Betraktelser från konsumkassan

Att sitta i kassan i en matvarubutik innebär givetvis att man träffar väldigt mycket folk, speciellt så här i jultider. Alla har ju egna rutiner för hur handlandet ska ske, hur man packar upp varorna på bandet, drar kort osv.
Idag har jag insett följande:

Det är viktigt att se proper och trevlig ut när man är och handlar. För att vara säker på att man gör det kan man alltid stanna till vid gosedjursfiskemaskinen och kamma sig. Där finns nämligen en spegel!

Julhandla är oerhört stressigt, jobbigt och påfrestande. Chockerande nog är det även en väldig massa andra människor i butiken samtidigt, så man måste till råga på allt trängas med dessa.
Är det verkligen hälsosamt att 3-4 dagar innan julafton vara så stressad att man knappt vet vad man heter och varför man är i affären?

Att plocka upp varorna i vagnen från toppen till botten kanske är naturligt, men att då bli alldeles förskräckt när bröd, grönsaker, chips och annat mjukt blir klämt längst ner på bandet när det kommer 10 liter mjölk och en 5-kilos julskinka efteråt, det tycker jagär märkligt. Man får ju lära sig på dagis vad som är mjukt och  hårt, och tungt och lätt...
Klart man försöker minimera skadorna som kassörska, men man kan ju inte sitta och sortera varorna på bandet direkt...

Det är väldigt svårt att lära sig butikens nya rutiner, som att man till exempel numera får dra sina kort själv. Visserligen har man väl bara fått göra det i kanske 2 år nu, så det kanske är dumt av mig att tro att de som handlar i butiken varje vecka har lärt sig det än...
Samma sak med rabattkuponger, är det nåt nytt påfund att man i princip alltid ska skriva sitt namn på dem?

Och ja, jag vet att det är halva priset på julsakerna...

Godnatt, imorrn väntar en heldag på jobbet...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback