Fototriss - Mjukt

Tänkte försöka ge mig på nåt som heter Fototriss. Det går ut på att ta tre bilder på samma tema och publicera på sin blogg, och det är nytt tema varje vecka. Läs mer här.

Veckans tema är mjukt, så här kommer min tolkning på det.

 
Mjuka moln som glödande dröjer sig kvar i solnedgången


Finns det något mjukare än rosenblad?


Svanungen har nästan växt upp, men fjädrarna är fortfarande ulliga och mjuka

Natt

Nu har jag skickat iväg miljöarbetet, jag är lite halvnöjd som vanligt. Man kan alltid göra saker bättre, vore man nöjd redan vid version 3 så ska man kanske rannsaka sig själv lite. Jag är dessutom dålig på formuleringar och när det ska skrivas lite mer fackligt så spricker det. Menmen, nu kan de andra kommentera och så får jag jobba vidare imorrn.

Dock vill jag inte riktigt gå och lägga mig. Det är alldeles för tomt här för det. Lägenheten är mörk och tom och tyst, och sängen är gigantiskt stor och tom. Märkligt, för när vi är hemma båda två så stör jag mig på hans snarkande och att han brer ut sig i min säng. Men jag ska nog göra ett försök i alla fall, vore bra att försöka hålla dygnet på någorlunda rätt håll...


Insikt

Om jag skriver tre inlägg om dan, resten av året, så kommer jag upp i 1000 inlägg. Det vore coolt. Och nördigt. =P

Träningsvärk

Jag tror redan jag börjar få träningsvärk efter dagens s-core. Helt sjukt vad det tog på magen idag!! Kände redan på vägen hem och när jag fixade mat att det var jobbigt att stå rakt, för då var magen tvungen att jobba. Och nu blir jag bara stelare och stelare. Tycker ändå jag stretchade ordentligt efter passet, men det var kanske inte tillräckligt då.
Får se hur det känns imorrn, jag tänkte mig ju iväg på body balance eller body vive, men säger magen i från får det vänta till onsdag.

Skönt nu iaf att komma igång med träningen igen, man känner direkt att det ger resultat. Kanske inte på midjemåttet efter en vecka, men på känslan i kroppen. Man blir piggare och mår allmänt bättre. Himla gott! =)

Gräsänka

Nu är jag alldeles ensammen här hemma i den stora lägenheten. Det är lungt och skönt, och väldigt tyst och tråkigt. Kan verka motsägelsefullt men så är det faktiskt. Det är skönt att få rå om sig själv och bara ha sig själv att bry sig om några dagar, men det är samtidigt trist att inte ha nån att prata med, nån som rör sig här hemma. Jag känner mig lite halv.

Är rätt trött nu, har inte sovit så hyvens bra inatt. Kom i säng sent och sen skulle sötis upp 4.20 så då vaknade jag ju när hans klocka ringde. Sen när han gått så drömde jag massa märkliga saker och vaknade till mest hela tiden. Sen vid 9 så började det ösregna och hagla, så då vaknade jag av det. Sen somnade jag om en stund till och när jag skulle upp vid 11 så var jag mer eller mindre död.

Sen har dagen varit mest seg, eller jag har varit seg hela dan. Var iväg och beställde tapeter och hittade knappt hem kändes det som. Egentligen helt fel dag att köra bil i rusningstrafik, men vad gör man? Handlade lite på coop forum när jag ändå var i sisjön och sen åkte jag hem och åt lite, skulle ju iväg och träna oxå. Så fick jag stressa iväg och lämna bilen innan träningen, hade ju kunnat göra det efter men då hade jag kommit hem jättesent.

Nu kom jag iaf hem innan 21 och då började jag diska och fixa mat, men så ringde mamma och sen maria så det blev inte mat förrän typ 22. Inte alls bra, men nu är jag mätt iaf, och det är bra för nu ska jag skriva miljöarbete. Måste fixa ihop min del nu och skicka iväg till de andra i gruppen så de kan läsa och kommentera imorrn. Får se om jag orkar upp imorrn bitti, annars får jag jobba hemifrån.

Kanske jag skulle sätta igång nu då. Ska nog flytta in mig i arbetsrummet, där har jag bättre musik att tillgå, och hela rummet lixom andas plugg... =P

Höst

Det är årets första höststorm ute, det riktigt viner runt knutarna. Blåser och dånar. Jag har fortfarande ont i ben och fötter efter gårdagens promenerande, ute och på bokmässan. Ska bege mig in i sängen nu, med Liza Marklunds nya bok, signerad och allt. =)

Humor på hög nivå

Satt och slösurfade lite i kents forum, och halkade in på en diskussion om att folk tycker 10 skivor är väldigt snålt i en box, och hur allt extramaterial då ska få plats på dessa skivor. Jocke Bergs svar är så sjukt roligt, jag skrattade så tårarna sprutade. =D

Citat:
Vi hade ju förstås inte tänkt på hur vi skule få plats med alla låtar på de tio skivorna när vi förra torsdagen bestämde oss för, jag citerar Markus: "Fan asså... Grabbar.
Vore det inte kul att släppa en box...eller.. ja... typ?"
Alla bara: "Jaaaaaaaa.... Tio cd:s det blir bra".
Martin: "Ring tryckeriet du Sami. Jag ringer Linell och frågar om han kan ta med mobilkamerabilderna som han tog från grillpartyt i Juli".
Sami: "Blir svinbra".
Markus: "Eeeh... Det är kanske bäst att någon ringer P.Lindholm... och Rosa kanske".
Martin: "Nej fan jag orkar inte".
JB: "OK skit i det då. Nu kör vi så det ryker"!


Länk till inlägget

Lycka?

Och mitt i all eufori lyckades jag för första gången centrera videon från YouTube...

29 oktober

Jag såg just det här och jag studsar nästan runt här inne som en liten boll! =D



Dessutom är ju "Håll ditt huvud högt" en av världens bästa låtar! Nu kommer jag inte behöva sitta med YouTube och lyssna på den!!!



Läs mer

Body Balance

Idag var jag äntligen iväg och tränade igen. Har inte varit där på typ tre veckor ju, först flyttade vi och sen blev jag sjuk. Men nu är jag tillbaka på banan och nu ska det tränas igen!
Gick lite sådär idag, jag var nog inte laddad till 100. Blev så himla stressigt när jag skulle iväg, på vägen från skolan fastnade vagnen så jag blev jättesen hem. Sen hann jag bara slänga i mig en macka och packa väskan och dra iväg igen. Och då fick jag ändå nästan springa för att hinna. Så då var jag inne i en dålig cirkel och sen gick hela passet dåligt. Men man får ju ta sig igenom sådana dagar oxå.

Body balance är ändå himla skönt. Fast det som får en att ta i det lilla extra är nog ändå de sista 10 minuternas avslappning, när man bara får ligga och andas.

På torsdag ska jag iväg igen, oxå body balance, då är det release av ett nytt pass med ny musik och nya övningar, så det kan nog bli kul. Då ska nog Sara med oxå, så jag får lite sällskap. =)

The Weekend

Kände för en engelsk rubrik, som för tankarna åt filmhållet.

Helgen ja...fick frågan i fredags förmiddag, vad jag skulle göra i helgen. Svaret blev ungefär "vara hemma och ta det lungt, försöka packa upp lite mer lådor och få lite ordning". Hahahahahaha! Den planen ändrades ungefär 15 minuter senare och istället blev det internsittning med efterföljande piratpub och annan pub. Anseenliga mängder "rrrrrrrrrrruuuuummm(punsch) och piratsprit konsumerades, kul som f-n hade jag och hem kom jag väldigt sent. Eller tidigt. Vi såg ryggen på tidningsbudet när vi gick från vagnen.

Om man sedan tittar över lite vad jag egentligen drack under kvällen (cider, punsch, passionsfruktsrom, drinkar av varierande sort) så kan man ju ana att jag kanske inte mådde helt hundra igår när jag vaknade. Fel aning! Jag mådde ungefär minus 500. Det var längesen jag mådde så sanslöst dåligt, jag kan föresten inte minnas att jag någonsin mått så dåligt. Och mitt i detta måendet blir jag påmind om att jag visst bjudit hem ett gäng på middag igår kväll. I det läget kunde jag knappt stå upp. Fy fan.

Men efter att ha lyckats få i mig nästan en halvliter vatten samt ett smörgåsrån så kände jag mig fit for fight igen (haha vilket skämt, mao jag kunde stå och gå iaf) och begav mig för att handla. Något som tog nästan två timmar och jag var hemma igen 45 minuter innan gästerna skulle komma. Hua. Då såg dessutom köket inte särsklit trevligt ut. Men trots det så lyckades jag på något sätt laga middag till 6 personer, baka kladdkaka och sedan umgås och ha trevligt till klockan var 2 på natten. Och efter det, för att håva in lite vuxenpoäng, tog jag hand om all disk innan jag gick och la mig. Sanslöst.

Sån var min helg. Nu är jag jättetrött och ska gå och lägga mig. Imorrn är det skola igen! Wee. Inte. Natters!

Kontrollskräck?

Det var biljettkontroll på spårvagnen i morse när jag åkte till skolan. Ingen sån där megakontroll där det strömmar in sura gubbar genom dörrarna, utan sån där gammaldags med typ 3-4 stycken. Upptäckte dom inte förrän de var vid sätet framför mitt, men shit vad nervig jag blev.
Jag vet inte vad det är, men även fast jag vet att jag har giltig biljett så är jag livrädd att det ska bli nåt vajsing och jag åker dit ändå. Jag skulle inte kunna protestera även om jag visste att de gör fel, jag skulle inte våga. Jag har nån slags inbyggd skräck för människor i någon form av uniform, alltså typ väktare, poliser och kontrollanter. Jag tror alltid att det är mig de är ute efter, även om jag inte gör något fel. Jag vet inte vad det här kommer i från, det bara är så. Märkligt egentligen.

Ringar

Har velat fota våra förlovningsringar, men eftersom jag inte haft nåt bra macroobjektiv så har det inte blivit så mycket av det. Tills igår. =) Synd bara att de hunnit bli lite repiga och så, men men...får tacka malin och mattias för den schysta bakgrunden oxå. =)


Testbild



Min mutant-orkidée fick vara första modellen. =)

Äntligen här!!

Hade visst inte skrivit på hela dan upptäckte jag nu. =P

Nu är iaf mitt objektiv här!! Har testat det lite här hemma och jag är redan frälst. Synd bara att det inte är vår och sommar nu, jag vill ju fota blommor och insekter! Men jag får nöja mig med att fota sötis så länge. =)

Annars har det inte blivit jättemycket gjort idag. Fanns en plan på att åka och kolla på tapeter, men det blev inget med det. Hade tvättid ikväll oxå, som vi höll på att glömma av helt, så det har vi grejat med när vi väl kom på det. Försöker få lite ordning i arbetsrummet oxå, men jag vet inte om det går så värst. Har vridit mitt skrivbord nu iaf, så nu har jag utsikt genom fönstret när jag sitter här. Kan ju vara trevligt, om man skulle sitta här på dagen nån gång. =)

Ska upp tidigt imorrn, så jag skulle vilja komma i säng i någorlunda tid ikväll. Har missat två miljöföreläsningar nu på sistonde så jag behöver verkligen gå på den imorrn. Men med dyngsur tvätt i tvättstugan lär jag få vänta på sängen ett tag till.

Väntan...

Fortfarande inte nån förändring på postfronten. Inte kunde de trolla fram det nere på Hemköp heller, så jag vet inte riktigt vad som pågår. Men imorrn får det allt ta och komma, annars blir jag riktigt ledsen. Är ju ledig imorrn och allt, så jag tänkte jag skulle vara ute hela dan och leka med mitt nya objektiv. Så typiskt om det inte kommer imorrn.

Somnade en stund på soffan när jag kom hem, var så tokigt trött. Sen fixade sötis mat och så har jag shoppat nya julgardiner. Det kommer bli så fint här! =)
Nu håller jag på och gör egen müsli, det ska nog bli smarrigt hoppas jag! Tänkte jobba på det här med frukost nämligen, det gick ju så bra i somras. Så med mammas flingor borde saken var biff! Ska nog ta ut dom från ugnen nu och sen ta en smakis!

Kanske man skulle sova i vettig tid ikväll oxå, har ju inte blivit så mycket av de på sistonde. Man kan ju försöka i alla fall. =)

Sega posten!!!

Jag har tidigare uttryckt min förtjusning över posten, men idag är jag inte särskilt lyrisk. Om man kollar på postens hemsida så verkar mitt objektiv ha bosatt sig i Umeå. Jag är inte i Umeå, såvad i herrans namn har det gjort där i snart ett dygn?? Jag hoppas verkligen att det här är ett sånt tillfälle då postens hemsida bara är trög och inte uppdaterar sig, för nu är snart miljöskiten klar och då vill jag hem och fota!!! Tänker åka ner till hemköp och tvinga dom att trolla fram mitt paket om dom inte ger mig det på en gång!


Så här har det sett ut ett bra tag nu. Så jäkla långt är det väl inte från Norrland till Gbg???

Dagens visdomsord

Om jag ägnade bara en tredjedel av tiden jag slösurfar till att göra miljöarbetet så skulle jag varit klar för flera dar sen.

