Annandag jul

Så var julen över för den här gången. Julafton var precis som vanligt, fick några paket så lite snäll har jag visst varit i år. Roligaste paketet var helt klart det med julgranskulorna i. =)

Igår hände inte mycket, sov riktigt länge och slöade i soffan. Sen iväg och jobba kvällen på Storis. Ganska lugn kväll, det var skönt. Förstår varför vi inte hann ett skit dan för julafton, vi slog försäljningsrekord med typ 20tusen eller nåt sånt. Sjukt med folk var det då, så det var gött att få lite lugn för en gång skull igår.
Lyckades ju med konststycket att tappa rösten på julafton, så jag kraxade ganska bra igår, och när jag väl fick fram ljud var det med världens whiskeyröst. Fick köpa hostmedicin, och den gav mig minnesbilder från när jag var liten, fy vad jag hatade hostmedicin. Och den smakar ju inte direkt bättre nu för tiden heller.

Idag har jag oxå sovit länge, kollat på Stenhuggaren som jag missade igår när jag jobbade, och varit iväg till storis och hämtat mina byxor som jag glömde där igår. Nu väntar jag på att Malin och Mattias ska komma och hämta mig, vi ska till Karlstad och gå på hockey. Blir nog bra, de ska ju hissa tröja 21 i taket, så det blir kul att vara där då.

blir mycket hockey nu, först idag, sen kanske Bofors-leksand imorrn och så frölunda-Fbk på Ullevi på måndag. Men hockey är kul! Får passa på när jag är hemma och har pengar, har ju inte varit i nobelhallen på evigheter ungefär.

Dags att klä på sig nu och ge sig ut i snön. Fick gräva ut bilen förut när jag skulle iväg, har kommit massor med snö inatt. Tur att det inte är jag som ska köra, jag gillar inte snöiga vägar...

Ordlös Onsdag - Jul

När jag ändå är igång...



Fler bidrag
här


Tisdagstema - Snö

Veckans Tisdagstema är Snö, och eftersom Kga fått en del sånt så har jag nya bilder på detta. Taget igår när jag knallade iväg för att ta knorrsprutan.




Fler bilder hittar du här


Astro

Mitt horoskop för imorrn:

Du tar det lungt och hämtar andan. Det går bra så länge du inte är omgiven av människor som stressar.

Jomenvisstserru. Jag ska ju bara jobba 10-20. Och det är ju bara dan före julafton och löning för hela Sverige. De måste avse den timmen eller två efter jobbet innan jag stupar i säng av trötthet...

Klä granen

Idag har jag jobbat och slitit, precis som igår. Gott att få lite timmar så man får några extra kronor att röra sig med. Speciellt bra att få jobba helg när jag har dubbelt betalt. =)

Efter jobbet hoppade jag in och lekte barnvakt en stund åt världens sötaste ungar. Vi byggde koja och jagade bort spöken, det var skoj. =P

Ikväll har jag klätt granen oxå, ovanligt tidigt i år men så fick det bli. Så nu står den här och luktar jul, underbart!!
Imorrn verkar jag vara ledig, så då blir det att träffa syster eftersom hon för ovanlighetens skull har en ledig dag. Får se vad vi hittar på. Ska knata iväg och få grispestsprutan oxå, så det blir gjort nån gång!

Nu tror jag bestämt att det är dags att sova, man blir lite trött av att jobba och gå upp tidigt, nåja hyfsat tidigt iaf.


Herr Gran


Snyggt självporträtt?


Fototriss - Tillsammans

Dags för fototriss igen. Temat den här veckan är Tillsammans, och här är min tolkning:


Tillsammans blir det mindre kyligt.


Tillsammans blir vi flera


Tillsammans är det trevligare att äta.

Vill du se fler tolkningar kan du klicka här


Åka hem

Dags att lämna götet ett tag nu, och åka hem till Charleswood. Skrev sista tentan igår och nu är pappa på väg så det är verkligen dags att ta tag i packandet. Skulle gjort det igår, men maria kom hit en sväng istället, hon åker oxå hemhem idag. Så vi drack glögg och slog in lite julklappar och hade det trevligt.

