Snart slut

Nu är snart skoldagen, och skolveckan slut, bara 45 minuter kvar. Det går nästan precis så fort som jag misstänkte nu på den här lektionen, även om avtalsrätten kan bli lite tradig emellanåt.

Ska bli skönt att ta helg, även om det inte betyder att jag är helt ledig. Finns alltid saker man borde göra när man är student, riktigt ledig är man bara mellan terminerna, och i vissa fall mellan kurserna. Men det är saker som får vänta till söndag kväll misstänker jag, tänker inte släpa en massa böcker till Grebbestad. Jag behöver komma bort och få bli lite ledig, om det så bara är för knappt två dar.

Lär inte bli nån uppdatering här när jag är borta, så trevlig helg! =)

Lunch

Jag överlevde föreläsningen, jag somnade inte ens, även om det blev väldigt segt på slutet. Han bara malde och malde och malde, jag trodde aldrig han skulle bli klar.
Men efter kycklingwok med nudlar till lunch och kärleksmums och chai latte till efterrätt så känner jag mig lite piggare. Inte helt laddad för ytterligare 4 timmars föreläsning, men förhoppningsvis vaknar jag till när vi börjar. Brukar ju vara intressanta föreläsningar i juridik, så det borde ju vara så idag med. =)

Skola

I skolan nu, seg som en geléråtta, på hyfsat tråkig och seg lektion. Läraren pratar långsamt på skånska och är så där jobbigt tröttsam att lyssna på. Dessutom har jag glömt det mesta av det han förväntar sig att man ska kunna nu, så jag har lite repetition att göra.

Tog mig upp i morse, men kom ändå försent eftersom jag inte fixade att trycka i mig frukosten, fastnade lite i ett visst
forum, och vagnen blev stående 10 minuter vid Marklandsgatan av okänd anledning. Menmen, jag är rätt med ändå, hann skriva av allt på första rasten, så jag har inte missat nåt direkt.
Dessutom trodde han läraren, Stevie, att vi nog inte håller på till 11.45 utan slutar lite tidigare, och det låter ju absolut lovande. Skönt för att han är så seg att lyssna på (i måndags höll jag seriöst på att somna när jag antecknade) men lite drygt, som om en och en halv timmes lunch inte är nog att slå ihjäl lixom. Menmen, det blir nog bra.

Dags att börja lyssna igen kanske...breaktime is over!

Kent

För övrigt var jag ju givetvis på Bengans igår och köpte mig (oss) en kent-box!! Den är så fin, och snart är det torsdag igen så man får den signerad.
Helt underbart att äntligen kunna lyssna på "Håll ditt huvud högt" på stereon i schyst kvalité. (Mao inte rippad från youtube) Dessutom är demosarna intressanta, många av dem är riktigt bra.
Ska nog lägga in lite ny musik i min mp3spelare tror jag. =)


Mycket men ändå inget

Då var det väl ett par dar sen jag skrev igen, jag vet inte riktigt varför, men jag har inte alltid så mycket motivation till att sätta mig ner och skriva. Har svårt att formulera mig och så, och då känns det bara meningslöst. Har typ börjat på 5-6 inlägg men så vet jag inte vad jag vill skriva så då har jag struntat i det istället. Menmen...

Det lär inte bli så mycket uppdaterat i helgen heller, imorrn kommer mamma och pappa hit och sen åker vi med dem upp till Grebbestad. Har inte varit där sen i somras, så det ska bli himla skönt att komma dit igen! Verkar som om det ska bli hyfsat väder oxå, soligt men kallt. Men det gör inte så mycket, då får jag ju testa min nya vinterjacka! Shoppade den i måndags, fanns inte så mycket att välja på än men jag är nöjd än så länge. =)

På tal om shoppning, det finns tyvärr tråkig sådan oxå, nämligen kursböcker. Jag hade glömt (förträngt) hur det var att köpa böcker för sådär 1000 spänn för att använda en kurs. Känns ovärt, men man behöver dem ju. Alla var utlånade från biblioteket oxå så där hade man inte en chans. Menmen, kan inte klaga direkt, det är inte mycket böcker vi behövt köpa. Sen kan vi ju dela på dem oxå, eftersom vi läser samma kurser.

Så var det ju pubrunda idag oxå, och den här gången var vi faktiskt där. Nog för att det var en snabbvisit men ändå. Vi käkade bara på John L's och tog oss varsin öl/cider sen åkte vi hem igen. Vi kanske börjar bli vuxna? =P

Nu ska jag skriva om lite anteckningar från föreläsningar inför imorrn, packa väskan till helgen och sen är det sovtajm. Jobbar vidare på att försöka hålla dygnsrytmen hyfsat rätt, det är så mycket lättare då. =)


Instinkt

Tack som fan den högre makt som fått mig att inte åka hem till kga en massa dar innan mamma fyller. Tack även till schemaläggarna på Chalmers för att jag inte går i skolan den 6e november. Och tack kent som släpper en underbar box och dessutom kommer till Bengans i Göteborg för att signera den åt mig. Love! =D


Jobba

Jobba var intressant. Det var ju ett tag sen jag gjorde det på storis, men det var ungefär som vanligt. Samma vanliga kunder och samma vanliga saker att göra. Var rätt lungt ikväll oxå, fick köra två kassor lite i början men sen knallade det på i sådär lagom takt. Timmarna gick fort oxå, så det kändes inte som om man jobbade så länge. Hoppas bara det går lika fort imorrn, jag kommer vara sjukt trött när jag ska upp. Bara man slipper dryga kunder så ska det nog gå bra.

Kollar på ett avsnitt Desperate Housewives nu, sen ska jag läsa lite innan jag somnar. Har en så bra, spännande bok jag läser nu, "Den mörka ängeln" av Mari Jungstedt, så jag vet inte om jag kommer kunna slita mig från den. Men jag har inte så jättemycket kvar så jag läser nog ut den ikväll. =)

Karlskoga

Ja nu är jag här i alla fall. Ska snart ge mig in i duschen och sen fixa lite käk innan jag ska iväg och jobba. Ska bli spännande att jobba här igen, återstår att se hur snart plu-nummer och sånt kommer tillbaka. Har dålig koll på rutiner och sånt oxå nu ju, så det ska bli intressant det här. Och imorrn ska jag öppna. Jaja, jag är ju inte själv så det ska nog gå bra.

Tentan igår gick nog hyfsat, jag tror jag fick ihop till ett godkänt i alla fall. Satt ju inte så jättelänge, bara lite över två timmar, men jag hade inte kunnat skriva så mycket mer vettigt så det var nog lika bra att jag gick. Fixar jag det inte så finns det ju komplettering och omtentor. Vore skönt att slippa omtentor bara, jag gillar inte såna. Har en tendens att skippa dom... =P

Ligger och tittar på desperate housewives nu. Minns inte vilka avsnitt jag sett av fjärde säsongen så jag börjar helt enkelt om från början av hela serien. Började ju kolla på det avsnittet med orkanen eller vad det var, så har inte sett så mycket tidigare. Det är en ganska märklig serie, men rätt bra.

Nä, duschen kallar! Sen ska jag bli rik! Wee! =P

Panik

Jag får panik snart. Åka hem var inte en bra ide. Eller det är en bra ide, men packa och plugga samtidigt är inte en bra ide. Speciellt inte när det gäller mig eftersom jag tenderar att inte göra nåt av det jag ska om det blir för mycket. Dumt, dumt, dumt. Därför springer jag runt här nu och försöker packa och kommer glömma hälften. Dessutom rinner det jag pluggat ut genom öronen igen, så jag minns inget av det heller. Gaaaah!!! Och sova borde man nog göra oxå. När ska jag hinna det tro?

Jobbtripp

Jaha, jag ska tydligen åka hem och jobba imorrn efter tentan. Där rök eftertentaöl och slappande på lördag...men jag tjänar ju pengar, så det får ju vara värt det. Pengar behöver man ju nästan jämt. Men nu jäklar ska jag ha jobb till jul oxå, för så här snäll är jag egentligen inte...

