Mat?

Sitter här i soffan och kollar på Ally McBeal, och pustar ut efter julbakandet. Och då inser jag att allt jag ätit idag är två mackor till frukost, lite pepparkaksdeg, två bitar cheesecake och några lussebullar. Och jag är knappt ens hungrig. Mycket märkligt...

Stora julbaksdagen

Nu julbakas det för fullt i det lilla hushållet! Har gjort nästan halva pepparkaksdegen, och nu ska jag precis sätta fart med lussekatterna. Omväxling förnöjer ju.. =)
Det är nästan som det brukar vara vid julbak. Massa deg, ett stort glas mjölk att skölja ner degen med, Absolute Christmas i högtalarna och bara massa skön julstämning. Enda som är tråkigt är att baka ensam, saknar mamma och syster som sällskap. Dessutom går det lite fortare när man är flera. =)

Jaja, bäst jag sätter fart innan lussekatterna börjar knalla ut över hela spisen. =)

Julstämning på riktigt!!!

Nu jäklar, nu har jag julstämning på riktigt! Har tagit upp jullådan från källaren nu, satt upp adventsljusstakarna i fönstren och börjat byta till julgardiner! För första gången på flera år börjar jag få julkänslor i "rätt" tid, alltså innan jul, och inte i januari-februari som det vart de senaste åren. Det känns riktigt bra.

Imorrn är det dessutom dags för stora julbaksdagen! Jag ska baka lussekatter och pepparkakor, och sötis hjälper mig förhoppningsvis. Jag har börjat idag med att göra pepparkaksdeg. Själv. Från scratch. Snacka om att jag är stolt över mig själv! =D Hoppas bara den blev bra nu så den går att baka av. Man vet ju inte riktigt när det är första gången, så det återstår att se imorrn. =)
Sara och Maria kommer och provsmakar mina mästerverk imorrn kväll, det blir nog trevligt. Kanske vi dricker årets första glögg oxå. Vi får se, adventsmys blir det nog i vilket fall.

Nu ska jag nog gå och sova, så jag är pigg imorrn och orkar upp innan lunch. Kan nog behöva gå och handla en gång till, tror inte mjölet räcker till lussedegen annars. Och det vore ju jobbigt, för det är ju en rätt viktig ingrediens. =)
Natti natti!


(orkar inte fota nu, så jag lånar Marias fönster från förra året. =))

Postmysterier

Jag är inte glad på posten just nu, de har förmodligen velat bort mina filmer som jag beställt från discshop. De skickades därifrån med a-post i tisdags så jag tycker ju de borde ha dykt upp vid det här laget. Dock kan de ha skickats till min förr-förra adress, men jag fick nyss post eftersänd därifrån så det borde inte vara problemet. Jag som tänkte ha filmkväll imorrn när sötis är borta! Doh! Det får helt enkelt bli Ugly Betty-maraton istället, fick nämligen första säsongen idag! Cdon kan man lita på, haha, jag beställde den igår. =P

Nu måste jag ta tag i matlagningen, är sjukt hungrig!

Hej hej, hemskt mycket hej!

Denna har jag gått och nynnat på hela dan idag. Jäkla youtube!!!

Slut på vintern

Jahopp, då var det slut på vintern igen då. Vaknade idag till småregn, 8 grader varmt och blåst, och all snö var borta. Usch vad tråkigt det är ute nu, allt är bara grått och lerigt igen. Snön ljusar ju upp lite och gör allt lite trevligare tycker jag. Menmen, så är det väl när man bor i södra Sverige, här får man ingen riktigt vinter, bara att acceptera.

Idag har jag inte gjort så värst många knop. Eller det beror på hur man ser på saken, jag var väldigt produktiv fram till halv 6 imorse då jag gjorde klart min konstruktionsuppgift. Men efter det har det inte hänt mycket. Var upp till Maria med gardiner och tog en fika, och på vägen hem var jag en sväng på torget. Sen har jag bara lagat mat och ätit den typ...men det är gött att inte alltid ha massa att göra tycker ju jag. =)

Hade tänkt att baka cheesecake idag, blev så sugen när jag såg det Vänner-avsnittet där dom äter massa cheesecake, men det blev lite sent och den tar ju rätt lång tid att göra så det får vänta till imorrn.
Dock tror jag vi ska göra lite te nu, det är ju alltid gott. =)


Jag tänkte dock inte äta min från golvet. =)

Vinter?