Invigning

Det är nästan högtidligt, nästan nåt man borde fira. Jag inviger nämligen vårat tredje rum nu, det som ska bli arbetsrum så småningom. Eller det är ju arbetsrum nu med, men vi har typ alla ouppackade kartonger här oxå, så det är ingen vidare ordning. Men nu ville sötis spela tv-spel och jag måste greja med miljöarbetet så då är det ju så himla perfekt med ett tredje rum, där jag kan stänga in mig och vara i fred. Jag älskar verkligen den här lägenheten!!! =D

Försöker hitta nån bra, inspirerande musik oxå. Är lite inne på musiken från Sagan om ringen-trilogin, den är instrumental och rätt härlig att lyssna på tycker jag. Musiken får ju inte stjäla mitt extrema fokus på miljö...*mycket kraftigt ironisk*

Fick föresten god lust att bara packa väskan och dra tidigare idag. Satt med miljöskiten och grejade när posten kom. Där låg ett vykort från Australien. Och inte direkt överaskande så är det fullständigt underbart där tydligen. Så då försvann min sista ork att pyssla med markanvändningen i Sverige och dess påverkan på miljön.

Nä, jag kanske skulle sluta flykta från plugget nu och verkligen försöka ta tag i det. Jag måste ju göra det förr eller senare, så antingen gör jag det nu eller så sitter jag uppe precis hela natten. Bättre att göra det nu tror jag.


Ett sommarminne

The sweetest sound!

Åh, en telefonsignal som ringer!! Vilket underbart ljud! =P Nej, jag är inte tokig, men vi har inte haft fungerande telefon på ungefär två veckor nu så det är skönt att det äntligen funkar! Har blivit lite dyrt med mobilen under tiden, är glad att jag har fast telefon annars skulle jag väl bli ruinerad.

Idag står skolarbete på programmet, har inga lektioner men väl ett grupparbete att hålla på med. Vi ska ses vid 15 och gå igenom vad vi har gjort, så det är väl bra om jag har gjort nåt då. =) Har ju lite skrivet, men måste nog fixa till det lite, det känns som för mycket raj raj just nu. Visserligen är hela kursen bara en massa rajraj, men man måste ju göra det ändå.

Förkylningen verkar inte kunna bestämma sig för om den ska försvinna eller slå till ännu värre, känns som om det står och väger. Ibland känner jag mig nästan frisk, men sen börjar jag hosta och ha mig och det känns ju mindre bra...

Nä, ska ta och prova telefonen nu! =P Och frukost är nyttigt har jag hört...

5 snabba frågor

Detta är en ny grej på startsidan till blogg.se, kan ju vara kul att svara på även om mina svar inte hamnar där. Är, eller har i alla fall varit, ett himla list-freak. =)

1. Vilken film kan du se om och om igen utan att tröttna?
2. Vem skulle spela dig i Filmen-om-ditt-liv?
3. Var är film bäst - på bio eller hemma?
4. Vilken film-genre ser du oftast/helst på?
5.  Om du skulle få vara med i en film, vilken skulle det vara?

1. Love Actually, helt klart!! Första Pirates of the Caribbean är oxå svår att tröttna på. Och Oceans Eleven. Svårt att välja bara en... =)
2. Svår fråga, men bryr man sig inte om utseendet så Julia Roberts, hon är en favorit.
3. Båda är bra, men jag tror nog hemma väger över lite. Då kan man pausa när man vill och det är ingen annan som prasslar och smaskar och stör.
4. Romantiska komedier!! Eller romantiskt drama. Men sen gillar jag ju polisfilmer oxå, typ Beck.
5. Love Actually, (för att den är så bra), Pirates of the Caribbean, (vem vill inte spela mot Johnny Depp?) eller Sagan om ringen-trilogin (om man ser till inspelningsplatsen...) =)

Prins annorlunda

Sören Olsson (han som skrivit Sune och Bert) har skrivit en bok om att ha en son med Downs syndrom. Här finns ett utdrag ur boken som fängslade mig direkt. Ska definitivt läsa den när den kommer ut.

Det är värt det

Det är värt att jobba hela sommaren. Det är värt varenda tidig morgon när klockan ringde kvart över 6. Det är värt att stå ut med alla dumma kunder. Det är värt varenda ensidig rörelse och varje tråkig arbetsuppgift. Det är värt det när man får sitt lönebesked. =D

Jag har alltså fått lön idag. Och det blev lite mer än jag räknat med eftersom jag glömt att jag får semesterersättning med denna lönen. Så nu har jag spenderat lite av mina 11137 kronor och 42 öre, närmare bestämt 5500 av dem, på ett nytt objektiv. Min våta dröm, Canon EF 100/2,8 USM Macro. Så nu vill jag bara att det ska bli onsdag, för då är dels miljöarbetet inlämnat och objektivet väntas anlända på posten! =D


Sjuker

Har varit sjuk ett gäng dar nu...usch, jag hatar verkligen att vara förkyld, det är så sjukt värdelöst. Nu är det i alla fall på bättringsvägen, men jag hostar som en tok så jag har inte varit på föreläsning idag. Ska iväg på övning bara vid 15, kan inte missa någon sådan i onödan, man får ju bara missa två.

