova natten till idag, då drog nån igång musik vid typ 2. Hur vettigt är det på en skala? Och om jag störs, som förmodligen inte bor närmast, borde inte de närmsta grannarna bli irriterade? Märkligt...men dom kanske är lika fega som jag och inte vågar knacka på och klaga. Jag vill flytta!!!

I natt när jag inte kunde sova så låg jag och tänkte på en massa saker. Kanske var det därför jag inte kunde sova? I alla fall, jag låg och tänkte på hur det skulle bli om vi fick lägenheten, hur härligt det vore, hur vi skulle möblera, vad jag skulle vilja ha för tapeter och så vidare. Snacka om att trissa upp förväntningarna! Jag måste sluta med det här, annars blir jag helknäckt om vi inte får lägenheten...

Men det är lätt att tankarna vandrar iväg när man inte kan sova. Just nu är det ju knät som stör när jag försöker sova, jag kan inte ligga bekvämt på nåt sätt utan att det gör ont. Jag är van att sova på sidan med böjda knän men det går ju inte alls nu, och jag har jättesvårt att sova på rygg men det är ungefär det enda sätt jag kan ligga utan att få ont. Kan det inte bara läka och bli bra nu??? Jag är trött på att ha ont!!!

Nä om man skulle återgå till filmen nu kanske...