Åh det snöar och snöar och snöar lite till!!! Så himla härligt!!! Dessutom är det minusgrader, och har varit i ett par dar, så snön ligger kvar på marken! Helt otroligt underbart! Synd att inte liseberg har öppet nu i veckan, det hade varit så himla mysigt att gå där i snö med alla ljus och allt.

Igår kväll när vi åkte hem från sötis föräldrar var det föresten nästan -7 grader. Så kallt tror jag inte det var här på hela förra vintern. Och det är bara november än så länge! Tänk om man kunde få lite vinter i år. Gärna på julafton så klart, men även sen. Några veckor med snö som ligger kvar, så man kan åka pulka och kanske lite bräda och bara allmänt njuta av snön. Det vore nåt det.

Nu borde jag vara i skolan, men det tog lite tid att fixa lunch och så, så jag har inte kommit iväg än. Men jag ska dra mig strax, så hinner jag till första rasten. Ut i snön!!! Åh så härligt!!! Jag älskar verkligen vintern!!! =D


Så här ska det vara! Freddie vintern 92-93.

Aktiv söndag

Det har varit en riktigt aktiv dag idag från min sida. Gick ju upp vid 10 imorse eftersom fotomaratonet började då, och sen har jag varit ute och igång hela dan. Knallat runt och fotat, gått lite mer, gått hem och kollat nya teman, ut igen och så vidare. Sen när jag var så gott som klar med fotandet åkte vi hem till sötis för att äta middag, så där som vi gör ibland på söndagar. =P Har varit en jättehärlig dag idag men det ska bli himla skönt att gå och lägga sig nu snart.

Har skola imorrn igen, men jag börjar inte förrän 13.15 så det blir skönt. Har dock lösa planer på att gå upp när sötis åker till skolan vid typ 10 så jag kanske kan börja lite lätt med konstruktionsuppgiften som ska in på tisdag. Hade en ambitiös plan på att fixa med den innan helgen, men så blev det ju givetvis inte så nu blir det imorrn kväll istället. Men det får gå, får se till att komma igång lite tidigare än förra veckan bara så jag får sova lite och kan gå på lektionen på tisdag morgon.

Annars vet jag inte riktigt hur planen för veckan ser ut. En massa plugg misstänker jag, och sen är det ju faktiskt dags att ta fram adventljusstakar och sånt till nästa helg! Eftersom jag är borta över jul tänkte jag julpynta rätt tidigt i år så det finns en god chans att det händer denna veckan. =)

Nu ska jag nog försöka komma i säng. Eller kolla lite Vänner först kanske. =)

Mettes Fotomaraton

Här är mitt bidrag till Mettes fotomaraton!

Tema 1: Självporträtt


Tema 2: Favorit


Tema 3: En god vän


Tema 4: All colours are beautiful


Tema 5: Balans


Tema 6: Söndag 23 november 2008


Tema 7: Dröm


Tema 8: 15 minuter


Tema 9: Tack


Tema 10: Min personliga hälsning


Fotomaraton

Hmmm det här med fotomaraton var svårare än jag trott. Nu måste jag bli kreativ ganska omgående... =)

Uppe tidigt =)

Ojojoj, jag är lite imponerad av mig själv. Inte bara är jag uppe ur sängen så här dags, jag har även duschat, ätit frukost och bäddat sängen. Jag har till och med läst tidningen, det har inte hört till vanligheterna på sistonde.
Eftersom jag dessutom inte kunde somna igår kväll, utan låg och vred mig till typ halv 5 så är jag extra nöjd. Vilka jäkla grannar man har, dom låter ju mer än om det bodde en familj elefanter ovanför oss. Har god lust att gå upp och höra vad fan de sysslar med på nätterna, men jag är lite för feg för det...

Sitter och väntar nu på att våra gäster ska komma, de borde vara här när som helst nu. Ja, nu ser jag dom genom fönstret så det är väl dags att släppa in dom kanske. =)

Tjejkväll

Ikväll har jag haft en riktig tjejkväll. Jag har kollat på Ensam mamma söker och sedan på Sex and the city-filmen, allt drickandes chai latte. Dock tyvärr ensam, eller jag ska inte säga tyvärr, för delvis ville jag vara ensam ikväll. Jag behöver det ibland, och ikväll blev en sådan kväll.