Har lite pysseldag just nu, checkar av massa pappersgojs som skulle fixas. Är ju en del så här när man flyttar. Ska bara skälla ut telenor nu så ska jag ta och duscha sen, och kanske äta lite lunch innan jag åker till skolan.

Helgen har inte varit alltför händelserik. Var ute på promenad en sväng med Maria i lördags, eller ja vi tog bussen till Fiskebäck och satt på klipporna och njöt av solen. Sen fick vi ett ryck och kom på att vi skulle till Ikea så i turbofart hem och hämta bil och sen gjorde vi Ikea på en kvart. =) Men jag handlade lik förbannat för över 700 spänn. Men det var ju sånt vi behövde så det är ju lungt. Gardinstänger och fästen var det vi skulle ha, men sen hittade vi tre lampor oxå, sjukt snygga, så de fick oxå följa med hem.

Kvällen ägnade vi sen åt att sätta upp gardiner så nu börjar det bli riktigt hemtrevligt här. Eller ja, udda gardiner och lite sånt, men i alla fall. =) Nu är det bara sådär en 15 kartonger att packa upp oxå. Ska försöka ta tag i det i veckan, bara jag fixat klart miljöarbetet.

Nu skäller jag på telenor. Blir så trött...

Längtar

För övrigt börjar Ugly Betty sändas i USA den 25e september! Gissa vem som längtar massor??


Unket

Det luktar unket här...har tvättat kuddar och täcken idag, och kuddarna blev inte riktigt torra så nu luktar det blött dun här. Det är ingen vidare angenäm doft direkt kan jag meddela.

Skönt att ha fått internet igen nu, laddade på sötis mobila bredband idag. Vilket jag iofs inte hade behövt göra eftersom han kommer få två modem från telenor att använda gratis en månad. Trodde bara han skulle få ett, annars hade jag ju inte laddat på det andra. Så typiskt...

Annars knallar det på här. Har ingen aning om var nånting finns just nu, det är massa kartonger överallt och allmänt kaos sådär. Men det gör inte så mycket just nu, jag är fortfarande så ljuvligt nöjd med att bo här så det är inte sant!! Ska försöka ta lite kort tänkte jag, men det är lite tråkigt med alla kartonger så det får nog vänta några dagar. =)

Ska ta och hoppa i säng nu tänkte jag, har skola imorrn. Börjar inte förrän 13, så det blir gott med sovmorgon!

Livstecken

Jag lever. Jag har inte försvunnit. Jag har bara varit lite upptagen på sistonde.

Börjat flytta

Igår var det äntligen dags att börja flytta in i vårt nya slott!! =) Flyttade över sötis grejor från hans föräldrar och ett gäng kartonger från gamla lgh. Så nu vill jag bara börja bo där och få fixa i ordning allt!! Men man kanske skulle packa ner resten av sakerna här först, kan ju vara trevligt att få med sig sina prylar. Och typ sängen, soffan, tvn och alla köksprylar...haha! =)

Har ingen skola idag så tanken var att jag skulle gå upp vid 10, eftersom vi för första gången på länge kom i säng i hyfsad tid igår. Och med hyfsad tid menar jag ett, halv två. Det är vettig tid för oss nu tydligen... =P
I vilket fall, min plan misslyckades men nu är jag uppe iaf, har ätit frukost, och håller på och vattnar mina kära orkidéer. Stackarna saknar nog mammas omtanke, jag är expert på att skjuta upp vattning och sånt där. Men dom blommar ju, och nu kommer det ännu en stängel, så nåt bra gör jag visst med dom. Hoppas bara de trivs i nya lägenheten, när jag flyttade dem första gången blommade de inte på 2,5 år...

Ska i alla fall ta tag i packandet idag, försöka få ner resten i lådor nu när de får plats igen. Fixa köket, klädkammaren och allt sånt. Vore så skönt att få över det mesta idag så vi kan börja bo där sen!! =)
Sa det igår kväll när vi fixade ihop köksbordet och kökssoffan att jag känner mig redan hemma där. Jag kan inte riktigt fatta att vi verkligen ska bo i den där stora lägenheten, men jag trivs så himla bra där!!! Underbart!!!