Ska väl ta tag i tentapluggandet då igen. Är ju bra om jag har nåt att komma med i alla fall. Tror jag vet vad jag ska rikta in mig på nu iaf, och det är ju en bra början.
Ska iväg och träna sen oxå, det blir gött. Bra att få röra på sig lite, det kan nog pigga upp hjärncellerna lite. Man kan ju hoppas i alla fall. =)

Nu ska jag äta lunch, och så kanske man skulle meddela dom hemma att man kommer hem.. =)

Plugg och julkänslor

Kom äntligen igång med pluggandet ikväll, Maria kom och satte lite fart på oss båda här. Men ju mer jag sätter mig in i det hela, desto mer oöverkomligt känns det. Det är så sjukt mycket att läsa! Men jag får skylla mig själv som inte börjat tidigare.
I vilket fall, vid 23 tyckte jag att te vore ju gott, och en paus var jag värd, så vi satte oss och drack varsin kopp. Sen fastnade vi vid bordet alla tre och det slutade med att vi satt i två timmar och drack te, kaffe och glögg. Ja, glögg. Sötis rotade lite i klädkammaren och hittade de överblivna flaskorna från vår glöggfest förra året, och vit glögg går ju utmärkt att dricka kall, så det fick det bli. =) Och vilka julkänslor jag fick när jag luktade på den vanliga glöggen!!! Nu vill jag gå och hämta ut julgardinerna på posten och sen vill jag julpynta!!! Hoppas det har gått över till imorrn... =P

Kanske inte riktigt än va?

Nu ska jag iaf gå och sova, det är verkligen på tiden. Måste upp imorrn och fortsätta plugga, kan inte ligga och slöa i sängen till efter lunch, det funkar bara inte! Natti natti!!


Dessa hittade vi i klädkammaren, dock inte fulla. =)

Bilder

Här kommer några fler av bilderna..






Promenad

Kände mig så tung i huvudet så jag bestämde mig för att ta en promenad förut. Har suttit alldeles för mycket framför dator och tv på sistonde så frisk luft var ett måste. Behövde ju ändå gå och kolla till Saras lägenhet, så det passade ju utmärkt att gå dit. Tog med mig kameran oxå, så på hemvägen fotade jag lite här utanför vårat hus. Gott att få tänka på nåt annat än plugg för en stund.

Kände mig lite svartvit och abstrakt idag och det märks nog i bilderna...


Hockey igår

Igår var det hockeypremiär för i år, för min del alltså. Frölunda-Färjestad i Scandinavium, som vanligt när jag går på hockey...=P
Var väl som de matcherna brukar vara, jämt och händelserikt, aldrig tråkigt direkt. Eller ja, första perioden var väl inte kul resultatmässigt, men den hände ju nåt iaf. Andra perioden var bättre, och sen tycker jag Färjestad var närmast att avgöra men jag är kanske lite partisk, det var väldigt böljande spel, inget spel mot ett mål direkt.
Bara en sak som förvånade mig egentligen, att det inte var fullsatt. Brukar alltid vara det, men så har väl Frölunda inte övertygat direkt i inledningen. Men 11000 är en bra publiksiffra för att ligga så långt ner i tabellen, nåt annat kan man inte säga. =)

Den här dagen finns inte

Tänkte roa mig med att läsa gamla blogginlägg för att se vad jag skrev om den här dagen för ett år sen, men det visade sig att jag inte skrev nåt då, så jag kollade 2006, men jag skrev inget då heller. Och efter en djupdykning i gamla msn-spacesinlägg och lunardagboksinlägg så visar det sig att den 20 oktober inte finns dokumenterat under de 7 år som jag på något sätt dokumenterat mitt liv. Lite märkligt är det. Eller så har jag bara inget vettigt att göra. =P

Grå dag

Idag har det bara varit grått ute, det har känts som kväll ända sedan jag vaknade. Jag gillar inte såna dagar, jag får absolut inget gjort när det är sånt väder. Jag blir bara trött, seg och omotiverad och det är inget vidare när jag borde tentaplugga.
Jag har till exempel tänkt dra mig in i duschen i ungefär 3 timmar nu, men det har inte hänt än. Istället har jag slösurfat och kollat lite halvhjärtat på massa serier som går på tv på eftermiddagarna. Väldigt vettigt. Nu är det "Americas Funniest Home Videos", så jag antar att jag inte kommer in i duschen på ytterligare en halvtimme. Efter det är det dubbelavsnitt av Vänner, som jag iofs nyss sett, men ändå...denna dagen kommer inte sluta väl...

Tapetsering

Försökte uppdatera här igår, men det gick inget vidare. Hoppas det funkar bättre nu.