Kallt som satan är det ute, termometern står på -7 och så blåser det rätt ordentligt. Typiskt att det blir kallt när jag ska åka härifrån. Inte så mycket snö dock, det kom lite igår men det hann smälta bort innan det blev kallt igen. Hoppas det ligger kvar snö i Kga, så man får åka lite pulka och ta massa fina vinterbilder. =)

Nu ska jag röja i köket så jag kan vattna mina orkidéer innan jag åker, det vill jag inte överlämna till nån annan...en kopp te vore gott oxå, och så har vi ju en bit julskinka i kylen som man kan ha till frukost. Smarrigt värre! =)


Rimfrost i Grebbestad i helgen.


Mina vänner

Hittade en rolig grej...



Häng på och gör din egen! Bara att spara bilden och sen skriva dit egna svar i PS eller Paint.

Idén kommer
härifrån

Confused

Svarta linjer
Måste tänka framåt, måste tänka stort
Och jag hänger envist kvar
Måste ge någonting, måste få något gjort
Svarta linjer
Tänk dig för, tänk dig alltid för
Vi ljuger som små barn
Allt har ett pris, tänk dig alltid för
slår ifrån oss

Vita linjer
Tänk dig för, tänk dig alltid för
I en tunnel ser jag ljus
Tänk dig för, tänk på vad du gör
Vita linjer
Måste tänka framåt, måste tänka stort
De leder ingenstans
Måste ge någonting, måste få något gjort
Vita linjer

(Text: J.Berg)


Ordlös Onsdag - Ensam

Jag har lite fotoutmaningar jag följer och hoppar på ibland. Ordlös Onsdag är en sån, och den här veckan är temat ensam, och jag har faktiskt en bild jag döpt till just det. (Inte så ordlöst, men det blir så första gången)





Fler bidrag finns
här


Ett Foto I Timmen - 5 december 2009

Upptäckte i morse att det var EFIT-dag idag, så jag tänkte det var lika bra att hänga på. EFIT står för Ett foto i timmen och innebär precis det. Eftersom det blev sent igår och det är lördag idag så började min dag först runt 11... =)


11:30 - Kommer ur sängen och ser detta. Får lust att krypa tillbaka ner i sängen...


12:15 - Te kan man dock göra ändå, så efter att ha röjt soffbordet hamnade jag i soffan.


13:40 - Efter att ha kollat fejjan, nyheter och bloggar pluggade jag faktiskt en stund. Och kollade på skidåkning. =P Och solen tittade fram en liten stund och piggade upp min dag.


14:15 - Dags för lunch, gårdagens pizza smakade utmärkt idag med. Hawaii med räkor och beasås, smaskens!


15:35 - Pluggpaus. Kollade på Sunes jul och ett av de bästa avsnitten, hihi.


17:19 - Tänkte börja diska, men råkade börja leka med kameran istället. =)

 
17:40 - Resultat av vattenleken. Jag har lite att jobba på, hihi.


17:50 - Diskat klart och försöker buda hem ett nytt pussel på Tradera. Gick inget vidare.


18:00 - Blev baksugen så tänkte det var lika bra att ta tag i årets lussekattsbak.


19:30 - Degen färdigjäst, den smet ur bunken på slutet...


20:25 - Första plåten färdig! De smakade mycket bra.


21:00 - Middag som hann bli kall innan jag fick tid att äta. Var och handlade medans degen jäste och när jag kom hem var jag ju tvungen att börja baka på en gång. Halvkall Chicken Tasty funkade, men iskalla pommes gick helt bort.


22:20 - Köpte en bit pepparkaksdeg när jag handlade, här är resultatet. Hjärtan, stjärnor, grisar, björnar och ekorrar. =)


23:00 - Den glada bagaren, färdig precis innan grannarna kan börja klaga på att jag låter. =)


23:30 - Avslutar kvällen med Love Actually, världens bästa film!


00:15 - Sjukt störande fest i huset mitt emot. Musiken överröstar min film och de dansar med gröna ljusstavar...

Hmm...

Fick ett infall att baka idag. Har avverkat en sats lussekatter och är nu inne på pepparkakor. Har fuskat i år och köpt deg istället för att göra egen, och på förpackningen står följande instruktion:

1. Ta fram degen 4 timmar före användning
2. Knåda degen i 3 minuter
3. Grädda 6-8 minuter beroende på tjocklek, 200 grader
Det är viktigt att följa dessa anvisningar för ett gott resultat.

Blev lite fundersam när jag läste, ska man inte kavla ut degen oxå? Och göra roliga former av den? Eller har jag helt missuppfattat det här..? Det är ju viktigt att följa instruktionerna, så tydligen gör jag fel...