Det var en helt underbar film dessutom, jag var tårögd mest hela tiden kändes det som. Slutet var väl rätt självklart, det kunde ju en apa räknat ut med arslet, men det som berörde mig är den där vänskapen filmen speglar. Vännerna som alltid finns där, som alltid ställer upp, no matter what. Jag har sådana vänner, och jag hoppas jag är en sådan vän själv, dock är de flesta alldeles för långt bort. Jag har nära vänner här, men de som funnits där länge, de som har varit med mig genom så mycket, de finns inte här. Dem saknar jag en kväll som den här, dem hade jag velat se den här filmen med.

Mer snö!!

Nu snöar det på riktigt!!! Massor med snö som bara yr runt! Weeeee!!! Men det är nog för tidigt att börja drömma om en vit jul, gör man det kommer det bara börja regna. =P

Sånt här väder beställde mamma förra året när de skulle komma hit till jul på Liseberg, det verkar vara ett års leveranstid på väderönskningar i den här stan. =P Nej, vi får väl se om det ligger kvar nåt imorrn, det kan man ju aldrig riktigt vara för säker på. Men enligt GP ska vädret bli kallt och klart, så möjligheterna finns ju. =)

Ska bli trevligt att få besök imorrn, mormor kommer ju med den här gången. Så vi ska knalla på stan och sen ska vi till Liseberg. Mormor har aldrig varit på Liseberg, så hon tyckte det var dags nu, hon är ju ändå 77 år. =)
Sen ska vi ut och äta på kvällen innan de åker tillbaka till Grebbestad. Blir säkert mycket trevligt det.

Nu ska jag försöka få tummen ur och ta mig in i duschen, tanken är att jag ska åka till stan en sväng. Skulle åka betydligt tidigare än så här, men ibland blir det inte som man tänkt sig.

Nästan vinter!

I natt har det snöat här i Göteborg. Och inte den slaskiga varianten utan kall, fin vit snö som la sig i gräset, på bilar och tak. Och hur vet jag det, jag som gick upp vid 12? Jo för det låg kvar då! Helt galet ju, årets första snö ligger kvar mer än 15 minuter! Det måste vara nåt slags rekord för den här stan. =) Dessutom skiner solen och det är kallt och friskt ute, man fattar inte att det är sant ju.
Det kommer lite mörka moln nu, jag skulle kunna gissa på att det kan vara mer snö i de molnen. Åhhh, jag älskar när det blir lite vinter! Lite vitt som ljusar upp när allt annat bara är svart och grått. Underbart!

Chai Latte

Nu har jag gjort ett seriöst försök att göra egen chai latte här hemma. Köpte ju chai te för ett par veckor sen, men insåg lite sent att jag köpte ju visst rött istället för svart som det borde vara. Men idag tänkte jag att jag iaf borde testa, och så blev det. Och det blev riktigt lyckat för att vara det första försöket. Visserligen skummade inte mjölken så mycket som vore gott, men jag har ingen mjölkskummare och det var vanlig mellanmjölk, så jag får vara nöjd ändå.
Och bäst av allt, jag fick använda lattekopparna jag fick av Jenny för en massa år sen! Så nu sitter vi här och avnjuter varsin helt okej, hemmagjord Chai latte. Mumma! =)


(Om man tittar riktigt noga ser man att jag nästan fått till ett hjärta i mjölkskummet!)

Body Balance

Har varit iväg på body balance nu, det var precis lika skönt som jag mindes. =P Låter som om jag inte varit där på månader, men så länge är det faktiskt inte, bara några veckor.
Dock hade jag väldigt svårt att koppla bort den
förbannade tentan så jag fick väl inte ut maximalt av passet kanske, eftersom jag inte riktigt kunde koncentrera mig fullt ut. Menmen, bra att komma iväg i alla fall det rensar huvudet lite att få göra nåt fysiskt en stund. =)

Fototävling

På söndag ska jag vara med i en fototävling som hålls av Mette! Ska bli jättekul, det är första gången jag gör nåt liknande så vi får se hur det går. Det är i alla fall kanonfina priser så det motiverar ju lite (väldigt mycket) extra. Är du oxå tävlingssugen så kan du läsa mer här eller klicka på bilden.


Skitskitskit

Jag kuggade miljötentan. Skit. Omtenta efter jul, wohoooo! Not. Bye bye csn och fortsatta studier om jag inte tar den omtentan. Kanske lika bra för nu har jag ännu mindre motivation att plugga.