Har inte varit så aktiv här på sistonde, har varken orkat eller haft lust att plita ner nåt. Men nu kanske det kan bli bättre, nu är det ju tentavecka. =P
Har haft en del att göra de senaste dagarna, vi har nämligen tapetserat om nu. Så himla fint blev det, och vi är toknöjda båda två! Lite smak har vi allt...=) Så pappsen kom i torsdags kväll och sen körde vi hårt i två dar och så blev det klart igår. Och idag har vi tillbringar dagen på Ikea och spenderat äckligt mycket pengar, i alla fall med mina mått mätt. Mer än en månadsinkomst för mig...men så bra det blev sen då! Ny soffa och ny klädsel till den gamla soffan, sängram och matchande sängbord, sidebord till busken och en ny lampa att ha där. Och hux flux så hade vi ett hem, med ordentligt vardagsrum och sovrum. Det känns så bra!!

Nu är jag sjukt trött, så ska dra mig till sängen och provsova den. Får väl se om den håller eller om vi hamnar på golvet, vi är lite skeptiska till alla pinnar under madrasserna. Men det blir nog bra. Lite ovant i natt kanske bara, vi har ju vänt på sängarna nu när vi fick ramen.

Som sagt, tentavecka nu, och jag skriver på fredag. Så det borde bli en hel del plugg i veckan, för den här tentan borde jag ta. Mycket man borde...ska i alla fall göra ett ärligt försök, så får vi se hur långt det räcker.

Sova var det...natters!

That's what friends are for

In good times, in bad times
I'll be on your side forever more
That's what friends are for

Hipp hurra för mig!

Så var man ännu ett år äldre. Shit vad jag börjar bli gammal, snart får jag göra allt! Alltså passera åldersgränsen på de flesta ställen, inklusive ålandsbåtar och sånt.
Hittills har dagen varit bra, jag har inte gjort så mycket, mest sovit och duschat. Sitter i gamla lägenheten nu och väntar på Anticimex som ska döda dom så jävla djuren.

Har fått ett paket än så länge, från sötis så klart. Han tycker bevisligen inte att jag har nog att göra, för jag fick ett Paint Puzzle. Snacka om utmaning! Men jag älskar att lägga pussel så det ska bli kul att testa. =)


Ikväll blir det tårtkalas hos oss, med sötis föräldrar, Maria och Sara. Tror det blir jättetrevligt. Då får jag chansen att prova min andra present jag fått, tekannan från mamma och pappa. =) Bakade tårtbotten igår kväll, så den är bara att garnera när jag kommer från skolan sen. Har ju grupparbete med överambitiösa gänget efter lunch. Varför hamnar alltid jag i såna grupper???

Well, kanske skulle göra nåt vettigt i alla fall, försöka komma på vad det är jag ska göra med de där arbetena. Åh vilken tur att den här kursen är över om en vecka, för den driver mig till vansinne!!!

Ankare


5 snabba frågor

1. Hur många gånger har du flyttat?
- Fem gånger är jag nog uppe i nu. Och alla dessa gånger under de senaste 4 åren.
2. Var bor du helst - hus på landet eller lägenhet i storstan?
- Åh, det är svårt. Jag vill inte bo långt ute på vischan, men inte mitt i stan heller. Hus i stan, kan man välja det?
3. Om du fick en drömlägenhet och fick placera den var du ville, var skulle det vara?
- På någon höjd i Göteborg så jag har utsikt mot Vinga fyr. Panoramafönster ska det vara!
4. Vad är viktigast i din lägenhet, fräscht badrum, fräscht kök eller balkong?
- Kök och balkong tror jag nog. Det är ju där man tillbringar tid, bara det inte bor kackerlackor i badrummet så är inte det så viktigt. Älskar att ha ett riktigt kök nu, det är mycket roligare att laga mat då. =)
5. Vad tycker du är en lagom ålder för att flytta hemifrån?
- 19-20 kanske. När man har inkomst och är mogen nog att ta hand om sig själv.

På tåget

Nu sitter jag på tåget, på väg mot Kga. En massa folk och trångt och jobbigt. Gillar dessutom inte att sitta bredvid folk som tjuvläser på min dator. Men det mobila bredbandet funkar hyfsat i alla fall, så alltid nåt positivt. Verkar bara vara lite provblem när man är mitt inne i urskogen typ...

Gick iaf hyfsat med miljöarbetet, inte för att vi var klara när jag åkte, men vi hade i alla fall kommit en bra bit på väg. Det är ju bara så drygt att hålla på med analys och diskussion och sånt krafs. Dessutom är väl inte min grupp den mest effektiva som finns direkt, vi snackar för mycket skit när vi ska hålla på och skriva. Men kul har vi, och det är ju bra det i alla fall. Vore ju inte så bra om vi inte hade nåt gemensamt, och bara tjafsade hela tiden. Nä då har jag hellre kul, och får jobba häcken av mig sista dagarna, som jag gjort denna veckan ungefär.

Nu är vi snart i Trollhättan, cirkus två timmar kvar att åka innan jag ska byta tåg i Karlstad. Det är lite drygt att åka den här vägen runt Vänern, men det var billigare och det passade bättre tidsmässigt. Verkar bara ha lite kass batteritid på min dator just nu, så vi får väl se hur länge det håller...

Gaaah!

Åh jag är sååå kass!!! Jag är fullständigt urbota kass! Klockan är nästan ett, jag borde gå på föreläsning och övning kl. 8, jag ska åka till kga efter skolan, jag har precis börjat fixa med miljön och jag har inte packat än. Är det bra? Nej!
Istället för att fixa med allt har jag tillbringat kvällen i soffan, tyckt synd om mig själv för att det har åskat och kollat på tv och vänner.

Helst av allt skulle jag vilja gå och lägga mig och sova nu, jag orkar bara inte. Men jag kommer inte hinna packa imorrn, det kommer aldrig funka, i så fall glömmer jag hälften. Så jag måste verkligen ta tag i det här nu och sätta lite fart...

Torsdag

Än så länge har det varit en ganska bra torsdag. Kunde iofs inte somna inatt riktigt, har vaknat av och till hela natten, så när klockan ringde vid 10 så var jag väldigt, väldigt trött. Men tog mig upp framåt 11 iaf, dock hade jag ju tänkt hinna på stan innan skolan, men det har jag fått lägga ner. Ska ha grupparbete om sisådär 40 minuter, så jag borde inte sitta här egentligen.

Hade iaf en trevlig onsdagkväll, fick ju middagssällskap av Sara och Maria, och det var trevligt som vanligt. vi käkade pasta med fetaost och räkor, och till efterrätt hade Mia bakat morotskaka. Och den är ju bara såååå ljuvlig! Dessutom orkade vi inte äta upp hela, tur det kanske, så det finns kvar åt mig! =) Kan vara trevligt med lite belöning när man sliter så hårt med miljöskit och tränar och allt.

Ikväll måste jag ju dessutom packa oxå, ska ju hemhem till Kga imorrn eftermiddag. Måste troligtvis ha med mig grejorna till skolan, vi blir nog inte helt klara med vårt arbete idag misstänker jag.

Nä, ska hoppa i kläderna nu och dra mig mot Chalmers.

Tävling!

Jag brukar inte vara med i tävlingar på bloggar, men nu har jag hittat en tävling jag väldigt gärna vill vinna! Nämligen en goodiebag med fotoprylar hos Emelie Ohlsson.


Vill du oxå vara med och tävla så finns tävlingsinlägget här!

Skoldags

Så var det dags att åka till skolan igen då. Och givetvis börjar det ösregna nu när jag snart ska ge mig ut. Men jag är lite stolt över mig själv ändå, jag har varit uppe sen 10. Ätit frukost och allt. Hade tänkt att äta lunch oxå innan jag åkte, men jag råkade powernapa lite i soffan när jag kollade på vänner så det hinner jag nog inte. Menmen, är inte direkt hungrig heller så jag ska nog klara mig.
Lite förvånad dock att jag tog tag i mig själv och gick upp då, hade svårt att sova inatt oxå. Det regnade ute och då är det ingen höjdare att bo i ett hus med plåtfasad kan jag meddela. Speciellt inte när det kommer droppar farandes från tolfte våningen och landar på plåten vid fönstret. Man kan bli tokig för mindre...

Ikväll kommer Maria och Sara på middag, blir lite enkelt bara. Det är så trevligt att träffas och bara snacka massa skit. annars ses vi ju mest på gymmet nu för tiden och där pratar man kanske inte jättemycket. =) Ska göra pastasås med räkor och fetaost tänkte jag, börjar få in rutinen på den nu. Vissa är ju jobbiga och äter inte kött, annars kunde det blivit nåt lite mer spännande. =P

Nä, dags att ladda för att ha miljöövning med Are i 4 timmar. Det kan hända att jag dör av tristess den här gången när det är dubbelt så lång tid som annars. Så har jag förvarnat om jag inte skriver nåt mer här... =P