Träningstime

Det har varit lite sisådär med mitt tränande på sista tiden. Har varit iväg typ en gång i veckan bara, och det är verkligen inte tillräckligt om jag ska ha en chans att nå mitt mål. Så nu när jag känner att jag har lite kontroll över skola och sånt, så har jag passat på och bokat in träning två dar denna veckan i alla fall. Blir pass den här gången, har mest kört gym när jag varit där nu, så det blir nog kul.

Så denna vecka står body balance på programmet på tisdag, det är alltid skönt tycker jag, och på torsdag ska jag prova på Afro Powerdance. Har ingen aning om vad det är, har en stark känsla av att det inte är min grej, men nån gång får man ju prova på nåt nytt. Det är dessutom första gången de kör det på sportlife-frölunda, så jag lär inte vara ensam om att vara helt lost. =P Om inte annat så får de andra nåt att skratta åt. =)

Datormystik

Helt plötsligt har min dator börjat köra igång skärmsläckaren igen. Det har den inte gjort sen innan sommaren, så jag är väldigt fundersam över varför den börjat med det just nu.

Helgen

Den här helgen har gett mig följande:

  • Träningsvärk i armen efter baseball på Wii.
  • Ont i en vad, oklart varför
  • Totalt fucked-up dygnsrytm pga en jordnöt
  • Ett gäng goda skratt åt Mix Megapålz
  • En byggnadskonstruktionsuppgift att göra nu innan jag går och lägger mig

Tack Icka för en underbar helg! Kom tillbaka snart!


Edit: Jag har ont i en stortå oxå, även där är orsaken oklar

Boknörd?


Skola och helgplaner

Sitter i skolan nu, har juridik. Veckans första lektion för min del, haha! Orkade ju inte inte upp i måndags morse...känns lite segt idag, det är nästan mörkt ute redan, det är regnigt och grått, och jag är inte upplagd för att lyssna. Menmen, det får gå, måste gå om en timme i vilket fall, annars hinner jag inte till tåget.

Det bär ju hemåt i helgen, och sötis följer med för en gångs skull. Ska bli trevligt, fick erbjudande om att jobba, men denna helgen ska jag passa på att träffa lite folk, det känns lite utmärkande för den här veckan. Imorrn blir det fika med Malin och Mattias, och på söndag ska vi till Kumla. Blir nog kanontrevligt, minns knappt när jag träffade M&M senast, och kumlafamiljen träffade vi i maj. Helt galet ju...

Jaja, tror han tänker börja prata snart igen nu. Har nästan fått hem senaste Ugly Betty nu, så jag har nåt att göra på tåget sen iaf. =)


Brottgränstillstånd

Sitter och försöker fixa den individuella uppgiften i byggnadskonstruktion, att dimensionera armering i en betongbalk. Jag är verkligen skitdålig på sånt här, det är alldeles för mycket fysiklikt för att min hjärna ska fatta och lägga på minnet vad det är man ska göra. Just nu räknar jag på brottgränstillstånd för balken, jag har ingen aning om vad det innebär, men personligen känns brottgränstillstånd som när jag är på väg att bryta ihop över allt som jag borde göra. Men jag tror inte det är samma sak. =P

Tur i alla fall att han gjort ett nästan likadant exempel på lektion så jag har nåt att gå efter, annars skulle jag vara körd i botten totalt. Bläääääää!!

kent!

De här trevliga herrarna har jag träffat idag. =)


Mer fika och socialisering

Den här dagen har oxå tillbringats med en god vän som jag träffar alldeles för sällan. Vi hade en mycket trevlig eftermiddag på Kronhusbodarnas café, där vi åt lunch i form av bakad potatis med räkröra (mycket smarrigt) och sedan fika i form av citroncheesecake (inte fullt så smarrigt, men ok). Och där emellan en massa snack, mycket att uppdatera och ta igen när man inte setts sen i somras.

Sen har jag inte hunnit så mycket mer idag, när jag kom hem från stan var det bara att vända i dörren nästan, för vi skulle till Maria på middag. Så där har vi tillbringat kvällen fram till nu ungefär, mycket trevligt det med. =)

Imorrn ska jag ju tillbringa eftermiddagen och lite av kvällen på Bengans i väntan på kent, men innan dess har jag en hel del att fixa med har jag kommit fram till. En hel hög med skolarbete som måste tas tag i, en lärare som måste fixas ett möte med, ärenden att uträtta åt Sara och lite annat krafs. Vet inte hur jag ska få ihop det, men jag borde inte sova till lunch i alla fall. Återstår att se hur det går. Nu ska jag kolla lite på vänner, sen ska jag sova tror jag, har varit trött hela dan.

Fikakväll

Har nyss (för ungefär en timme sen) kommit hem från en väldigt trevlig eftermiddag/kväll hos Karin. Har bakat kladdkaka, käkat middag, ätit kladdkaka och bara snackat en väldig massa. Konstaterat att vi borde semestra ihop, höras oftare och ses mer. Låter som en bra plan tycker jag, det är så dumt att inte umgås med sina bra vänner.

Har inte gjort så mycket annat idag, mest slöat innan jag åkte iväg. Borde börjat med skolarbete, men jag har svårt att sätta igång som vanligt. Måste i vilket fall kontakta min lärare och kolla hur jag ska göra med gruppuppgiften, jag har ju ingen grupp. Och vi är ojämt i klassen så jag misstänker att jag kommer få jobba ensam. Men det kanske är lika bra, då slipper jag anpassa mig efter nån annans tider och sånt, jag har ju lite planerat nu i veckan och så är jag borta i helgen. Jaja, det löser sig nog. =)

Nu ska jag ta och försöka komma i säng hyfsat ikväll, med andra ord inte slå på xboxen och spela Tony Hawk till halv 4 som jag gjorde i natt. =P Ska ev träffa Anna imorrn, och hon är morgonpigg så det vore bra om jag kom upp. Kanske jag till och med kunde hinna med lite skolarbete innan. Hahahaha eller hur...=P

Träning

Trots min stora brist på motivation igår, så lyckades jag dra migi väg och träna en sväng. Var inte iväg på hela förra veckan, och jag har planer flera kvällar den här veckan så det var lika bra att passa på när jag hade tid.
Dock går det inte så mycket roliga pass på måndagar så det blev en tur i gymmet bara. 30 minuter crosstrainer och 15 minuter roddmaskin, sen var jag mör som en kalvfilé eller nåt.
Men det var gött, känns ibland som om passen inte riktigt ger den träning jag vill ha, men det fick jag nu. Så det blir förhoppningsvis fler sådana turer. Förmodligen redan denna veckan, jag tenderar att inte ha tid att träna när de roliga passen just nu.

Helgen

En uppdatering av helgen kanske vore på sin plats. Hade noll motivation till allt igår, så då blev det verkligen inget skrivande.
Slutade ju 17 i fredags så det blev lite sent, men när jag kom hem hade mamma, pappa och sötis satt ihop vitrinskåpet och fixat det mesta här så vi kunde åka ganska omgående. Men så skulle vi in på Ikea och handla möbler till stugan så det blev en liten tur där oxå. Alltid kul att gå på Ikea tycker ju jag. =)
Men det blev lite sent innan vi kom upp till stugan, var inte uppe förrän nästan 22, så det var bara att äta och gå och lägga sig. Skönt det med oxå, sova var något jag behövde som hade varit uppe sen halv 7.

I lördags var det såå härligt väder ute! Kändes nästan som vår igen! Jag och sötis var på Tanumstrand och jag shoppade lite nya kläder, vilket var välbehövligt. Hittade massa som jag ville ha, men hade inte riktigt råd med allt. Men jag antar att det blir lite fler turer upp dit innan det är sommar igen, så jag kan nog handla en annan gång. =)
Sen tog vi en tur ner till Edsvik och kollade lite, och jag fotade eftersom solen var på väg ner. Så härligt där nere, jag längtar sååå till sommaren igen!!!

På kvällen var sötis föräldrar hos oss på middag, det var trevligt. Dock var jag chaufför, jag som ändå inte dricker rödvin. =P När vi skjutsade hem dom på natten såg vi tre eller fyra rävar, (den sista kan ha varit ett rådjur som böjde på knäna, jag såg inte riktigt) och halt var det och sommardäck var på, men det gick bra.

Söndag bjöd på minst lika fint väder, om inte finare. Soligt och varmt, det kunde lika gärna varit april som november. Mamma och pappa grejade ute, jag knallade runt med min kamera, var uppe på berget och lite sådär. Härligt att bara kunna vara ute och njuta av vädret. Händer inte lika ofta när vi är i stan, så det är alltid skönt när vi kommer upp till Grebbestad.
Tyvärr måste man ju åka hem, även fast det nästan alltid bär emot nåt enormt, men det var verkligen en välbehövlig helg borta från stan!